20. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 10-11.9.

6 min read

U19: FC Slovan Galanta – MFC Spartak 7 : 1 (4:0)

V 6. kole III. ligy st. dorastu sme vycestovali do Galanty, ktorej patril  stred tabuľky. Domáci od úvodných minút začali veľmi aktívne a do 10´ nás uzavreli pred vlastnou 16-kou. Naša dobre organizovaná obrana však tento tlak ustála. Následne sme sa osmelili a začali hrať smerom dopredu. V 15´však nedokážeme zachytiť nábeh domáceho Katonu za nášu obranu a domáci idú do vedenia 1:0. V 20´ vyrábame druhú hrúbku v obrane a Katona upravuje na 2:0. V 25´ po rohovom kope do  päťky Marocza hlavou zvyšuje na 3:0. V 27´sme mohli po našom rohovom kope znížiť, ale Diveky hlavou z blízka neskóroval. V 40´ domácu aktivitu využíva Miklovič a upravuje na polčasových 4:0.
Do druhého polčasu opäť nastúpili aktívnejšie domáci a v 54´resp.55´ (v rozpätí 2´) využívajú dve naše chyby v obrane a Katonom a Kočíkom zvyšujú na 6-0. Domáci následne poľavujú v iniciatíve. Hra sa na dlhé minúty presúva na domácu polovicu a náš gól visel vo vzduchu. V 60´ mohol kozmeticky upraviť výsledok Jaroš, ale z blízka iba triafa domáceho brankára. V 67´ po peknej akcií z ľavej strany upravujeme našim najlepším hráčom Šebeňom na 6:1. Následne zahrávame niekoľko štandartiek. Po priamom kope Šebeňa v 75´sa perfektným zákrokom predviedol domáci brankár Daniš. Následné priame kopy už nesmerujú do domácej bránky. V 80´naše otvorenie hry potrestal posledným gólom striedajúci Varga a upravil na konečných 7-1.

Pozitívum celého mužstva bola hra od cca.55´do 80´, kedy sme ukázali, že napriek stavu 6:0 vieme hrať futbal. Mali sme herne navrch a súper sa prakticky nedostal do našej 16-ky. Škoda že sme nedokázali z uvedeného tlaku streliť viac ako jeden gól, pretože šance na to sme mali (hlavne Jarošova dorážka v päťke, Raganovo zakončenie a PVK Šebeňa atd. si pýtali gólové zakončenie).
Nemá zmysel hľadať výhovorky, ale realita je taká, že ak nastúpite s 11 hráčmi bez náhradníka (domáci striedali 4), tak zázraky očakávať nemôžeme. Káder je úzky a chýbajúcich 5 hráčov nedokážeme nahradiť mladšími hráčmi z U17. Hlavne absencia Bezáka, Žaťka a Gabužda bola citeľná. Kováč aj D. Marko si uhrali svoj štandart a naznačili, že pokiaľ budú poctivo a hlavne pravidelne trénovať, môžu sa plnohodnotne začleniť do kádra U19.
Čaká nás opäť ťažký týždeň. Vo štvrtok cestujeme do Šale, ktorej patrí posledné miesto a urobí všetko preto, aby nás porazila. Nikomu nemusíme vysvetľovať dôležitosť tohto zápasu. Každopádne v amatérskom futbale platí, že zápasy sa lámu po 7. kole. Chce sa mi veriť, že to bude platiť aj v našom prípade a hráči začnu konečne robiť radosť nielen sebe, trénerom, ale aj klubu MFC Spartak.

U17: FC Slovan Galanta – MFC Spartak BN 5 : 1 (2:1)

Oslabená jedenástka trénera Milana Krála dokázala udržať krok s prvým mužstvom tabulky iba v 1.polčase, kedy sme dvakrát inkasovali po rohových kopoch v 17´ a 22´ Juríkom a Nagym. V 36 ´sme predviedli jednu z mála pekných akcii a Pecháč po centry z ľavej strany znížil na polčasových 2:1. V druhej časti zápasu domáci prestriedali a svoju hernú aktivitu vyjadrili aj gólovo, keď sa presadili v 66´Kriška, 73 Nagy. V poslednej minúte zápasu Skodák a upravili na konečných 5:1.
Našim mladším dorastencom patrí po 6. kole so 7 b a skóre 9:19 priebežne 12. miesto.

U15: FC Slovan Galanta – MFC Spartak BN 3 : 2 (1:0)

góly: Urbánek, Dobšovič

Prvý polčas sme videli vyrovnanú konfrontáciu starších žiakov bez výraznejších gólových šancí. Domáci šli do vedenia 1:0 po spornej kolmej prihrávke zaváňajúcej offsajdom. Druhý polčas sme postupne preberali iniciatívu a napriek inkasovanému gólu na 2:0 sme boli stále odvážnejši smerom k súperovej bránke. Na 2:1 znížil Urbánek po peknej zadovke Drienika a na 2:2 vyrovnal z následujúcej akcie Dobšovič po prudkej strielanej prihrávke Adamusa. Domáci zostali zaskočení a aktívnou hrou sme siahali na dokonalý obrat. Ale 2 minúty pred koncom sa po nakopnutej lopte na našu bránu stal presný opak. Dlho sme váhali s odkopom pred našou 16tkou, aby následná strela, ktorú sme smolne tečovali do protipohybu brankára, skončila v našej bráne.

Napriek smolnej prehre bol dnes viditeľný zlepšujúci sa herný prejav našej U15, na ktorom treba stavať ďalšie zápasy.

U13: FC Slovan Galanta – MFC Spartak BN 0 : 3 (0:2)

góly: Šinsky 2, Nižňanský

Tretia výhra v poradí z vonku určite potešila. Počas celého zápasu sme zvládali herné činnosti “jeden na jeden” a výborne sme prenášali nacvičené kombinácie z tréningu do zápasu. Prvý polčas sme sa síce nepresadili gólovo, ale druhý polčas najskôr parádne “zavesil” Nižňanský a po ňom aj Šinsky tradične z priameho kopu.  Pri góle na 3:0 v náš prospech najskôr Bujna vyhral súboj s domácim obrancom, následne po jeho pokuse o prehodenie vybiehajúceho brankára dorazil loptu do domácej brány z druhej vlny nabiehajúci Šinsky.  Gól Bujnu po peknom tandeme s Nižňanským nebol uznaný pre údajný offside.  Opäť potešila aj defenzíva, kde sme domácich takmer do ničoho nepustili. 

Následujúce 2 kolá privítame doma Hlohovec a ČFK Nitra. 

Prípravka Triangel U10

Prievidza -MFC Spartak BN 8 : 4

Prvý zápas proti Prievidzi si myslím, že sme polovicu zápasu boli vyrovnaným súperom. Začali sme odvážne, spočiatku sme hrali tú našu hru s postupnou rozohrávkou, ale tu sa prejavila väčšia kvalita súpera, či po individuálnej a hernej stránke. Nehovorím, že neboli tam z našej strany dobré veci, ale momentálne nám chýba zohratosť a kondícia. Dnes sme horeli hlavne vzadu ,zle obsadzanie súpera, neskoro pristupujeme k hráčom a z toho pramenili góly ktoré sme dostali. Ja viem že chlapci mali toho plné zuby, ale budú si musieť zvyknúť na tento formát hry. Zas na druhej strane musím uznať že sa nevzdali za nepriaznivého výsledku a bojovali.

Partizánske -MFC Spartak BN 2 : 4

Druhý zápas s Partizánskym už bol z našej strany o niečo lepší. Presadzovali sme sa hlavne po krajoch zálohy. Pár krát sme si vymenili loptu a rázom sme sa dostali na dostrel brány. Ku konci zápasu bolo vidieť že nám chýba kondícia, ale sme to dotiahli do víťazného konca. Na záver musím povedať že vidieť že nám chýba tréningový proces cez letnú prípravu, ale sám som si vedomý že určite veci neoplyvním cez prázdniny. Preto budeme musieť zaberať na tréningoch poctivo a hlavne pravidelne.

Prípravka Triangel U9

MFC Spartak BN – Prievidza  17:10

Súpera sme na oboch ihriskách zatlačili hneď od začiatku. Strelecky sa presadzovali lídri tímu. Fungovalo všetko – otvorenie hry, prechod do útoku. Biely tím mohol dať viacej gólov. Veľa nevyužitých šancí. V druhom polčase súper prestal hrať futbal a lopty od brankára šli vzduchom, čím sa vymanil z tlaku a jednoducho presúvali hru pred našu bránku.

Strelci: Lastovica 5, Mihalech, Sirotný 3, Otočková, Žitňan 2 Krivošík, Štefánik 1

MFC Spartak BN – Partizánske 3:20

S Partizánskym sme už hrali prípravný zápas(1:25). Súper má naozaj veľmi dobrý ročník, atleticky a silovo sa zatiaľ rovnať nemôžeme. Odohrali sme oveľa lepší zápas ako v príprave. Pre nás druhý zápas v rade. Súper oddychnutý. Celý zápas sme sa držali systému: otvorenie hry, prechod do útoku, zakončenie. Neodkopávali sme lopty, bojovali… Koniec zápasu už bol nad naše sily – 100 minút (4×25´) je veľa.

Strelci:  Otočková, Danko a Gabria