25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 20-21.8.

6 min read

U19 : MFC Spartak BN-TJ Senica 1 : 6 (1:3)

gól: Divéky

V 3. kolo sme na domácom ihrisku za príjemného počasia privítali hostí zo Senice, ktorí ešte pred pár týždňami hrali I. dorasteneckú ligu. Výkonnostný rozdiel bolo na ihisku cítiť od prvých minút. Napriek tomu o prvé zakončenie sme sa pokúsili my, ale Šebeňova strela z priameho kopu tesne minula Gajdošovú bránku. V 5´sme vyrobili prvú z množstva chýb, ale Cidorík bol na svojom mieste a strelu Palka vyrazil na roh. Hostia nepotrestali ani ďaľšie naše zaváhanie v obrane v 9´. Na opačnej strane v 10´ hlavička Gabuždu po rohovom kope opäť míňa bránku súpera. V 11´ sme si však už neudržali čisté konto, pretože hosťujúci Mihok po ofsajdovej situácii posiela hostí do vedenia 0:1. V 18´ súper po akcii z pravej strany udrel po druhý krát a Pinchuk osamotený v pokutovom území upravuje na 0:2. V 20´sa po vrazení do nášho Divekyho porúčal pod sprchy strelec prvého gólu Mihok. Hra sa na ihrisku vyrovnala a dva strelecké pokusy Oravca resp. Sochora v 27´ naznačovali našu útočnú aktivitu. V 30´sme predviedli jednu z mála pekných akcii a Diveky znížil strelou k tyčke na 1:2. V 37´sme mohli vyrovnať, ale Jaroš v dobrej pozícii z blízka hlavou minul bránku hostí. Záver polčasu nám však vôbec nevyšiel, pretože po našej hrubej chybe pred pokutovým územím sa hostia dostali k lopte a Palkom upravili na polčasových 1:3.
Do II. polčasu sme išli s cieľom využiť početnú prevahu a streliť kontaktný gól prípadne sa popasovať o dobrý výsledok. V 47´ sa o to pokúsil Diveky, ale jeho tvrdá strela len tesne míňa bránku hostí. V 50´však hostia potrestli ďalšiu našu hrubku v obrane a Kravchenkom zvýšili na 1:4. Napriek tomuto nepriaznivému výsledku sme sa snažili zo zápasom niečo urobiť, ale hlavička Zaťka v dobrej pozícii po rohovom kope v 57´zápasu končí tesne vedľa. Naša hlavne strelecká nemohúcnosť sa ukázala v 62´zápasu, kedy sme išli do rýchleho protiútoku, ale ani v hre 3:1 sme sa nedokázali gólovo presadiť, pretože Jarošová strela opäť tesne minula bránku hostí. Súper ktorý, mal nahrané vychádzal zo zabezpečenej obrany do rýchlich protiútokov a potrestal nás v 66´, keď zvýšili Pinchukom na 1:5. V závere zápasu hostia dovŕšili naše dielo skazy a ukrajinska posila Zhuchyi tvrdou strelou k tyčke upravila na konečných 1:6.
Hostia zo Senice vedený skúseným trénerom Vladimírom Včelkom niekoľko sezón hrali 1. dorasteneckú ligu a v ostatnom ročníku skončili na 12.mieste. V lete sa dostali podobne ako náš klub do finančnej krízy a z  uvedeného dôvodu sa s mládežnickými kategóriami prihlásili do 3. ligy, kde po doplnení o 4 vcelku kvalitných ukrajinských hráčov (strelili nám v tomto zápase 4 góly) určite budú spolu s P. Bystricou bojovať o čelné pozície.
My sme v tomto zápase nenadviazali na dobrý výkon z Horných Salíb a utrpeli zdrvujúcu prehru. Hostia trestali každú jednu našu chybu, kterých bolo v tomto zápase veľa (hlavne nepresné
prihrávky, zlé spracovanie lopty pod tlakom, zle obsadzovanie priestoru, nedôsledné bránenie atd.).
Góly na 1:3, ale aj 1:4 boli po našich hrubých chybách, kedy sme súpera sami dostali do sedla. Taktiež herný systém 4:4:2 ktorý sme chceli hrať nebol šťastným riešením, pretože sa nedá naučiť za jeden tréning a súper to dokonale využil aj potrestal. Nezvládli sme prechodové fázy hry t.j. po strate lopty sme sa nerobili represing a nestihli sa ani vrátiť pod loptu, čo súper využíval na rýchle brejkové prečíslenia a efektívne zakončenie. Na väčšine hráčov je vidieť taktiež kondičný deficit, ktorý sa musí postupne dobiehať.
Pozitívum je že sme strelili konečne gól a mali niekoľko dobrých príležitosti na skórovanie (Jaroš, Šebeň, Zaťko, Diveky…). Taktiež hoci v prevahe o jedného hráča sme súpera dokázali zatlačiť pred pokutové územie. Krajní obráncovia naznačili, že vedia ako falošné krídla prečísliť súpera aj odcentrovať (hlavne Ragy). Škoda že sme v koncovke nedokázali súpera gólovo potrestať a dostať sa do zápasu.
Situácia v tabuľke naznačuje, jako asi bude vyzerať horná časť tabulky. Sereď aj P.Bystrica deklasovali svojich súperov dvojcífernými výsledkami. My o týždeň cestujeme do Krakovian, ktoré vyhrali dosť prekvapujúco na Myjave 1:2 a určit sa na nás dobre pripravia a budú chcieť naplno zabodovať. Každopádne po doplnení kádra ofenzívnymi hráčmi Bezákom a Martiškom veríme že by sme sa mohli v sobotu aj bodovo chytiť.

U17 : MFC Spartak BN – TJ Senica 0 : 7 (0:2)

V druhom zápase si naši mladší dorostenci U17 napodobnili výkon svojich starších kolegov.
Podobne ako v Horných Salibách sme išli do zápasu bez náhradníka a nezachytili úvod zápasu. Po
góloch ukrajinca Tura v 10´a Štepánika v 15´ sme už prehrávali 0:2. V druhom polčase sa zranil
Marko a hostia svoju hernú prevahu vyjadrili aj gólovo a strelili nám ďaľších 5 gólov.
Našim chlapcom v tejto vekovej kategórii nemožno nič vyčítať, pretože sme nastúpili bez
zraneného Kováča, vylúčeného Pecháča aj trojice hráčov Zaťka, Jaroša a Divékyho, (posilnili
U19). V kompletno zložení by výsledok bol určite iný. Hráčom preto napriek vysokej prehre treba
poďakovať za ochotu hrať aj za takýchto podmienok. Veríme že zranení hráči (Kováč, Marko atd.)
sa čím skôr uzdravia a budú sa môcť opäť zapojiť do tréningového procesu a nastúpiť na majstrovský zápas v Krakovanoch.

U15: FC Topoľčany – MFC SPartak BN 11 : 1 (4:1)

gól: Herian

Dnes musíme uznať kvalitu súpera, kedy výsledok zápasu hovorí o dianí na ihrisku takmer všetko. Domáci spojili výborne individuálne pripravený ročník 2008 do peknej a rýchlej kombinačnej hry, pri ktorej sme s nimi nedokázali držať krok. Pri tomto tlaku sme kopili individuálne chyby, ktoré domáci trestali gólmi a nám postupne dochádzali nielen fyzické ale už aj psychické sily.

Topoľčany budú patriť aj tento súťažný ročník k favoritom 2.ligy. My sa musíme z tejto facky rýchlo otriasť a nastaviť našich žiakov hlavne psychicky na ďalšieho kvalitného súpera.

U13: FC Topoľčany – MFC SPartak BN 4 : 1 (3:1)

gól: Netopil

Nástup do zápasu nám nevyšiel, domáci nás predčili rýchlou kombinačnou hrou a svoj tlak pretavili do pohodlného vedenia 3:0 už do 14tej minúty. My sme sa postupne dostávali do zápasu. Potešil ma gól, ktorý sme strelili po nacvičenej hernej kombinácii, kedy našiel Nižňanský na lavej vertikále Janíka a ten naservíroval pred prázdnu bránu Netopílovi. Ďalšie náznaky týchto krídelných akciíí sme ale nedotiahli do zakončenia. 

Druhý polčas sme zvýšili aktivitu, spresnili rozohrávku a boli sme často nebezneční aj smerom do predu, ale chýbalo presnejšie zakončenie či finálna prihrávka. Zlepšený herný prejav druhý polčas ale lepší výsledok v náš prospech nepriniesol. Na konfrontáciu s takto kvalitným súperom musíme nastupovať v kompletnom zložení, čo sa nám dnes nepodarilo.

V stredu odohráme prípravný zápas proti U15 Bobotu a v nedeľu cestujeme do Piešťaň.