19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 26-27.3.

5 min read

muži : TJ Partizán Prečín – MFC Spartak 3 : 0 (3:0)

U19: MFC Spartak – TJ Horné Saliby 3 : 2 (2:0)

góly: Tomáš Hrčka 2, Rastislav Divéky

Prvý jarný zápas s 12 mužstvom tabuľky III. Ligy SZ začali aktívnejšie hostia z Horných Salíb. Po ich úvodnej nepresnej strele sa musel pri akcii hostí predviesť výborným zákrokom Čuhák. V 11´ po hrubej chybe hosťujúceho brankára Kovácsa nás poslal do vedenia náš dôsledný hrotový útočník Hrčka. Hostia zostali zaskočení a po našich dvoch rohových kopoch sme mohli ísť do dvojgólového vedenia, ale hlavička nášho kpt. Tretinára tesne minula bránku hostí. Aj následný Žiklov priamy kop letí mimo bránku hostí. V 30´sa opäť výborným zákrokom predviedol Čuhák. Na opačnej strane tvrdú strelu Hrčku Kováč vyráža na roh. V 34´náš brankár Rumler výborne číta hru a včasným vybehnutím zmaril šancu aktívneho Lovasa. V 38´ došlo k nevynútenému zraneniu Čuháka, ktorého nahradil Bezák. V 44´ po nešetrnom zákroku zozadu zraneného Oravca musel nahradiť Gabužda. V závere polčasu po našom aute sa výborným výberom miesta v pokutovom území a presným zakončením predviedol opäť Hrčka a poslal nás do dvojgólového vedenia.
Do II. polčasu opäť aktívnejšie vstúpili hostia a v 50´musel pri samostatnom nájazde Paula hasiť v páde náš Tretinár. V 55´po priamom kope Bezáka sa opäť predviedol náš kapitán, ale jeho strela volejom skončila len na bočnej sieti. V 65´sme po zaváhaní v našej obrane mali šťastie, pretože Sochor vyhlavičkoval loptu na bránkovej čiare na roh. Nedáš dostaneš platilo aj tentokrát, pretože po následnej štandartnej situácii súpera sme predviedli výborný prechod do útoku a po rýchlom prečíslení sme sa Divekyho presným zakončením dostali do trojgólového vedenia. Svoje vedenie sme mohli poistiť v 72, ale Divekyho strela z hranice šestnástky končí v rukách Kovacsa. V závere zápasu sme sa však dopustili v obrane hrubej chyby, keď Paulo v našom pokutovom území vystihol kľučku Gránskemu a znížil na 3:1. V nervóznom závere sme taktiež nezachytili hĺbkovú prihrávku za obranu a nabiehajúceho Lovasa, ktorý sa pri samostatnom nájazde nemýlil a z pohodového zápasu sa stal riadný nervák. Našťastie píšťalka hlavného rozhodcu Mokoša už ďalšie prekvapenia nedopustila a tak sme zaknihovali ďalšie víťazstvo a upevnili si tak s 23 b v tabuľke piatu priečku. O týždeň v nedeľu 3.4. naši chlapci cestujú do Častkoviec.

U17: MFC SPartak – TJ Horné Saliby 1 : 3 (0:2)

gól: Adrián Kováč

U15: MFC Spartak-Šamorín 4 : 2 (2:1)

góly: Marek Adamus, Simon Špidlík, Patrik Urbánek 2

Po vysokej prehre v N. Zámkoch 4:1 si chceli naši chlapci na domácej umelej tráve napraviť reputáciu. V úvode zápasu proti siedmemu Šamorínu sme kopali rohový kop, ale bez zásahu do čierneho. Ani následná Drieniková strela brankára hostí neprekvapila. Naopak v 11´ sme mali pri hlavičke súpera šťastie, pretože lopta tesne minula našu bránku. Šťastie stálo pri nás aj pri strele najlepšieho hráča hostí Pivarčího, ktorý nastrelil iba hornú tyčku našej brány. V 14´sme však predviedli peknú akciu na konci ktorej bol Adamus a ten nás strelou k tyčke posiela do vedenia. V 18´sme neustrážili hosťujúceho Szelepcényiho a ten strelou z blízka vyrovnáva na 1:1. Štandartné situácie na oboch stranách zostávajú nevyužité. V 28´sa pri strele nášho Zaťka predviedol hosťujúci brankár. V 33´ sme zahrávali priamy voľný kop a strela nášho Špidlíka aj za pomoci teču hráčov v mure končí v sieti 2:1.
Druhý polčas sme začali aktívnejšie my, ale Zaťko vo výbornej šanci hlavičkuje nepresne. V 47´sa musel pri prízemnej strele súpera predviesť náš brankár Hinca. V 54´zahrávali hostia rohový kop pričom sme na zadnej tyčke nepokryli kapitána Pivarčího, ktorý z blízka vyrovnáva na 2:2. V 58´sa do dobrej šance dostal Drienik, ale jeho krížnu strelu brankár hosti vyráža na roh. V 61´sa na ihrisko dostáva Urbánek, ktorý ako sa ukázalo neskôr rozhodol o našich troch bodoch. V 62´ najskôr využíva Sányho presnú prihrávku za obranu a strelou k tyčke nás posiela do vedenia. Napokon v  70´ dáva aj bodku za našim bojovným a taktickým výkonom a upravuje na konečných 4:2.
Po tomto plnom bodovom zápise nám patrí s 18b priebežne 13.priečka a o týždeň v nedeľu 3.4. cestujeme do N. Mesta ktorému patrí 11.miesto.

U15B: MFC Spartak Ozorovce – Podlužany 2 : 8

góly: Bacho, Rypák

U13: MFC Spartak – Šamorín 2 : 2 (1:1)

góly: Hudec, Bujna

Dnes sme odohrali opäť vyrovnaný zápas s kvalitným súperom. Šance sa striedali na oboch stranách, kde nás mohol hneď v prvej minúte poslať do vedenia Lukáč. Po viacerých pološanciach na oboch stranách otvoril skóre dnes výborne hrajúci Hudec 1:0. Hostia vyrovnali tesne pred polčasom po individuálnej akcii Gálom, kedy trafil na milimeter presne. Druhý polčas začali náporom hostia, ktorí nás dlhšie držali pred našou 16tkou a my sme smerom hore nevedeli nič vytvoriť. Ojedinelé brejky našeho najlepšieho strelca Bujnu poriešili zadáci hostí a nás podržal v bráne dobre chytajúci Múčka. Po akcii hostí z pravej strany a následnej skrumáži pred našou bránou sa ale podarilo hosťom skórovať 1:2. Následne sme zvýšili aktivitu a postupne sme sa častejšie a častejšie dostávali do zakončenia, ale dnes sme riešili situácie v súperovej 16tke príliš zbrklo a chýbalo nám viacej kľudu vo finálnej fáze. Za zmienku stoja šance Bujnu či Janíka. Všetko zobral do vlastných rúk ale opäť Bujna a zo 7 metrov prestrelil všetko čo mu stálo v ceste 2:2. Tesne pred koncom nás podržal v našej bráne aj Znášik a na druhej strane pohrozili v závere 3 x naši chlapci, ale opäť chýbalo Scheerovi, Šínskemu či Bujnovi viacej rozvahy prípadne kúsok streleckého štastia, pretože sme boli v závere pri týchto 3 gólových šanciach určite bližšie k 3 bodom. Budúci víkend cestujeme do Nového Mesta nad Váhom.