25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Zhrnutie zápasov 23-24.10. MFC Spartak

5 min read

Prípravka

U9: Spartak Myjava – MFC Spartak 1 : 2 (0:1)

strelci gólov: Šimon Gízel 2

Marek Pristach (tréner): Hneď od úvodu sme sa pustili do súpera čo vyústilo našimi šancami, ktoré zostali nepremenené. Po úniku od polovice sme sa ujali vedenia, keď Šimon Gizel rutinérsky zakončil svoj nájazd na brankára, keď ho poľahky obišiel a do prázdnej brány skóroval. Snažili sme sa dnes rozohrávať od brankára cez obranu čo nám v celku aj vychádzalo a postupným útokom sme sa posúvali smerom k súperovej bráne.

Škoda zbytočnej ruky po ktorej hráči z Myjavy z jedenástky vyrovnali. Potom sa hralo hore-dolu kde mohli skórovať domáci ako aj my. Nakoniec sa nám podarilo odskočiť na rozdiel jediného gólu keď strelou z diaľky zvýšil opäť Š. Gizel. Škoda ešte našej zahodenej jedenástky, keď sme mohli zvýšiť na rozdiel dvoch gólov. V závere sme si už ustrážili výsledok a tak si odnášame tri body. Chalanom a Zarke sa chcem poďakovať za dnešné nasadenie a bojovnosť.

U10: Spartak Myjava – MFC Spartak 1 : 1 (0:1)

strelci gólov: Adam Pihík (vlastný), Ronaldo Rác

U11: Spartak Myjava – MFC Spartak 1 : 3 (0:2)

strelci gólov: Simon Cidorík, Jakub Duranka 2

Mládež

U13: MFC Spartak – Čermáňsky FK Nitra 6 : 1 (1:0)

strelci gólov: Matej Bujna 2, Filip Šinský, Matej Valach, Leonard Lukáč, Michal Dian

Vladimír Weldl (tréner): Dnes sme splnili úlohu mierneho favorita a myslím si, že sme zvíťazili úplne zaslúžene. V prvom polčase sa nám síce nedarilo dlho skórovať, ale po peknej postupnej akcii od vlastnej 16tky a kolmici Šinskeho nakoniec skóroval Bujna. Hostia nám dnes nechávali až príliš veľa priestoru a pri ich postupnej rozohrávke a našom pressingu sme často získavali lopty a postupne sme navyšovali skóre. Šinský sa trafil z priameho kopu, Valach po úspešnom pressingu na brankára zakončil do prázdnej brány, Lukáč využil strieľaný center z pravej strany, Bujna po druhý krát zakončoval po peknej akcii do prázdnej brány a nakoniec sa presadil aj Dian v samostnatnom nájazde. Najmä ma potešilo ale to, že tam boli viditeľné  prvky útočných herných kombinácií, ktorým sa venujeme v tréningovom procese.
Chalanom ďakujem za predvedený výkon, dnes potešili, rodičov, fanúšikov, trénerov ale najmä seba.
V aktuálnej situácii, kedy sú pomerne časté karantény, a maródky, plus máme nejaké zranenia sa ukazuje dôležitosť širokého kádra, za ktorú sme nesmierne vďační. Dnes nastúpilo za U13 až 20 chlapcov z 26 členného kádra a plus ďalší 3 či 4 vekovo U13 nastupujú pravidelne už za U15.
Vo štvrtok cestujeme do Serede.

U15: MFC Spartak – Čermáňsky FK Nitra 1 : 1 (1:0)

strelci gólov: Oskar Maťas

Miloš Šagát (tréner): Po remíze a dobrom výkone v Trebaticach sme privítali rovesníkov z CFK Nitra, ktorým patrila s piatimi bodmi 16. priečka.

Úvod zápasu začali lepšie hostia, ale našťastie pre nás svoju úvodnú aktivitu nevyužili. V 10´sme predviedli peknú akciu po ľavej strane, ale Král nedokázal využiť výbornú Zaťkovú prihrávku za obranu. V 16´sme po faule na Krála kopali priamy kop a Maťas sa nemýlil a poslal nás do vedenia 1:0. Ďalšie naše pološance hlavne po rohových kopoch a štandartkách zostali nevyužité. Hostia hrozili rýchlymi protiútokmi hlavne cez stred našej obrany, kde nám robil problémy najlepší hráč na ihrisku Lakatoš.
Po zranení Adamusa sme museli do 2.polčasu prísť so zmenami. Do útoku sa zasunul Pecháč. Taktiež sa na ihrisko
dostal aj Drienik. Ak sme čakali z našej strany zlepšenie nášho výkonu, prebratie iniciatívy a zvýšenie vedenia, tak opak bol pravdou. V strede ihriska nám viazla rozohrávka a očakávaná aktivita na súperovej polovici taktiež absentovala. Hostia vycítili, že naše mužstvo nie je v tomto zápase vo svojej koži a pridali na aktivite. Dlhé prihrávky za obranu na nabiehajúceho Lakatoša sme nedokázali zachytiť a tak nám pri jeho nebezpečných strelách pomohla dvakrát tyčka resp. výborné zákroky O. Hincu. V závere zápasu sme mali síce dve možnosti zvýšiť vedenie, ale peknú akciu cez stred ihriska Pecháč v dobrej pozícii presne nezakončil a Králová finálna prihrávka na osamoteného Pecháča bola nepresná. Po nepochopiteľnom incidente a obojstrannej strkanici pri autovej čiare sa hra na 6´prerušila. Po opadnutí vyhrotených emócii a ukľudnení situácie sa pokračovalo v zápase, ale táto prestávka skôr pomohla súperom ako nám, pretože po úniku a strele Lakatoša v nadstavenom čase hostia využili skrumáž v našom bránkovom území a vyrovnali na konečných 1:1.
Hostia mali v základnej zostave  mužstva až 8 hráčov ročníka 2007 (my 4 z toho jedného v bráne a taktiež v základnej
zostave 2 hráči r.2009 ), čo sa prejavovalo hlavne v osobných súbojoch v II. polčase. Napriek tomu nemôžeme byť s našim výkonom spokojní. Podali sme svoj asi najhorší výkon na domácom ihrisku. Hráčom chýbalo potrebné sebavedomie. Boli sme zbytočne nervózni. V obrane sme nedokázali eliminovať najlepšieho strelca hostí Lakatoša, ktorý nám mohol pri troche šťastia streliť niekoľko gólov. V stredovej formácii nám viazla medzihra a finálna prihrávka na útočníkov. V útoku sme boli málo aktívni a prakticky v 2.polčase okrem spomenutých šancísme priamo neohrozili bránu hostí.
V dôležitom zápase sme tak stratili potrebné body, ktoré budeme musieť získať v ostatných zápasoch. Najbližšie
cestujeme vo štvrtok do Serede a následne o týždeň do Chrenovej. Veríme že v týchto zápasoch podáme podstatne
lepší výkon a získame stratené domáce body. V poslednom kole doma privítame o čelo hrajúcu Galantu.

U17: FC Slovan Hlohovec – MFC Spartak 3 : 1 (1:0)

strelci gólov: Martin Hájek

U19: FC Slovan Hlohovec – MFC Spartak 1 : 1 (1:0)

strelci gólov: Matúš Martiška

Muži

Športové kluby Blava 1928 – MFC Spartak 2 : 0 (1:0)