18. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

U19 a U17 Domáci zápas o čelo tabuľky nám nevyšiel.

4 min read

U19 MFC Spartak- MŠK P.Bystrica  1:4 (1:2)

     V 6. kole  III. ligy st. dorastu (U19) sme v boji o čelo tabuľky doma privítali hráčov z P.Bystrice, ktorým patrila pred týmto zápasom 4. priečka. Za  slnečného počasia na dobrom trávniku sa začal na treťoligové pomery obojstranne veľmi kvalitný zápas. Zverenci skúseného trénera Stanislava Sokolíka neprišli k nám len brániť a tak zápas mal veľmi vysoké tempo s množstvom šancí na oboch stranách.  V 5´ črtajúcu sa šancu súpera náš Guliš včasným vybehnutím zmaril. V 15´sme predviedli po pravej strane peknú akciu a Laššo nás strelou z hranice pokutového územia posiela do vedenia 1:0.  V vedenia sme sa radovali len tri minúty, pretože súper odpovedal Mitášom, ktorý na dvakrát poslal loptu do našej siete a vyrovnal  na 1:1. V 21´sme mohli ísť opäť do vedenia, ale Čuhákova hlavička po našom priamom kope tesne minula súperovu bránku. V 28´stálo pri brankárovi hostí Pacekovi opäť šťastie, pretože Obstová tvrdá  strela skončila na hornej tyčke. Ani následný Tretinárov pokus z cac.25m netrafil do čierneho.  V 30´boli hostia taktiež blízko gólu, ale hlavička Chupáča tesne minula našu bránu. V 31´sme neudržali najlepšieho hráča zápasu Bambúcha, ktorý obišiel všetko čo mu stálo v ceste a s jeho prihrávkou si  už Chupáč poľahky poradil a upravil na 1:2.  V 32´ sme mohli vyrovnať, ale Bezákov samostatný nájazd Pacek vychytal. V závere polčasu sa ešte dobrým zákrokom predviedol Guliš, ale gólová dorážka hosťujúceho Marka už neplatila pre ofsajd.     

     Do druhého polčasu sme lepšie nastúpili my a zatlačili sme súpera pred vlastnú bránu. V 47´nevyužívame náš rohový kop.  V 51´  po ľavej strane z protiútoku zaútočil aktívny Bambúch, ale náš Čuhák ho v poslednej chvíli pokutovom území čisto odzbrojil.  V 58´ sa mohlo skóre zápasu opäť meniť v náš prospech, ale Obst vo výbornej príležitosti z blízka brankára hostí neprestrelil. Následne po ľavej strane sme predviedli opäť peknú kombinačnú akciu, ale na prihrávku Blinu do pokutového územia nikto s našich hráčov  nedosiahol.

Zlomový moment zápasu prišiel v 60´, keď sme na pravej strane nepokryli Chupáča a ten svojim druhým gólom v zápase upravuje na 1:3. Bambúchov štvrtý gól v našej sieti už bol len čerešničkou na torte pre hráčov z Horného Považia. Naši chlapci sa po tomto góle s ihriska úplne vytratili a súper hral čo potreboval. Naše nové sily striedajúcich hráčov na ihrisku už zmenu nepriniesli. A našťastie pre nás súper pri svojich pekných akciách v závere zápasu  už nedokázal streliť ďalšie góly.

     Trénerovi  Ondrejovi Kubíkovi citeľne v tomto zápase chýbali Fraňo (preradený do A mužstva)  a zranený Krchník. Napriek tomu sa chlapci do 60´zápasu nemusia za svoj výkon vôbec hanbiť, pretože boli hosťom viac ako vyrovnaným súperom a ak by sme premenili výborné šance a nastrelenú tyčku mohol mať zápas úplne iný priebeh. Okrem vysokej prehry nás mrzí taktiež zranenie niekoľkých našich hráčov v tomto zápase. Pevne veríme že Tretinár, Bezák, Kittler atd.  sa dajú čím skôr do poriadku. Po tomto zápase sme klesli v tabuľke na 5 miesto. V najbližšom zápase cestujeme v sobotu 18.9. 2021 o 10.00 hod. na derby zápas   do Topoľčian, ktorým patrí desiata priečka.

Zostava MFC: Tr. Ondrej Kubík, As.tr. Milan Král,

br. Guliš,  Baško, kpt. Tretinár, Čuhák, Kittler, Oravec, Laššo, Gransky, Sochora, Krchník, Bezák, Martiška, Fraňo, Blina, Obst,  Žikla, Hrčka,Šebeň, Gabužda

Mladší dorastenci nestačili na svojho súpera

U17 MFC Spartak- MŠK P.Bystrica  3:7 (1:2)

     Zverenci trénera Radovana Zaťka resp. Milana Krála nastúpili na tento domáci zápas opäť v oklieštenej zostave, pretože až  5 hráčov tejto vekovej kategórie vypomáha od začiatku sezóny U19, ktorá sa snaží bojovať o popredné umiestnenie v III. lige.  Uvedená skutočnosť sa podpisuje  prakticky v každom zápase a nebolo tomu ani tento krát inak.

     Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne a vypracovali si niekoľko šancí.  Jednu z nich sme využili v 22´ po peknej individuálnej akcii Žatka, ktorý loptu vyviezol cez pol ihriska pričom následne našiel  na ľavej strane voľného Seleša, ktorý nás strelou k tyčke poslal do vedenia 1:0.  Následne sme v 26´ neprerušili hru pred pokutovým územím a hosťujúci  Ragula vyrovnáva na 1:1.  V 30´sme pri rohovom kope nechali hlavičkovať  kpt. Juríka a ten upravuje na polčasových 1:2. 

     Druhý polčas vyšiel lepšie hosťom ktorý v jeho úvode strelili Ragulom aj  tretí gól.  Početná  lavička a pre striedanie ešte viac oživilo hru hostí a tí sa postupne viac a viac strelecky presadzovali. Výsledkom ich snaženia boli ďalšie 4 góly v našej sieti z kopačiek  Ragulu, Mičucha, Marka a Bašteka.   Našim chlapcom sa podarilo v závere  už len gólmi Kováča a Hájeka upraviť na konečných 3:7.