20. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Bodové ťaženie našej mládeže vo víkendovom kole

4 min read

Radosť nám v tomto víkende urobili mládežnícke mužstva. Zverenci Ondreja Kubíka U19 priniesli cenné víťazstvo 1:2 z Galanty, keď sa strelecky chytil z dvomi presnými zásahmi Denis Tretinár. Hlavne druhý gól z priameho kopu by zniesol najprísnejšie kritéria a patril do rubriky „frajer na záver“. Mladším dorastencom U 17 sa tak veľmi už nedarilo a napriek dobrému výkonu u prvého mužstva tabuľky prehrali futbalovo 2:0.

Dvojička U15 resp. U13 cestovala na Myjavu a obe naše mužstvá zabodovali naplno. Zverenci Vladimíra Veldla U13 zvíťazili po dobrom výkone 1:2, keď sa strelecky presadil talentovaný Hudec. Druholigový starší žiaci v šesť bodovom zápase vyhrali 1-3, keď sa strelecky presadil Simon Špidlík a dvakrát Kristian Pecháč.

U15 Myjava- MFC Spartak 1-3 (1:1)

Po vysokej stredajšej prehre s Piešťanmi 0:3 (v dohrávke 6. kola) sme cestovali na Myjavu, ktorá bola bodovo tesne pod nami. V tzv. šesťbodovom zápase sme prvý polčas nezačali dobre a  nie podľa predstáv. Napriek tomu sme išli v 13´do vedenia 0:1, keď sa gólovo presadil Simon Špidlík. Domácim sa podarilo vyrovnať v závere polčasu Ševčíkom.

Druhý polčas bol z našej podstatne lepší a v 49´a odmenený gólom o ktorý sa pričinil Kristián Pecháč. Tomuto nášmu hráčovi sa strelecky darilo a v 56´ strelil aj náš tretí gól. Ďalšie dobré strelecké príležitosti sme už nevyužili, ale po víťazstve 1:3 si odniesli z kopaníc 3 cenné body.

Po 10.kole nám patrí s  9b (skóre 16:27) 14. miesto. O týždeň v nedeľu privítame doma Lokomotívu Trnava, ktorej patrí s 18b (skóre 18:27) 8. miesto t. j. stred tabuľky.

U13 – domáca tesná prehra s Piešťanmi a vydreté víťazstvo na Myjave.

MFC Spartak U13 – MFK Piešťany U13 – 1:2(1:1)
Gól za Spartak: Bujna

Prvý polčas sme začali nevýrazne a medzišestnástkový futbal nepriniesol veľa vzruchu. Hostia sa ujali vedenia po individuálnej chybe našeho golmana, kedy len zavŕšil viacero chýb v rade pred našou 16tkou a vypadla mu lacná lopta. Postupom času sa objavovali pološance na oboch stranách. Tesne pred polčasom sme ale predviedli akciu zápasu, kedy Kňaze pomocnou prihrávkou na našej 16tke našiel Fila, Filo kolmou prihrávkou Šinského a ten ďalšiou kolmicou Bujnu, ktorý rutinérsky prehodil vybiehajúceho brankára.

Do druhého polčasu sme šli s odhodlaním “nepustiť” zápas z rúk, ale znovu sa tešili hostia, kedy sme na ľavej strane neprepli do defenzívy a hostia využili naš nedôraz pri bránení a zvýšili na 1:2. Naša obrovská snaha ale už vyrovnanie nepriniesla, ale chlapci si zaslúžia pochvalu za predvedený výkon, zápasu by viacej sedela remíza. Bez zraneného Baláža a vykartovaného Scheera sme dokázali odohrať výborný zapas.

Spartak Myjava U13 – MFC Spartak U13 – 1:2(1:1)
Góly za Spartak: Hudec, Scheer

Som veľmi rád, že sme pokračovali v dobrom výkone aj ďalší zápas. Snažili sme sa hrať konštruktívne a od začiatku sme boli lepším tímom. Hernú prevahu sme ale nedokázali premeniť do gólov, za zmienku stoja tutovky Janíka, Diana či strely Lukáča, Šínskeho a Nižňanského. Domáci sa dostávali na našu polovicu iba zriedka a jednu z týchto situácií sme nevyriešili vôbec dobre. Nakopili sme chybu za chybou, brankár nezareagoval dobre na dlhú loptu, následne sme spravili zbytočný roh, po ňom faulovali a domáci sa ujali vedenia z pokutového kopu 1:0. Pokračovali sme ale v našom tlaku a po sérii prihrávok pred domácou 16tkou a strate lopty vybojoval nemožný súboj Nižňanský a následnu prihrávku využil krížnou strelou z pravej strany Hudec.

Druhý polčas sa obraz hry nezmenil, ale stále chybala lepšia finálna prihrávka. Viac krát sme sa až príliš ponúkali do zakončenia. Nakoniec to ale prišlo 7 minút pred koncom, kedy peknú dlhú prihrávku využil Scheer vbehol do 16tky a na 2 x prekonal brankára domácich. Dôležitá výhra pre chlapcov. Ako trénera ma potešilo nasadenie a to, že sa do zápasu prenášali kombinácie z tréningu. Nepotešili ma naopak jednoduché straty lopty a zápas mi ďalej ukázal, že nácvik útočných herných kombinácií a zakončenie musíme v tréningovom procese ešte zintenzívniť.
V stredu odohráme prípravný zápas proti Rybanom a v nedeľu nás čaká na domácom trávniku líder tabuľky Lokomotíva Trnava.

VW, MŠ