24. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 2-3.4.

3 min read

muži: MFC Spartak – TJ Slavoj Boleráz 1 : 2 (1:1)

gól : Adam Zita

U19: OK Častkovce – MFC Spartak 5 : 2 (3:1)

góly: Rastislav Divéky, Danyil Ponomarenko

U17: OK Častkovce – MFC Spartak 0 : 4 (0:2)

góly: Adrián Kováč 2, Martin Hájek, Vladyslav Dmytrenko

U15: AFC Nové Mesto n.V – MFC Spartak 4 : 2 (1:1)

góly: Tobias Zaťko, Simon Špidlík

U15B: Biskupice – MFC Spartak / Ozorovce 2 : 3

góly: Boris Kurin 2, Michal Dian

Vladimír Weld: Zápas rezervy žiakov naplnil naše očakávania. Mužstvo zložené z 3 hráčov Spartaka U15, 7 hráčov Spartaka U13 a 7 hráčov Ozoroviec dominovalo počas celého zápasu. Domáci nastúpili iba s 10 hráčmi, čomu zodpovedal aj priebeh hry. Domáci sa snažili hrať iba na brejky a dlhé nakopávané lopty, pričom poctivo bránili vlastnú 16-tku, my sme sa snažili o postupný útok, držanie lopty, kombinácie,  z čoho sme si vypracovali veľký tlak a viacero príležitostí. Paradoxne sa domáci ujali vedenia po brejkovej situácii, kedy sa presadil líder domáceho tímu stredný obranca Jandák. My sme pokračovali v našej hre, vystupňovali sme tlak a strelecky sa presadil dnes výborne hrajúci Kurín a po ňom aj Dian. Ani druhý polčas sa obraz hry nemenil, dobíjali sme domácu 16-tku, pričom sme stiahli 1 hráča, aby boli sily počtom hráčov na ihrisku vyrovnané, ale skórovať sa nám dlho nedarilo. Petrlíkovi nebol uznaný gól pre postavenie mimo hry a pri viacerých našich gólových šanciach domácich podržal brankár. Za stavu 2:1 zariskoval domáci tréner a vysunul výborne hrajúceho Jandáka do útoku a vyplatilo sa. Pri prvej šanci nastrelil žrď a pri druhej sa už nemýlil 2:2. Začali sme ho brániť osobne Chovanom, ktorý splnil svoju úlohu na výbornú. Tesne pred koncom zobral všetko do vlastných rúk opäť Kurín, prekľučkoval sa z pravej strany cez 4 domácich brániacich hráčov a rutinérsky zakončil. Myslím, že výhra bola zaslúžená, aj keď výsledky pri našom Mix družstve sú iba druhoradé. Mužstvo sme zložili, aby hráči, ktorí sa nezmestia do našej 2.ligovej súpisky alebo vynechali počas týždňa tréningy, mali cez víkend zápasovú záťaž a tým zlepšovali svoje technicko-taktické činnosti. Dnes by som hodnotil známkou výborný výkon aj Hudeca, Rypáka a Jakala.

U13: AFC Nové Mesto n.V – MFC Spartak 6 : 2 (4:0)

góly: Leonard Lukáč, Damian Scheer

Vladimír Weldl (tréner U13): Dnes sme vôbec nezachytili úvod zápasu a naše chcenie zostalo iba v kabíne. Po hrubých individuálnych chybách sme prehrávali po 14 minútach už 4:0. Hra sa postupne vyrovnala, ale na lepší výsledok to už nestačilo.

Vyrovnaný druhý polčas priniesol po 2 premenené šance na oboch stranách. Prvý gól sme dostali po kolmej prihrávke po pravej strane, ktorá “zaváňala” postavením mimo hry, kedy sa následne presadil z nemožného uhla domáci útočník Pham. Druhý gól padol po chybnej rozohrávke brankára Múčku, kedy zle vyriešil malú domov prihrávkou súperovmu hráčovi. Tretí gól si s prispením silného vetra zrazil hlavou do vlastnej bránky Filo a pri štvrtom góle podcenil ľahkú strelu z 20 metrov brankár Znášik. Tým sa naša smolná 14 minútovka skončila. Do konca polčasu ale už gól nepadol.

Druhý polčas sme nastúpili s veľkou snahou odčiniť zbabraný úvod zápasu, čo sa podarilo až Lukáčovi, ktorý parádne zavesil, ale to už bolo na 5:1. Silný vietor sme pre zmenu využívali aj my, viac krát pohrozil z 20 metrov Šinský, ale nepresne. Keď znížil Scheer na 5:2 mysleli sme si, že môžeme výsledok ešte prikrášliť, ale hneď o 2 minúty sa presadili opäť domáci. Viaceré naše pološance zostali nevyužité a tak odchádzame dnes domov s vysokou prehrou. V stredu odohráme v Horných Ozorovciach odvetný prípravný zápas proti U15tke Dolných Vesteníc a v nedeľu náročný majstrovský zápas proti Komárnu.