20. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 9-10.4.

7 min read

muži: FC Baník Prievidza – MFC Spartak 2 : 1 (2:1)

gól: Filip Gális

U19: MFC Spartak – AFC Nové Mesto n.V. 3 : 0 (2:0)

góly: Tretinár, Obst, Zubenko

Miloš Šagát: V 16. kole III. Ligy SZ U19 sme na domácom prírodnom trávniku privítali posledné mužstvo
tabuľky z Nového Mesta n/V. Úvod zápasu vyšiel lepšie nám a ukrajinské posily Ponomarenko a Zubenko v 7´ predviedli peknú gólovú akciu 1:0. V 21´sme kopali náš tretí rohový kop, ale do brejkovej akcie sa dostal súper a Rumler musel pri šanci Žámeka predviesť výborný zákrok. Ani následné dve štandartne situácie nedokázali hostia využiť a tak prišiel zákonitý trest z kopačky nášho kapitána Tretinára, ktorý po rohovom kope strelou z voleja nedal hosťujúcemu Urbanovi žiadnu šancu. V 31´sme mohli poistiť naše vedenie, ale Bezák svoj samostatný nájazd nevyužil. Na opačnej strane sa pri šanci Baču musel predviesť opäť Rumler. V 40´hosťujuci brankár pre zmenu vychytal Divekyho. Záver polčasu patril opäť nášmu Rumlerovi ktorý vyrazil nepríjemnú strelu Šupku nad hornú tyčku.
Do druhého polčasu náš tréner Kubík poslal na ihrisko dvojicu skúsených hráčov Hrčku a Obsta. Začali sme ho aktívne ale  Lytvynchukova strela tesne minula súperovu bránku. V 55´ naše nepresné zakončenie napodobnil Bezák. V 60´ sme mohli definitívne rozhodnúť o zápase, ale Hrčkovi radosť z gólu prekazil dobrým zákrokom Urban. Podobne to mohlo dopadnúť aj v 65´ pri našom priamom kope, ale Hrčkovú hlavičku v páde Urban opäť chytá. V 66´ sa pre zmenu dostali do vyloženej šance hostia, ale Rumler v tomto zápase exceloval a opäť vychytal Baču. Výbornými zákrokmi sa náš gólman predviedol aj pri strele Hrončeka a následne aj šanci aktívneho Šupku. V 71´ sme boli pri našom rohovom kope málo aktívny a tak ani strela Krchníka už branku hostí neohrozila. Podobne to dopadlo aj pri hlavičke Tretinára. V 80´ musel opäť pri šanci súpera vytiahnuť výborný zákrok Rumler. V 83´ po rohovom kope súpera sme predviedli ukážkový prechod do útoku a Obst sa pri samostatnom nájazde už nemýlil a upravil na konečných 3:0. Streleckú slepotu v tomto zápase predviedli hostia v 84´, keď najskôr nastrelili tyčku, ale ani následnú odrazenú loptu nedokázal hosťujúci Mikuš z blízka poslať do prázdnej brány. Zverenci trénera Vojtecha však milo prekvapili a v niektorých častiach zápasu mali dokonca herne navrch. Dokázali si vypracovať množství šancí. Vďaka výborným zákrokom nášho brankára Rumlera resp.  streleckej nemohúcnosti súpera sa však zrodil výsledok rozdielom triedy.
Našim chlapcom po plnom bodovom domácím zásahu patrí s 26 b 6.miesto. O týždeň 16.4. cestujeme do Serede, ktorej patrí 3.miesto.

U17: MFC Spartak – AFC Nové Mesto n.V. 1 : 2 (1:1)

gól: Matúš Martiška

U15: MFC Spartak – KFC Komárno 1 : 4 (0:2)

gól: Oskar Maťas

Miloš Šagát: V 22. kole sme na domácom trávniku privítali prvé mužstvo tabuľku a prejavilo sa to aj na ihrisku a to nielen fyzickou vyspelosťou, ale aj futbalovou. Hostia od úvodných minút diktovali tempo hry a vypracovali si množstvo šancí na skórovanie. Prvú však dokázali využiť po našom zaváhaní v pokutovom území až v 23´, keď sa individuálne presadil Kovacs. Tento istý ráč sa strelecky zapísal aj v 33´, keď si výborne nabehol z druhej vlny a svoj samostatný nájazd s prehľadom premenil 0:2.
Druhý polčas sme začali aktívnejšie my, ale dve štandartné situácie sme nedokázali využiť. Následne však hostia opäť prebrali iniciatívu a od pohromy nás zachránili dva výborné zákroky Hincu. V 55´ sa však už Szekeres nemýlil a poslal hostí do trojgólového vedenia. V 60´ sme predviedli jednu z  mála pekných akcii, ale Zaťko vo výbornej šanci prekopol bránku Tarcsiho. V 66´ bol pri individuálnej akcii faulovaný v pokutovom území striedajúci Tamylovych a Maťas z nariadeného pokutového kopu znížil na 1:3. Bodku za týmto zápasom dal v závere zápasu striedajúci Pelikán, ktorý z blízka doklepol prihrávku Gyoriho a upravil na konečných 1:4.
Zverenci trénera Uzola ukázali v tomto zápase prečo im patrí prvé miesto v tabuľke. Mužstvo bolo kompaktné technicky aj fyzicky na vysokej úrovni. Všetci ročník 2007. Ich herný prejav odzrkadlil ich postavenie v tabuľke a je hodný výkonu ktorý predviedli. Na opačnej strane sa naši chlapci dopustili veľa individuálnych a taktických chýb. Chýbala nám medzihra a nezvládali sme ani prechodové fázy hry. Po tomto prehranom zápase nám patrí s 18b priebežne 14.priečka a vo štvrtok 14.apríla cestujeme na predohrávku do Piešťan, ktorým patrí 6.miesto.

U13: MFC Spartak – KFC Komárno 4 : 2 (0:1)

góly: Šínsky, Janík 2, Jurík

Vladimír Weld: Proti druhému tímu tabuľky sme predviedli odhodlaný, kolektívny a bojovný výkon. Dodržiavali sme na ihrisku väčšinu taktických pokynov, ktoré sme si povedali v kabíne a na ihrisku to bolo vidieť. Vyrovnaný prvý polčas priniesol na našej strane 2 nepresné strely Šínskeho a únik Scheera, ktorý z pravej strany mieril nad. Viaceré naše centrované lopty nemali dostatočnú presnosť. Hostia premenili svoju prvú gólovú šancu, kedy prestrelil z vnútra 16-tky Bohuš nášho brankára Múčku. Pri druhej šanci hostí nás ale Múčka výborným zákrokom podržal v zápase.

Druhý polčas sme mali hru pod kontrolou a nátlakovou hrou sme nútili hostí ku chybám. Po akcii Scheera a Janíka z ľavej strany doklepol do prázdnej bránky Šínsky 1:1. Janík sa následne presadil 2 x a hru sme mali pod kontrolou 3:1. Po dlhej kolmej prihrávke zdramatizovali hostia, keď sa presadil Foltin ale konečné slovo sme mali v závere opäť my, keď Lukáč vysunul výbornou prihrávkou nabiehajúceho Juríka a ten sa na svojom netradičnom poste nemýlil,  4:2.

Chalanom by som chcel poďakovať za výborný výkon, určite by som mohol vychváliť výborné individuálne výkony niektorých hráčov, ale dnes pochválim kolektív ako celok. Vo štvrtok cestujeme do Piešťan, kde nás čaká ďalší ťažký zápas, ale ľahké zápasy v 2.lige nie sú a len ťažké nás posúvajú v našom futbalovom raste ďalej.

U15 B: MFC Spartak / Ozorovce – TJ Sokol Zlatníky 0 : 14

Vladimír Weld: Zápasy Mixu prinášajú často extrémne výsledky podľa toho, aké majú dané mužstvá vekový priemer v danej kategórii. Dnes sme ťahali za kratší koniec, pretože pri tomto vekovom priemere je rozdiel silový, výškový a rýchlostný tak veľký, že je ťažké hrať vyrovnanú partiu. Tu musíme dať hlavy hore, zabudnúť na výsledok a pustiť sa s chuťou do ďalšieho tréningového procesu. V piatok nás čakajú silné Dežerice a tu platí tiež, že len ťažké zápasy nás posúvajú ďalej.

U11: MFC Spartak – FK Nová Dubnica 6 : 1 (3:1)

góly: Jakub Kubíny 2, Jakub Duranka, Lukáš Cyrzyk 2, Marek Chocholatý

Peter Cidorík: Naša najstaršia prípravka oslabená o Lukáša a Simona, ktorí sa pre “reprezentačné” povinnosti v akadémii TK nemohli zúčastniť zápasu, nastúpila v úlohe favorita. Chalani splnili na ihrisku to čo sa od nich očakávalo, počas celého zápasu sa snažili o postupný útok, držanie a kontrolu lopty a aj napriek viacerým technicko-taktickým nedostatkom si s chuti zastrieľali a postupne skórovali 2 x Kubíny, 2 x Cyrzyk, Duranka a Chocholatý. Prvé jarné “ciky-caka” potešilo trénerov,  fanúšikov aj rodičov.

U9: MFC Spartak – FK Nová Dubnica 2 : 0 (1:0)

góly: Gízel 2

Marek Pristach: Dnes to bol skôr boj ako futbal, ťažko sme sa presadzovali v útočnej fáze, hosťujúci obrancovia boli fyzicky vyspelejší čo sa aj odrazilo na prechode do útočnej fázy. Dnes tam bolo veľa pretláčania, neotvárame ihrisko, vraciame sa s loptou do stredu namiesto toho aby sme využívali krajné priestory kde je minimum hráčov. Ale na to všetko to bolo dobré, chlapci zabojovali a tri body ostávajú doma. Na určitých veciach musíme zamakať v tréningovom procese