25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 23-24.4.

5 min read

muži: TJ Cementáreň Ladce – MFC Spartak 3 : 3 (1:3)

góly: Divéky, Turoň, vlastný

U19: MFC Spartak – FC Baník Prievidza 0 : 3 (0:1)

Miloš Šagát: V 18. kole III. Ligy SZ U19 sme za slnečného počasia na domácom prírodnom trávniku privítali druhé mužstvo tabuľky TJ Baník Prievidza. Tí sa dostali do prvej šance už v 5´, ale Rumler bol
pozorný a dorážku Končeného na brankovej čiare chytá. Úvodný tlak súpera sme eliminovali a postupne hru vyrovnali. V 17´ sme sa k zakončeniu dostali aj my, ale Martiškov priamy kop do stredu bránky Ivašku neprekvapil. 20´sa však po ľavej strane predviedol hosťujúci Kupec a krížnou strelou posiela hostí do vedenia. V 21´ sme mali dobrú šancu na vyrovnanie, ale Obsta v dobrej pozícii vychytal hosťujúci brankár. Ivaška následne opäť včasným a vysokým vybehnutím hasil pred Obstom. V 31´zápasu prišiel prvý zlomový moment zápasu, keď po faule na Obsta sme mohli z pokutového kopu vyrovnať, ale Zubenkova strela z bieleho bodu letí vysoko nad. Hostí tento moment naštartoval a do konca polčasu si vypracoval niekoľko dobrých príležitosti na zvýšenie vedenia, čomu však zabránila naša pozorná obrana a brankár.
Do druhého polčasu sme lepšie nastúpili my a ak by sa Jarošova šanca ujala mohol sa zápas opäť vyvíjať inak. V 51´resp. 53´ hostia nič nevyťažili zo štandartných situácii. Tréner Kubík posiela na ihrisko nových hráčov Žiklu a Divékyho. Hra sa z našej strany ožila a na ihrisku nebolo poznať tabuľkové postavenie mužstiev. V záverečnej časti hry sme v snahe vyrovnať na ihrisko poslali aj ďalších hráčov, ale vyrovnávajúci gól napriek snahe sme už nedokázali streliť. Naopak v 89´ hostia využívajú pri našom priamom kope brejkovú situáciu a zvyšujú Farkašom na 0:2. Definitívnu bodku za týmto zápasom dali hostia v nastavenom čase a upravili Rendekom na konečných 0:3.

Zverenci temperamentního trénera Romana Slaného majú svoju kvalitu, čo je vidieť aj v ich tabuľkovom postavení. Naši hráči majú dlhodobo vysokú maródku. V tomto zápase chýbalo trénerovi Kubíkovi veľa skúsených a kvalitných hráčov (Tretinár, Krchník, Oravec, Gabužda atd.…). Doplniť sa musel káder z hráčov U17. Tí nesklamali a naznačili napriek svojmu mladému veku, že dokážu hrať vyrovnanú partiu aj s lídrom súťaže a pri troche futbalového šťastia sme mohli aj bodovať.
Našim chlapcom aj po domácej prehre patrí s 26b horný stred tabuľky. O týždeň cestujeme do P. Bystrice, ktorá zvádza s PD tuhý boj o 1.miesto.

U17: MFC Spartak – FC Baník Prievidza 3 : 2 (2:2)

góly: Dmytrenko, Rudnitskyi, Hájek

U15: MFC Spartak – MŠK Považská Bystrica 7 : 1 (5:0)

góly: Drienik 3, Maťas, Harvish, Špidlík, vlastný

Miloš Šagát: V 24. kole sme po dobrom výkone a víťazstve 2:3 v Piešťanoch na domácom trávniku privítali v šesťbodovom zápase súpera z horného Považia. Naši hráči nadviazali na posledný výkon a nedali hosťom žiadnu šancu. V priebehu celého zápasu sme súpera nepustili do žiadnej šance. O víťazstve v tomto zápase sme rozhodli už v I. polčase, keď sme konto súpera zaťažili až päťkrát, keď sa strelecky 3x presadil Drienik (5´, 15´a 19´). V jednom prípade sa z pokutového kopu presadil aj kapitán Maťas (26´) a vlastným gólom Kružliak (12´) .

Druhý polčas nadviazal na prvý a súpera sme doslova futbalovo prevalcovali. Strelecky sa chytili aj Havrish
(38´) a Špidlík(50´). O jediný úspech hostí sa postaral po štandardnej situácii v 48´ Šarlay.
Jednoznačné víťazstvo v tomto zápase ukázalo na zlepšujúci sa herný prejav našich starších žiakov. Po ďalšom našom víťazstve nám patrí s 24b stále 14. priečka. V 25. kole cestujeme do Hlohovca, ktorému patrí 5. miesto.

U13: MFC Spartak – MŠK Považská Bystrica 2 : 0 (1:0)

góly: Šinský 2

Vladimír Weldl: Dnešný herný prejav oboch tímov kazil opäť extrémne silný vietor. Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažký zápas. Hostia nás výborne dostupovali a mali sme veľmi málo času na prácu s loptou. Hral sa medzišestnástkový futbal s minimom šancí a na danú kategóriu to bol viac silový ako technický futbal. Na strane hostí sme boli svedkami 2 striel, ktoré vyriešil s prehľadom Múčka a na našej strane sme pohrozili nepresnou strelou Scheera. Minútu pred polčasom vystihol Šínsky zlé prebratie lopty stredným obrancom hostí a svoj šprint od polovice ihriska zakončil rutinérsky 1:0.

Druhý polčas pomáhal vietor pre zmenu hosťom, ale Bujna v našej bráne včasným vybehnutím zmaril 3 gólové šance hostí a viaceré sľubné šance vyriešila brániaca štvorica našich chlapcov. 7 minút pred koncom nám vyšla pekná kombinácia stredom poľa, keď hĺbkovú prihrávku prebral Hudec a v samostatnom nájazde zabránil gólu brankár hostí iba rukou pred 16tkou. Z nariadeného priameho kopu sa nádherne trafil do “šibenice” opäť Šínsky a definitívne rozhodol o 3 bodoch pre našu U13. Bol to gól do kategórie Frajer na záver. Chlapci si dnes určite zaslúžili vyhrať a chcel by som pochváliť defenzívu celého tímu.

Budúci týždeň cestujeme do Hlohovca. Vo štvrtok sme odhrali v rámci tréningu aj prípravný zápas v Uhrovci proti U15, kde sme zvíťazili 3:1 po góloch Janíka, Bujnu a Diana.

U11: MFC Spartak – AFC Nové Mesto n.V. 9 : 2 (5:1)

góly: Laššo, Netopil, Kubíny 2,Cyrzyk 2, Duranka 3

U10: MFC Spartak – AFC Nové Mesto n.V. 3 : 0 kontumované

U9: MFC Spartak – AFC Nové Mesto n.V. 13 : 1 (3:0)

góly: Otočková, Krivošík 3, Divéky 3, Gízel 3, Kovalčík, Záhumenský 2

Jozef Pristach: Už od úvodu sme sa pustili do súpera, čo vyústilo hneď úvodným gólom. Konečne vidieť na chlapcoch a Zarke, že si prenášame veci z tréningového procesu do zápasu. Dnes sme sa už aj vzadu osmelili a zopár krát sme si vymenili loptu pomocnou prihrávkou s brankárom. Dnes sme aj dosť využívali prečíslenie 3 na 2 , 2 na1. Osobne si myslím, že to malo skončiť podstatne vyšším rozdielom, ale nevadí. Gratulujem strelcom gólov a zvlášť ma potešili mladšie ročníky 2014. Dnes ste boli všetci super a bojovali ste jeden za druhého.