24. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 19-20.3.

5 min read

muži: MFC Spartak Bánovce n/B – TJ Vrbové 1:1 (1:0)

Jediná naša chyba nás pripravila o cenné body. MFC Spartak Bánovce n/B – TJ Vrbové 1:1 (1:0).Po vysokej prehre v Hornej Krupej (4:1) naši chlapci chceli nadviazať na posledné dobré výkony v prvých troch kolách.

Od prvých minút sme za slnečného počasia na umelej tráve diktovali tempo hry a zverencov Petra Majerníka v prvom polčase prakticky do vážnej šance nepustili. Naši hráči začali aktívne a už v 3´ Zajac strelou z 20m vyskúšal pozornosť hosťujúceho brankára Székelyho. Následne dve štandartky sme nevyužili. Do vedenia nás mohla poslať v 14´ po rohovom kope hlavička Galisa ktorá však skončila na pravej tyčke. Hostia sa do nebezpečného zakončenia dostali iba raz a to po rohovom kope v 20´a vyrazenej lopte nášho brankára, keď hosťujúci Trojak prekopol našu bránku. V 25´sme mohli ísť do vedenia, ale Kyselica v päťke nedočiahol na Turoňov strieľaný center. Z následnej peknej akcie sme sa už tešili gólu v súperovej bránke. Kochan zatiahol loptu po pravej strane. Jeho prudký center obrana hostí nedokázala odvrátiť a Zajac prízemnou strelou k tyčke z hranice 16-ky nás posiela do vedenia 1:0. V 29´ Turoňová strela z 20m hosťujúceho brankára neprekvapila. V 34´ sme sa po rohovom kope hostí dostali do brejkového prečíslenia, ale tentokrát Kochan nedočiahol v päťke na prihrávku Kyselicu. V závere polčasu ešte zaujala Zitová individuálna akcia v pokutovom území, ale s jeho technickou strelou si hosťujúci Székely poradil.

Do II. polčasu sme opäť aktívnejšie stúpili my, ale z rohového kopu sme nič nevyťažili. Na opačnej strane sa pri strele Dubovského z priameho kopu predviedol aj náš Guliš. V 53´tvrdú prízemnú strelu nášho Kochana brankár vyráža na ďalší roh. Blízko ku gólu sme boli v 56´ keď po rohovom kope Kyselicu sa k zakončeniu dostal v pokutovom území najskôr Turoň, ktorého strelu hosťujúci brankár vyráža a aj následná Divekyho strela z cca. 20m míňa bránku hostí. Následná séria rohových aj priamych kopov na oboch stranách zostala nevyužitá. V 65´sa do výbornej šance dostal a striedajúci Hlatky, ale jeho obalovačka v pokutovom území nemieri do čierneho. Zlomový moment zápasu, ako sa neskôr ukázalo prišiel z našej strany v 68´, keď nepresnú prihrávku Kyselicu na nášho stopéra zachytil hosťujúci útočník Virág a po samostatnom nájazde upravil na 1:1. Našich hráčov tento gól zaskočil len na chvíľu. V 75´ sme mohli ísť opäť do vedenia, ale brankár hostí pri priamom kope Turoňa predviedol exelentný zákrok a vyrazil loptu na roh. V 76´ sa po centri Turoňa dostal k zakončeniu s chuťou hrajúci Galis, ale jeho tvrdá strela taktiež letí nad. Ďalšiu možnosť poslať nás do vedenia mal následne skúsený Kochan, ale svoj samostatný nájazd zakončil len tvrdou strelou do brankára hostí. Nevyužívame ani následné dva rohové kopy. Našu otvorenú hru mohli skúsený hostia potrestať v 85´, ale mladý talentovaný dorastenecký brankár Guliš výborne čítal hru a včasným vybehnutím za pokutové územie a odkopom do bezpečia odvrátil črtajúcu sa pohromu. Na opačnej strane ušiel po pravej strane Kyselica, ale jeho spätnú prihrávku v pokutovom území nikto s našich útočníkov nezachytil. V závere sme zatlačili nášho súpera pred jeho vlastnú bránku, ale ponúknuté štandartné situácie sme už nedokázali využiť. Bodku za týmto pre nás nešťastným zápasom dal Hlatky strelou z 20m.

Záverom zhrnuté: Zverenci trénerov Halása a Moráveka ani v tomto zápase nesklamali. V zápase proti mužstvu z hornej polovice tabuľky (7.miesto) sme popri vysokom nasadení predviedli aj veľa pekných futbalových akcii a vypracovali si veľké množstvo šancí (pozn. vypracovali sme si až 17 štandartiek) . Tie sme však nedokázali premeniť a tak po jednej chybe v defenzíve sa pripravili o plný bodový zisk. Náš mladý kolektív, ktorému patrí po neúplnom 19.kole stále 14.priečka ukázal, že v tejto súťaži dokáže hrať vyrovnanú partiu s každým súperom. V tomto zápase nám chýbalo povestné futbalové šťastie. O týždeň cestujú naši chlapci do Prečína (11.miesto) a pokiaľ zopakujú tento výkon mohli by priniesť body aj z vonku.

M. Š.

U13: FKM Nové Zámky – MFC Spartak 2:3 (1:2)

Dnes určite zaslúžená výhra mladších žiakov, už v prvom polčase sme si vypracovali niekoľko šancí, ale pozorný domáci brankár bol vždy na mieste. V 18.tej minúte však bol už prikrátky na Šinského krížnu strelu s poza 16tky. Naďalej sme mali hernú prevahu, ale ďalší gól neprichádzal. V 28.minúte sa nám ale podarilo vyrobiť hrubicu stredným obráncom a v samostatnom nájazde na Kopčana sa domáci Hrabovský nemýlil 1:1. Hneď po rozohratí sa nám ale podarilo vybojovať tesne pred polčasom rohový kop a po odrazenej lopte “zavesil” s poza 16tky do šibenice kapitán Kňaze. V úvode druhého polčasu sa hra vyrovnala a šance prichádzali na oboch stranách. V 37.minúte nás poslal do vedenia 1:3 po svojej tipickej individuálnej akcii Bujna. Na 2:3 znížil po akcii z ľavej strany po dorážke Kascas. Následný záverečný “predšestnástkový” tlak sme bez gólovej šance domácich ustáli a tak sme sa mohli tešiť z víťazstva. Dokonca sme po 3 brejkových situáciach mohli skóre ešte navýšiť. Budúci víkend privítame doma Šamorín.

V.W.

U15: FKM Nové Zámky – MFC Spartak 4:0 (2:0)

U15B: Biskupice – H.Ozorovce/Bánovce 4:2 (3:0)

góly za Spartak: Bulák 2