26. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

U13 FC Topoľčany – MFC Spartak 4 : 0

2 min read

V našom 3.zápase sme boli prvý polčas viac ako vyrovnaným súperom domácim, ktorí boli po technickej a taktickej stránke výborne pripravení.

Dokázali sme riešiť našu útočnú fázu postupne, krátkymi prihrávkami a cez krajné vertikály sme sa dokázali dostať viac krát do zakončenia. Za zmienku stoja gólové šance Šinskeho a Diana. Samozrejme sme mohli 2 x aj inkasovať, ale Múčka bol v bráne pripravený.

Druhý polčas získali domáci hernú prevahu a pri menšej ponuke do kombinácie, sme volili až príliš často dlhý výkop brankárom.

Čo ma ale teší je, že sme dokázali využiť rýchlosť našich krajných stredových hráčov a po výbornej prihrávke Baláža mohol skórovať v samostatnom nájazde Janík a druhý krát si Janík vypracoval šancu sám výborným pressingom, ale ani tú nepremenil.

Po druhej strane po úniku Scheera, mohol opäť skórovať Dian, ale ani túto šancu sme znovu nepremenili a domáci trestali. Najskôr nás podržal v bráne výborne chytajúci Bolfa, ale na 2 strely z hranice 16-tky bol už prikrátky. Domáci využili svoj tlak a skórovali celkovo 4 x. My nevieme prelomiť už tretí zápas streleckú smolu.

Ako trénera ma dnes potešil herný prejav prvý polčas a druhý polčas to, že sme zatlačení do defenzívy dokázali zrýchliť prechod a dostať sa do viacerých gólových šancí, ale na lepší výsledok potrebujeme viacej rozvahy a pokoja pri zakončení.

Nespokojný som s tým, že sme často kazili jednoduché krátke prihrávky a druhý polčas bola slabá ponuka do kombinácie.

Aktuálne patrí naša U13 vekovým priemerom k najmladším v súťaži, preto musíme byť trpezliví a naďalej poctivo trénovať, výsledky prídu neskôr. Výsledkami mám na mysli najmä zdokonaľovanie individuálnych herných činnosti v technickej časti, taktickú vyzrelosť celého tímu , postupné zlepšenie po kondičnej stránke,  ktoré by sa mali postupne odzrkadliť aj na výsledkoch, ktoré sa zapisujú do tabuľky. Našou prioritou v tejto kategórii zostáva naďalej výchova hráčov, ich príprava do staršej kategórie a nie postavenie tímu v tabuľke.

Cez víkend  cestujeme do Šamorína.

VW