29. marca 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V dohrávke 15. kola jesennej časti sme zaknihovali povinné víťazstvo.

3 min read

MFC Spartak Bánovce n/B – Spartak Kvašov 3:0 (1-0)

Za veterného počasia sme na domácej umelej tráve v dôležitom zápase privítali hostí z Kvašova. O prvé zakončenie sa pokúsili hostia v 5´, keď po pravej strane zatiahol loptu útočník, ale presnú prihrávku Líška v dobrej pozícii míňa. Na opačnej strane sa do výbornej šance dostal náš Zajac, ale v pokutovom území mu v zakončení zabránil hraničným zákrokom hosťujúci obranca. V 6´ hostia nevyužívajú svoj prvý rohový kop. V 7´ tvrdá prízemná strela Turoňa tesne míňa bránku hostí. Futbal sa následne hral medzi šestnástkami. Hostia síce držali loptu na svojich kopačkách, ale bez požadovaného efektu. V ostatných minútach zaujala len pološanca pri zrazenej strele Kyselicu a na opačnej strane snaha o zakončenie Líšku, ktorého strelu taktiež zachytili naši obrancovia. Prvý zlomový moment zápasu prišiel v 25´, keď po faule na Kochana si loptu vo vzdialenosti cca 25m postavil Turoň a peknou krížnou strelou pod hornú tyčku nás posiela do vedenia 1:0. V 26´ sme mohli poistiť naše vedenie, ale Kochanov samostatný nájazd hosťujúci brankár vychytal. V 32´ sa do dobrej šance dostal opäť Kyselica, ale v poslednom momente mu hosťujúci obranca vykopol loptu na prvý roh, ktorý nevyužívame. Podobne to dopadlo aj na opačnej strane pri druhom rohu hostí. Bodku za prvým polčasom dáva Zelenák nepresnou strelou spoza pokutového územia.
Do druhého polčasu nastupujeme aktívnejšie, ale Turoňov výborný center do pokutového územia z pravej strany brankár hostí chytá. Aktívny Turoň výborne získal v strede ihriska loptu aj v 51´, ale následne na jeho dobrý center na prvú tyčku Kochan nedočiahol. V 57´ nevyužívajú hostia ani svoj tretí rohový kop v zápase. V 60´ sme súpera pri rohovom kope napodobnili. V 65´ sa po chybnej rozohrávke hostí lopta dostala k nášmu Kyselicovi, ktorý presným centrom našiel hlavu nabiehajúceho Kochana a ten nás posiela do dvojgólového vedenia. V 67´striedame a Čapáka nahrádza Hlatky. V 70´ zahrávame náš ďalší rohový kop. Kyselica strieľaným centrom nachádza osamoteného Halása a ten presnou hlavičkou k tyčke upravuje na konečných 3:0. V 72´ predviedol náš brankár ukážkový zákrok pri sóle Líšku a ten za filmovanie vidí od hlavného rozhodcu prvú ŽK v zápase. Po faule na nášho Kochana vidí ŽK aj hosťujúci Tabak. Následný gólový priamy kop tesne za hranicou pokutového územia už Turoň nezopakoval. V 82´ sa hosťom črtala dobrá šanca, ale striedajúci hráč súpera Ježík nedokázal zakončiť a len potvrdil ofenzívnu mizériu hostí, ktorí v tomto zápase našu bránku ani raz neohrozili. V závere využívame ďalšiu možnosť striedania Zajaca
vymenil Sluka. Bodku za našim trojbodovým výkonom dal v závere zápasu s chuťou hrajúci Kyselica, ktorého dobrú strelu hosťujúci brankár vyrazil na roh. Zverenci nášho trénera Halása si hlavne za výkon v druhom polčase plný bodový zisk zaslúžili a pevne veríme, že aj v ďalšom zápase o záchranu v D. Vesteniciach o týždeň v sobotu zabodujeme. Vysoké víťazstvo nás taktiež posunulo z posledného miesta, ktoré zaujalo, pevne veríme, že už nastálo, mužstvo Hlohovca.
M. Š.