19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 11-12.6.

5 min read

muži: Spartak BN – ŠK vegum Dolné Vestenice 4 : 2 (1:1)

góly: Čapák, Zita, Kyselica, Kochan

U19: Spartak BN – FC Slovan Hlohovec 4 : 0 (2:0)

góly: Tretinár, Martiška, Krchník, Obst

Miloš Šagát: V poslednom domácom zápase jarnej časti ročníka 2021/2022 sme na domácom trávniku
za slnečného počasia privítali rovesníkov z Hlohovca. Aj keď sme od úvodu diktovali tempo zápasu, jednoznačné víťazstvo sa nerodilo ľahko. V 4´ sme mohli ísť do vedenia, ale hosťujúci obranca na bránkovej čiare vykopol Tretinárové obstrelenie brankára Kukučku. V 8´sa náš najlepší strelec už nemýlil a po akcii z ľavej strany nás poslal do vedenia. V 17´mohol Tretinár pridať ďalší gól, ale lopta mu v pokutovom území v dobrej pozícii pri zakončení odskočila. V 20´ náš kapitán opäť zahrával priamy voľný kop, brankár hostí loptu vyrazil pred seba, ale náš dobiehajúci stopér Gabužda už nedokázal z blízka dostať loptu do bránky. V 23´ mohol naše vedenie poistiť Martiška, ale svoj samostatný nájazd nezakončil
gólovo. V 29´ sme pre zmenu nechali vyniknúť útočníka hostí Daniša, ktorý nedokázal technickou strelou prekonať nášho Cidoríka. V 33´brankár hostí vyráža ďalšiu nepríjemnú strelu Tretinára. V 36´stálo pri nás opäť šťastie, pretože tvrdá prízemná strela hosťujúceho útočníka Daniša skončila na oboch našich tyčkách. V 38´ sme však útočnú aktivitu hostí otupili, pretože Martiška pri svojom druhom samostatnom nájazde už nezaváhal a poslal nás do dvojgólového polčasového vedenia. Bodku za prvým polčasom dal technickou strelou náš Šebeň.

II. polčas nám vyšiel nad očakávanie, pretože aktívny Krchník strelou z hranice pokutového územia nás posiela už do trojgólového vedenia. V 63´sa musel predviesť Cidorík, ktorý zmaril samostatný nájazd hosťujúceho Banga. V 65´ hosťujúci obranca Šabík v pokutovom území fauloval Tretinára, ale Bezák tvrdou strelou z pokutového kopu len opečiatkoval tyčku hosťujúcej bránky. Tréner Kubík využil možnosť všetkých striedaní a v závere sa presadil po samostatnom nájazde striedajúci Obst a upravil na konečných 4-0.

V poslednom kole naši dorastenci cestujú na svoj posledný zápas do Gabčíkova, ktorým patrí 7. miesto. Veríme že naši chlapci svoje účinkovanie zakončia opäť bodovým ziskom a upevníme si tak konečné postavenie v strede tabuľky.

U17: Spartak BN – FC Slovan Hlohovec 1 : 5 (1:2)

góly: Hájek

U15: TJ Slovan Nitra-Chrenová – Spartak BN 0 : 10 (0:4)

góly: Špidlík 3, Zaťko, Adamus 3, Tamylovych, Drienik, Harvish

U13: TJ Slovan Nitra-Chrenová – Spartak BN 3 : 3 (3:1)

góly: Grgula, Scheer, Šinský

Vladimír Weldl: Prvý polčas zostalo naše chcenie iba v kabíne a výkonom sme výrazne zaostali za poslednými zápasmi. Domáci hrali priamočiaro a svojou aktivitou nás prvý polčas prehrali. Inkasovali sme po ľahkej nakopnutej lopte, kde si Múčka zle vypočítal odraz lopty, ktorá ho preskočila 1:0. Vyrovnali sme po peknej kolmej prihrávke, ktorú premenil v samostatnom nájazde Grgula strelou k žrdi 1:1. Na 2:1 sme inkasovali po našej pravej strane, kde sa presadil proti 3 našim brániacim hráčom domáci Tomek. Pri góle na 3:1 nemal opäť svoj deň náš golman.

Do druhého polčasu nastúpilo úplne iné mužstvo. Hrali sme aktívne a hlavne trojica Grgula, Šinský a Scheer si vytvárala šancu za šancou. Na 3:2 znížil po peknej kombinácii Scheer. Potom prišla fáza hry, kde si dovolím vysloviť kritiku hlavnému rozhodcovi. Spomeniem neodpískané 3 pokutové kopy po 2 jasných fauloch na Šinskeho a ruke domácich v 16-tke, ktoré videli a uznali aj domáci. Chalanov to ale nezlomilo a nakoniec sa po obrovskom tlaku na domácu bránu a množstve šancí presadil na konečných 3:3 tradičný jarný strelec Šinský. Škoda, že sme nepremenili viacej v druhom polčase, mohli a mali sme zápas otočiť. Pre chalanov z toho ale vyplýva ponaučenie, že zápas začína od prvej minúty a nie až druhý polčas.
Čaká nás ešte posledný majstrák sezóny v Galante, prípravný zápas proti Prievidzi a záverečný turnaj žiakov 26.6., ktorým ukončíme sezónu 2021/2022.

U11: MFC Spartak – Spartak Myjava 10 : 3 (7:2)

góly: Netopil 3, Weldl, Cidorík 2, Laššo, Kubíny 3,

U10: MFC Spartak – Spartak Myjava 2 : 6 (2:0)

góly: Jančovič, Cyrzyk

U9: MFC Spartak – Spartak Myjava 4 : 0 (1:0)

góly: Otočková, Kovaľčik 2, Záhumenský

Marek Pristach: Dnes sme vedeli že nás čaká ťažký zápas a naviac v horúcom počasí. Od začiatku sme mali hernú prevahu, ale nevedeli sme sa presadiť po krajoch, kde sme v ostatných zápasoch dominovali. Teší nás hlavne spolupráca obrancov a brankára, kde sme opäť dokázali, že chlapci sú postupom času viac odvážny a vedia si loptu vymeniť a založiť postupný útok. V zálohe by som očakával ešte viac kľudu pri prechode do útočnej fázy. Lebo aj dnes sa stalo, že sme niekedy miesto zakončenia volili nahrávku. V útočnej fáze čakám ešte viac aktivity v napádaní súperových hráčov, ja viem že bolo dnes teplo, ale musíme ísť na doraz. Ale na to všetko to bol kolektívny výkon a dnes sme zaslúžene vyhrali.

Čakajú nás ešte 2 zápasy v stredu a v sobotu tak spoliehame na decká, že to už dotiahneme do spokojnosti. Strelcom gólov gratulujem a ďakujem všetkým za odmakaný zápas.