19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 28-29.5.

5 min read

muži: MFC Spartak – Športové kluby Blava 1928 0 : 3 (0:2)

U19: MFC Spartak – FK Slovan Duslo Šaľa 2 : 0 (1:0)

góly: Tretinár 2

Miloš Šagát: V 23. kole III. ligy st. dorastu (U19) sme na domácom ihrisku za chladného, ale slnečného počasia privítali dorastencov zo Šale, ktorým patrila štvrtá priečka. Úvod zápasu patril nám a Tretinár nás mohol poslať po rohovom kope do vedenia, ale jeho dorážka zblízka skončila len na hornej tyčke Lisého bránky. Následne bol v pokutovom území faulovaný Martiška a Tretinár sa z pokutového kopu nemýlil a poslal nás do vedenia 1:0. V 17´ Machova strela tesne míňa bránku hostí. Následné zlé vybehnutie Guliša hostia nepotrestali. V 21´ míňa bránku po rohovom kope aj hlavička nášho Sochora. V 27´mohli hostia vyrovnať, ale pri strele Šustera vytiahol výborný zákrok Guliš a následne hosťujúci Suchoň nedokázal vyrazenú loptu poslať z pár krokov do našej brány. V 31´ nepotrestali hostia ani druhú zlú rozohrávku nášho brankára. Následne sa zranil Moravanský a hostia museli celý zápas dohrávať o desiatich. Naši hráči mali do polčasu územnú prevahu, ale gólovo sme sa nepresadili. Bodku za I. polčasom dal nepresnou hlavičkou hosťujúci Ivanič.

Druhý polčas začínajú hostia strelou vysoko nad bránku. Následný náš priamy kop z cca. 25m končí v múre hostí. Nevyužívame ani ďalší náš rohový kop. V 55´ sme pri rohovom kope mali šťastie, pretože hostia nedokázali ani na trikrát dostať loptu zblízka do našej siete. V 63´ sme mohli eliminovať súperovu aktivitu a ísť do dvojgólového vedenia, ale Lisý vychytal samostatný nájazd Martišku. Ani dobrá Jarošova strela neskončila v sieti hostí. V 67´svoj samostatný nájazd nevyužil hosťujúci Šuster, pretože poslal loptu vysoko nad našu bránu. Následná tvrdá strela najlepšieho hráča hostí Csizmádia z priameho kopu tesne míňa našu bránku. V 75´ nevyužívame rohový kop. Hostia idú do nebezpečného brejku, kde Guliš musel vytiahnúť opäť výborný zákrok pred nabiehajúcim Polcom. Hostia si napriek oslabeniu vypracovali v závere niekoľko štandartných situácii, ktoré však nedokázali dotiahnuť do gólového zakončenia. V 86´ po faule na striedajúceho Korkodyma si na hranici 16-ky postavil loptu opäť náš kapitán Tretinár a ukážkovou strelou k tyčke stanovil záverečný účet zápasu na 2:0.

Objektívne treba priznať, že naši chlapci v tomto zápase nepodali najlepší výkon. Tréner Kubík pri rozbore zápasu bude mať určite hráčom čo vysvetľovať. Hostia, ktorí hrajú dlhodobo o čelo tabuľky hrali od 31´s desiatimi hráčmi, ale nebolo to vôbec na ihrisku vidieť. Vypracovali si množstvo šancí, ktoré trestuhodne zahodili. Tentokrát stalo futbalové šťastie na našej strane. Tretinár nadviazal strelecky na zápas s Galantou a aj v teraz dvakrát skóroval. Trojbodový zisk nás posunul s 33b na 8.miesto tabuľky. O týždeň v sobotu 4.6. cestujú naši dorastenci do N.Zámkov, ktorým patrí 9. priečka.

U17: MFC Spartak – FK Slovan Duslo Šaľa 4 : 1 (1:1)

góly: Hájek 2, Rybalko, Kotlár

U15: Čermáňsky FK Nitra – MFC Spartak 3 : 1 (1:1)

gól: Tamylovych

U13: Čermáňsky FK Nitra – MFC Spartak 0 : 5 (0:1)

gól: Scheer, Hudec, Grgula, Petrlík 2

Vladimír Weldl: Zvládli sme aj tretí zápas v poradí v úlohe favorita. Prvý polčas sme nevedeli pretaviť našu nátlakovú hru a vysoké percentuálne držanie lopty do gólov. Domácich sme držali na vlastnej polovici, ale opäť tomu chýbali lepšie finálne prihrávky z krajných vertikál napriek tomu, že sa týmto útočným herným kombináciam venujeme intenzívne v tréningovom procese. Skórovali sme iba po rohu Šinského, kedy sa presadil Scheer 0:1.Hneď v úvode druhého polčasu nám ale tieto kombinácie začali výborne vychádzať. Po akcii z ľavej strany našiel Grgula v 16tke Hudeca 0:2. Po akcii Šinského a Scheera si prebral loptu pred 16tkou Grgula, výborne obišiel obrancu a umiestnil k žrdi 0:3. Po peknom otočení ťažiska hry vrátil loptu spätnou prihrávkou Janík a Petrlík z 5 metrov trafil do protipohybu brankára 0:4. Petrlík sa nakoniec presadil aj druhýkrát, keď si loptu prebral vo vnútri 16tky a ľavou nohou prestrelil brankára 0:5. Chcel by som dnes opäť pochváliť aj defenzívu, pretože sme už tretí zápas neinkasovali a to aj napriek absencii zranených brankárov Bujnu a Múčku, ktorých dnes nahradili Znášik a Lukáč. V defenzíve by som chcel pochváliť konštruktívne odoberanie lopty, rozohrávku a podporu útoku Kňazem a Gugom, plus dvojičku stredných stredových hráčov Nižňanský a Šinský.Budúci týždeň privítame doma Sereď, čo bude určite ťažší súper.

U11: MFC Spartak – PFK Piešťany 1 : 7 (0:4)

gól: Cidorík

U10: MFC Spartak – PFK Piešťany 3 : 8 (2:5)

gól: Kopčan, Súkeník, Mášik

U9: MFC Spartak – PFK Piešťany 0 : 2 (0:0)

Marek Pristach: Dnes sme vedeli, že nás nečaká ľahký zápas. Hostia od úvodu potvrdzovali, že patria k lídrom súťaže. Na to všetko chcem pochváliť všetkých od brankára až po útočníkov. Chalani a Zarka bojovali, čo im sily stačili a za to si dnes zaslúžia obdiv. Škoda toho zápasu, lebo dnes sme si zaslúžili dať gól, šance sme na to mali, bohužiaľ dnes nám chýbalo šťastie, alebo väčší kľud pri zakončení. Hosťujúci hráči mali, musím uznať možno dvoch rozdielových hráčov, ale decká išli na doraz a to je pre nás dôležité, že sa nevzdali a bojovali do konca. Nevadí, každý zápas je iný a aj takéto zápasy nás vedia posunúť dopredu a všetko zlé je na niečo dobré.