25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Slovnaft cup 2021 – 1.kolo

1 min read

FK Sitno Banská Štiavnivca – Spartak Bánovce 1:2 PK


Domáci, ktorý mali vo svojom kádri viacero skúsených futbalistov (Pellegriny, Tesák, Nosko) sa od začiatku zápasu snažili držať loptu častejšie vo svojej moci. Nám sa ale darilo pokrývať nebezpečné priestory a snažili sme sa po zisku lopty o rýchly prechod do útoku. Viaceré pokusy sa nám ale nepodarilo využit na ohrozenie brankára Kalíška. Domáci hrozili hlavne prostredníctvom svojho kapitána Kminiaka. Viackrát nás podržal dobrými zákrokmi brankár Guniš. V 40 min. ale z priameho kopu loptu vyrazil len pred seba a loptu dorazil do siete práve kapitán Kminiak.
V druhom polčase sme sa postupne zodpovednou a trpezlivou hrou súperovi vyrovnali, za čo sme boli v 80 min. odmenení vyrovnávajúcim gólom Sobotu, ktorý zakončil dobre rozbehnutú krídelnú akciu po našej ľavej strane.
V následnom 11-kovom rozstrele postupne naše kopy premenili Zajac, Kyselica, Halas a rozhodujúcu jedenástku premenil Sobota. Domáci dvakrát zaváhali a tak sme sa mohli tešit z cenného víťazstva a postupu do ďalšieho kola Slovnaft Cupu, v ktorom 25.8 privítame na domácom ihrisku 2. ligovú Podbrezovú