25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V 28. kole III. ligy staršieho dorastu sme sa konečne dočkali víťazstva

2 min read


U19: MFC Spartak – FC Slovan Hlohovec 4 : 2 (4:0)

Po dvoj týždňovej prestávke sme doma privítali mužstvo zo stredu tabuľky FC Hlohovec. Pri neúčasti trojice hráčov zo základnej zostavy Sochora, Kováč a Klačko, dostali šancu ďalší hráči z U17, ktorí nesklamali. Zápas mal dva rozdielne polčasy. V prvom sme jasne na ihrisku dominovali bavili sa futbalom a  po pekných góloch Divekyho, Jarosša, Šebeňa a Gabuždu sme vyhrávali vysoko 4:0. Súpera sme nepustili do vyloženej šance a pri troche šťastia pri zakončení sme mohli ísť do kabíny ešte z vyšším skóre.
Druhý polčas z našej strany zaostal za prvým. Vysoké vedenie uspokojilo hráčov a taktiež vynútené striedanie zraneného Jaroša, ako sa neskôr ukázalo tiež narušilo hernú koncepciu mužstva. Pravdou je aj to, že sa začal prejavovať u niektorých našich hráčov kondičný deficit zapríčinený hlavne tréningovým výpadkom po zraneniach. Súper v druhej časti hry prevzal iniciatívu a len vďaka dobrým zákrokom Cidoríka sa skóre zmenilo až v 65´, keď sme inkasovali prvý gól z kopačky Kysuckého 4:1. Hostia v snahe streliť druhý gól otvorili hru, čo vyhovovalo nám, ale dobré šance pri strele Šebeňa, keď loptu zastavilo horné brvno resp. Feketeho dorážke z blízka nám chýbalo kúsok šťastia. V 83´ sme po chybe nášho gólmana inkasovali z kopačky opäť Kysuckého aj druhý gól 4:2. Našťastie súper sa už nezmohol na väčší záverečný tlak a tak sme si po 10. kolách konečne pripísali nielen víťazstvo, ale aj cenné tri body.

Po sobote nám patrí so 16b priebežne 16. priečka. V 29. kole cestujeme do P.Bystrice, ktorá je lídrom súťaže. Nakoľko tam nemáme čo stratiť a pokiaľ zopakujeme výkon z I. polčasu, tak môžeme len prekvapiť.

    U17: MFC Spartak – Spartak Myjava 1 : 4 (1:2)

    Úvod zápasu zo susedným mužstvom v tabuľke patril nám a po peknom góle Mikuša v 9´ sme išli do vedenia. Hostia vyrovnali V 22´ Ambrózym. V 29 ´sa strelecky chytil Kopaj a poslal hostí do polčasového vedenia 1:2. Tento hráč sa dvakrát následne presadil aj v 45´resp. 56´ a upravil na konečných 1:4 pre Hlohovec. Nášmu mužstvu patrí napriek vysokej prehre s 27b naďalej 12. miesto.