20. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Predohrávka 17. kolo a dohrávka 2.kolo

6 min read

U19 : FK Slovan Duslo Šaľa – MFC Spartak BN 0 : 5 (0:4)

góly: Šebeň 2, Kováč 2, bezák

MŠ: V deň voľna počas štátneho sviatku sme vycestovali v predohrávke 17. kola III. ligy st. dorastu do Šale, ktorej patrila bez jediného bodu posledná priečka. Dôležitosť tohto zápasu si uvedomovali nielen tréneri, ale hlavne hráči oboch mužstiev. Domáci hneď z prvého útoku mohli ísť do vedenia, ale domáci Mihálik sa zľakol ponúknutej šance a svoj samostatný nájazd na Cidoríka na naše šťastie trestuhodne zahodil. Tento moment akoby nás prebudil a prevzali sme iniciatívu n ihrisku. Diktovali sme tempo hry a smerom dopredu sme si začali vytvárať po pekných kombinačných akciách aj množstvo príležitosti. V 5´ešte tvrdá Jarošová strela letí nad domácu bránku Lisého, ale v 9´sa už náš doposiaľ najlepší strelec Šebeň nemýli a posiela nás do vedenia 0:1. S chuťou hrajúci Šebeň si svoje gólové zakončenie zopakoval aj v 18, keď zblízka dáva svoj druhý gól a zvyšuje na 0:2. V tomto čase dominujeme na ihrisku a darí sa nám aj strelecky, pretože nová posila z U17 Adrián Kováč dokazuje, že vie strieľať góly aj v staršej vekovej kategórii a v 26´upravuje na 0:3. V 29´ vidí za faul v strede ihriska ŽK Gabužda. Náš golo-stroj završuje v 31´ po štandartke hlavou aj Bezák a uzatvára tak polčasový výsledok na 0:4. V závere poľčasu musel ešte pri strele domáceho Mihálika ukázať svoje kvality Cidorík.
Druhý polčas začali aktívnejšie domáci a v 46´po našej chybe v obrane Petro z dobrej pozície míňa našu bránku. Následne zase preberáme iniciatívu na ihrisku a snažíme sa zasadiť domácim ďalší gólový úder. Ten prichádza z kopačky Kováča v 61´, keď tvrdou strelou z cca. 20m vymietol pavučinu domácej bránky a uzatvoril náš gólový účet v tomto zápase na 0:5. Následne prenechávame iniciatívu na ihrisku domácim hráčom, ktorí ju však nedokážu gólovo využiť. Na ihrisko posielame trojicu našich hráčov z lavičky a zápas v kľude dohrávame.
Na tento zápas sme nastúpili (na rozdiel od Galanty) konečne posilnený aj o Bezáka aj Gabuždu. Taktiež dvojica hráčov z U17 „Kováč a D. Marko“ si svojimi výkonmi vypýtali pozvánku do U19. Na lavičke sme mali dokonca po dlhom čase pripravených aj trojicu hráčov. Aj tieto faktory podstatne ovplyvnili tento pre nás 6b zápas. Na rozdiel od predchádzajúcich (Senica, Gabčíkovo, Galanta) , sme o výsledku zápasu v I. polčase rozhodli my. Nechcem podceňovať, ale ani preceňovať tento výsledok. Podali sme kolektívny a disciplinovaný výkon okorenený aj peknými gólmi. Každopádne sme čakali zo strany domácich väčšiu kvalitu aj keď hlavne v úvode zápasu resp. druhého polčasu zahodili tutovky. Dúfam, že toto vysoké víťazstvo nás povzbudí nie len pred ďalším domácim zápasom, ale aj ostatnými kolami ktoré nás čakajú. Náš najbližší súper N. Zámky, ktorým patrí s 9b priebežne 14. priečka bude na rozdiel od Šale iný súper.

U17 : FK Slovan Duslo Šaľa – MFC Spartak BN 3 : 1 (0:0)

gól: Hlobeň

Naši mladší dorostenci dokázali udržať krok s domácimi iba v 1.polčase, kedy sme im boli viac ako vyrovnaným súperom. Dokonca sme mali viac z hry a dokázali si vypracovať aj šance. Po jednej z nich sme mohli ísť v  závere polčasu do vedenia, ale Hlobeň po našom rohovom kope z päťky prekopáva domácu bránku.
V druhom polčase sme začali opäť aktívne a v 53´sme išli gólom Hlobeňa do vedenia 0-1. Postupne sa však na našich mladých hráčoch začala prejavovať únava. Domáci prestriedali až šesticu hráčov a v rozpätí cca. 5´ v 57-62´ tromi gólmi Mihálika resp. Devátha otočili zápas a rozhodli o svojom víťazstve 3:1.

Našim hráčom stojí za česť a patrí úprimné poďakovanie, že napriek oslabenému kádru ( pozn.
Jaroš, Kováč, Gabužda, D. Marko, Diveky musia doplňať U19) sa snažia na ihrisku bojovať a
odovzdať všetko.
Našim mladším dorastencom patrí po so 7 b a skóre 10:22 priebežne 13. miesto. V sobotu privítame doma N.Zámky, ktorým patrí 14. priečka.

U15 : MFC Spartak BN – Slovan Hlohovec 7 : 1 (5:1)

góly: Drienik 3, Grgula, Scheer, Urbánek, Adamus

Výsledok zápasu napovie o priebehu asi všetko. Hostia sa snažili prvý polčas najmä o postupnú rozohrávku pri ktorej robili miestami až prípravkárske chyby. Naši chalani to aktívnym pressingom využívali a získavali lopty hneď pred ich 16tkou. Prvý gól strelil z priameho kopu s chuťou hrajúci Grgula, po ňom sa pridal na 2:0 po čistom odobratí lopty hosťujúcemu strednému obráncovi Drienik. Hostia síce znížili na 2:1, potom ešte 2 x pohrozili výbornými centrami z ľavej strany, ale Sedlák v našej bráne bol istý a pozorný. My sme ale nátlakovou hrou ďalej získavali lopty, vytvorili sme si množstvo streleckých pokusov a najmä rohových kopov. Po skrumáži z jedného z nich zvýšil na 3:1 Scheer a následne sa pridal hlavou na 4:1 aj Urbánek. Do polčasu sa ešte presadil druhý krát Drienik. Hostia pôsobili už v tejto časti hry až príliš “odovzdane”.

Ako Drienik ukončil prvý polčas, tak otvoril aj druhý, aby hattrickom zvyšoval už na 6:1. Skóre uzavrel Adamus, keď ešte v prvom samostatnou úniku na hosťujúceho brankára nepremenil, ale o 2 minúty na to sa už v podobnej situácii presadil, keď umiestnil popri vybiehajúcom golmanovi hostí loptu k žrdi.

Naša U15 sa stretne v nedeľu doma s ČFK Nitra a dúfame, že zopakuje dnešný výkon a zostane doma 100%tná… 

U13 : MFC Spartak BN – Slovan Hlohovec 1 : 1 (1:0)

gól: Duranka

VW : Proti lídrovi tabuľky, ktorý nestratil zatiaľ ani bod, sme začali sebavedome, nátlakovou hrou sme získavali lopty a výborne sme kombinovali. Hostí sme celý prvý polčas prakticky do ničoho vážnejšieho nepustili. Zahodili sme niekoľko sľubných šancí, najviac asi mrzí tutovka, kedy Kubíny po výbornej akcii Baláža a Janíka minul z blízka poloprázdnu bránu. Do vedenia 1:0 sme šli po kombinácii ktorú začal aj dokončil Duranka. Po prihrávke na Nižňanského mu následne Šinsky loptu prihral do výborného nábehu a z 10 metrov ľavou nohou umiestnil k žrdi.

Druhý polčas sa obraz hry nezmenil, vytvorili sme si množstvo streleckých pokusov, najmä strely Nižňanského, Šinskeho či Bujnu mohli či mali skončiť v bráne. Aj dnes ale platilo  nedáš – dostaneš, pretože z ojedinelej akcie po nedorozumení v strede ihriska vznikol samostatný nájazd na našu bránu, ktorý hostia s prehľadom premenili na 1:1. Pri tutovke Bujnu v závere zápasu zázračne podržal hostí brankár a tak sa body delili.

Koľko bodov sme dnes získali nie je až také podstatné. Pre mňa bol dôležitý výborný herný prejav, úroveň prevedenia individuálnych herných činností, herné kombinácie , ktoré drilujeme na tréningu a s tým som až na premienanie šancí veľmi spokojný.