29. marca 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Anglický týždeň U13 a striedavo dobré a nepresvedčivé výkony

3 min read

29.8.      MFC U13 – Nové Mesto nad Váhom       1:6 (1:3)

„Koncert nepremenených šancí“. Aj takto by sme mohli nazvať tento zápas,kde sa hostia dostali do vedenia po našich hrubých individuálnych chybách v zadných radoch hneď v úvode zápasu.Najmä druhý polčas sme ale nepremenili toho naozaj extrémne veľa, kedy sa samostatne pred osamoteným brankárom ocitli postupne Dian, Janík, Lukáč,a asi 6-7 x Bujna, ale nedokázali sme nič premeniť a následne hostia niekoľkokrát trestali s heslom: „Nedáš – Dostaneš“.

Výsledok neodzrkadľuje obraz hry na ihrisku, ale futbal sa hrá stále na góly a nie na šance.

1.9.        Nominačný turnaj U12 v Trenčíne:

BN – AS Trenčín                                0:3

BN – Tempo Partizánske              0:0

BN – Púchov                                      2:0

BN – Dubnica                                     0:6

Nominovaní v širšej nominácií : Bujna, Nižňanský, Kňaze, Lukáč a Baláž.

Nakoniec boli nominovaní iba Bujna a Nižňanský, aj keď by si to boli určite zaslúžili viacerí. Turnaj sa konal 4.9. na novom štadióne AS Trenčín s účasťou TOP akadémii zo Slovenska a Čiech  – Slovácko, AS Trenčín, Spartak Trnava, MŠK Žilina, Prešov a pod.

Naši 2 chlapci svojimi výkonmi vzorne reprezentovali bánovský futbal v Akadémii TK. Akadémia na turnaji 4 x prehrala (iba vždy o gól) a 4 x zvíťazila.

Nižňanský ako „univerzal“ odohral výborné zápasy ako ľavý obranca a Bujna zaznamenal ako útočník 3 góly. Chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu Spartaku v Akadémii.

4.9. KFC Komárno – MFC U13 10:0 (5:0)

Chalani nám ale nesmierne chýbali 4.9. na majstrovskom zápase v Komárne, kde sme podali až príliš ustráchaný výkon a pri veľkom tlaku domácich sme prehrali naozaj vysoko 0:10.  Chýbali nám traja ofenzívni hráči a aj preto sme nedokázali vpredu podržať loptu, z čoho sme sa postupne dostávali pod veľký tlak. Do šancí sme sa dostávali sporadicky, kedy 2 x v úniku sám na brankára nepremenil Dian. Dlhšie nás trápi koncovka, jednoduchší prechod do útočnej fázy, istota na brankárskom poste a hlavne schopnosť vyhrávať súboje proti fyzicky disponovanejším súperom, pretože v súťaži patríme tento rok k vekovo mladším a rok skúseností, ktorí nám na veľkom ihrisku chýba, je veľmi viditeľný.

Máme síce široký káder, ale ako sa ukázalo v tomto zápase, nedokážeme adekvátne nahradiť kľúčové posty najmä v zápasoch zo súpermi zo špicu tabuľky.

Budeme naďalej poctivo „makať“ na tréningoch a veríme, že sa to postupne odzrkadlí na našich výkonoch.

U15 B

Náš rezervný tím, ktorý hrá v Ozorovciach ale v posledných 2 zápasoch zvíťazil a postupne porazil Podlužany a Pečeňany naozaj vysoko.

Podlužany – BN   3:11

BN – Pečeňany 14:2

Tento týždeň odohráme v stredu 16:30 prípravný zápas v Dežericiach proti U15mix a v nedeľu 12:00 nás čakajú doma silné Piešťany.

VW