19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

U13 Šamorín – MFC Spartak 2:5 (1:1)

2 min read

góly za Spartak: Nižňanský 2x, Šinský, Bujna, Jakal.

Dnes sme nadviazali na zlepšený herný prejav z posledného zápasu a bolo vidieť, že chlapci išli od začiatku za víťazstvom. Vyrovnaný prvý polčas skončil remízou, keď domáci nepremenili pokutový kop po faule brankára Múčku, po niekoľkých minútach sa ale z hranice 16tky už trafili. My sme na druhej strane nevyužili 2 sľubné šance, ale po faule na Lukáča premenil pokutový kop na druhý krát z dorážky Nižňanský.

Do druhého polčasu sme nastúpili nabudení zvíťaziť, čo sme využili hneď z prvej akcie, kedy skóroval Šinský zo skrumáže. Prvých 5 minút druhého polčasu sme sa presadili ešte 2 x,  opäť skóroval Nižňanský po rohu hlavou a následne aj Bujna exportnou delovkou s poza 16tky a domáci zostali našou aktivitou úplne zaskočení. Druhý polčas sme boli lepším tímom, aj keď zvonila konštrukcia brány po 3 krát na oboch stranách. Náš piaty gól pridal Jakal a v závere už len domáci upravili po peknej akcii na 2:5. 

Chlapcom gratulujem, víťazstvo je určite povzbudením do ďalších tréningov a zápasov.
Ako trénera ma potešilo to, že sme preniesli niektoré prvky útočných herných kombinácií, ktoré chceme hrať hlavne cez krajné vertikály z tréningu do zápasu.

Naše rezervné družstvo sa trápilo v Zlatníkoch, kde vysoko prehralo. Tu musíme byť trpezliví, kedže kategóriu U15 hráme s chlapcami vekovo U13. Verím, že v ďalších zápasoch ukážeme viacej futbalovej kvality a chlapci sa po tejto prehre psychicky otrasú. 

V nedeľu nastúpi naša U13 doma proti Novému Mestu nad Váhom a H.Ozorovce si zmerajú sily s Dežericami.

VW