25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

U13 a U15 vonku v Seredi

2 min read

ŠKF Sereď – MFC Spartak U13 – 1:2 (0:1)

Góly za Spartak: domáci vlastný, Bujna.

Vladimír Weld : Dnes sme odohrali asi jeden z najlepších polčasov jesennej časti. Opäť nám vychádzal aktívny pressing, kde sme získavali lopty pri postupnej rozohrávke domácich, z ktorých sa postupne dostali do vyložených šancí Scheer, Lukáč či Bujna. Nakoniec nám ale ku gólu paradoxne pomohlo nedorozumenie domáceho obrancu a brankára pri „malej domov“ .

Darilo sa nám aj pri zakladaní postupného útoku, kde sme veľmi dobre kombinovali a jednoduchými „narážačkami“ sme sa dostávali cez stred poľa až do súperovej 16tky.

Prvý polčas sme mohli a určite aj mali vyhrávať vyšším rozdielom, pretože druhý polčas domáci zvýšili svoju aktivitu a šance boli už na oboch stranách. My sme navýšili skóre našim najlepším strelcom Bujnom na 2:0 a za zmienku stojí aj tutovka Janíka, ktorý prestrelil vo výbornej šanci zo 6 metrov. Vzadu nás dnes podržal výbornými zákrokmi brankár Múčka, ale pri priamom kope domácich bol už prikrátky. Záverečný tlak a snahu domácich o vyrovnanie sme aj s trochou šťastia ustáli a tak si odnášame zo Serede 3 body, čo je ale určite dôležitejšie v tejto kategórii, ďalšie cenné skúsenosti a víťazné emócie. Dnes boli oslabení o 3 chlapcov, ktorí museli zostať doma v karanténe a aj tu sa ukazuje dôležitosť širokého kádra.

Nás trénerov teší v záverečnej fáze jesennej časti hlavne zlepšujúci sa herný prejav tímu. Budúci víkend cestujeme do Nitry-Chrenová na predposledný zápas jesennej časti 2.ligy, ktorý sa dúfam podarí plnohodnotne odohrať aj napriek zhoršujúcej sa pandemickej situácii. 

VW

ŠKF Sereď – MFC Spartak U15 – 3:0 (2:0)