18. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 27-28.8.

5 min read

U19: Krakovany-MFC Spartak BN U19 4:0 (2:0)

Na 4. kolo III. ligy st.dorastu sme vycestovali do Krakovian s cieľom napraviť si pokazenú reputáciu po vysokej domácej prehre doma so Senicou. Na vcelku dobrom trávniku v Trebaticiach sa hral v prvých 20´ vyrovnaný zápas. V úvode musel hasiť Žaťko, ktorý zachránil pred dobiehajúcim útočníkom. Na opačnej strane naše akcie končili nepresným zakončením. Hoci sa tento zápas nehral zákerne, domáci využívali v osobních súbojoch svoje lepšie fyzicke parametre. V 20´ využili domáci svoju početnú prevahu na ihrisku. Pri ošetrovaní tržnej rany na hlave nášho kapitána Marka Sochora sa gólom Danka domáci ujali vedenia 1:0. Následne sme si vytvorili územnú prevahu a snažili sa zápas vyrovnať. Najbližšie sme boli k tomu v  30´, ale hlavička Sochora po dobre kopnutom rohu Bezáka tesne míňa domácu bránku. Pri založení našej útočnej akcie na polovici súpera sme pri autovom vhadzovaní stratili zbytočne loptu a domáci po rýchlom prečíslení upravujú v 40´ Zuskinom na 2:0. Pri tejto akcii domácích sa nám však nešťastne zranil brankár Lukáš Cidorík. Aby tej smoly nebolo málo v závere poľčasu sa po tvrdom strete ocitol na zemi aj Jožko Oravec a jeho zranenie si vyžiadalo asistenciu RZP a nemocničné ošetrenie.

V II. polčase nahradil zraneného Cidoríka v bránke Martiška a Oravca vystriedal Fekete. Hostia mali nahrané a tak rozumne kontrolovali zápas. Naše útočné akcie končili pred pokutovým územím prípadne so strelami, ktoré domáceho brankára Ohrabla neohrozili. Taktiež nevyužíváme ani ponúknuté štandartné situácie. V 67´domáci Lenickým strelou pod brvno upravujú na 3:0 a tento zápas si užívajú. V 77´domáci Fraňo  dal gólovú bodku za týmto zápasom a upravil na konečných 4:0. Naše utrpenie vyslobodila v 90 minúte píšťalka hlavního rozhodcu Mária Sáka z Topoľčian.
Káder nášho mužstva je úzky ( to je ale problém asi všetkých mužstiev v dorasteneckých kategóriach). V tomto zápase nám chýbal ofenzívny Šebeň a do zápasu nemohol nastúpiť ani nedoliečený Martiška (využili sme ho aspoň ako náhradného brankára). Hoci sme vysoko prehrali, súper bol hrateľný podobne ako Saliby. Bohužial v každom zápase vyrábame zbytočne veľa chýb, ktoré dokáže súper gólovo potrestať.
Tri prehry so skóre 1:12 svedčia o tom, že naše mužstvo sa nachádza nie len v hernej ale aj psychickej kríze. Hráčom slúži ku cti, že sa snažia na ihrisku odovzdať, čo je v nich. Naďalej bude potrebné popri dohánaní kondície popracovat aj na prechodových fázach. Naša efektivita v útočnej fáze hry je nízka, pretože sme prakticky neohrozili bránku domácích. Neostáva nám nič iné len naďalej tvrdo pracovať a v nejbližších zápasoch sa pokúsiť aj bodovo chytiť. Čaká nás anglický týždeň. Vo štvrtok privítáme na domácom travniku podobne sa trápiace N.Mesto a v sobotu Galantu. Musíme urobiť maximum aby body zostali doma. Zraneným hráčom prajeme skoré uzdravenie a veríme že ich zranenia nebudú vážne a že si nevyžiadajú dlhodobú absenciu.

U17: Krakovany – MFC Spartak BN 1:2 (1:1)

V druhom zápase si naši mladší dorostenci U17 počínali herne veľmi dobre. Pri neúčasti Horníka a Janegu sme nastúpili s 11 hráčmi. Vyšiel nám úvod zápasu a v 3´po peknej krídelnej akci nás Pecháč poslal do vedenia 1:0. V 9´ sa domácim podarilo vyrovnať Fortom. V 20´sa opäť zranil Róbert Marko (zostal však na ihrisku) a tak muselo dôjsť k preskupeniu jednotlivých postov. Našich chlapcov ako by tento moment ešte viacej na ihrisku zomkol a bojovali aj za neho. V druhom polčase sme podobne ako aj v prvom umne kontrolovali hru a remízový výsledok. Trpezlivo sme čakali na vhodný moment, kedy bude môcť zasadiť domácim gólový úder. Ten prišiel po peknej akcii kapitána Kováča, Divekyho a gólovom zakončení Pecháča v 64´zápasu. Následne sme mohli naše vedenie zvýšiť, ale Divekyho hlavička z pár krokov po presnom Královom centry skončila vedla. Taktiež sme nevyužili Králom ďalšiu dobrú akciu v pokutovom
území. Hincová tvrdá strela z cca. 20m skončila na hornom brvne domácej bránky. Domáci sa v závere snažili o vyrovnanie, ale naša dobre organizovaná obrana a brankár Ondrušík už nepripustili stratu bodov.
Naši chlapci v tejto vekovej kategórii opäť nesklamali. Napriek zraneniu R.Marka, ale aj Kováča (obaja dohrali so sebazaprením) dokázali siahnuť na dno svojích síl a tento zápas dotiahnúť do úspěšného konca. Pecháč si tak odčinil nezmyselné vylúčenie v Salibách a ukázal že pokiaľ sa venuje futbalu je veľkým prínosom pre mužstvo. Víťazný pokryk v kabíne bude určite veľkou vzpruhou pred ďaľším súperom. Našim chlapcom patrí po 3. kolách 14.priečka. Vo štvrtok privítáme na domácom ihrisku N.Mesto, ktorému so 6b patrí 7.miesto.

U15: PFK Piešťany – MFC Spartak BN 4 : 0 (2:0)

U13: PFK Piešťany – MFC Spartak BN 1 : 2 (1:2)

Góly: Nižňanský, Janík

Dnes som rád, že sme zvládli tento zápas, pretože nám to pomôže hlavne v mentálnom nastavení do ďalšieho tréningového procesu. Zápas nám ukázal naše silné stránky ale aj slabšie:

Z tých silnejších spomeniem:

Prvý polčas výborná kombinačná hra hlavne na súperovej polovici, kde boli viditeľne prenášané kombinácie z tréningového procesu.

Výborné vzájomné zabezpečovanie na postoch stredných obráncov. 

Ku koncu, keď dochádzali sily, bolo vidieť, že chalani ako kolektív dali do zápasu všetko, aby pri záverečnom nápore domácich tesnú výhru udržali.

Z tých slabších:

Niekedy sme si až príliš zjednodušovali rozohrávku od vlastnej brány, pretože hlavne druhý polčas nám chýbala lepšia ponuka do kombinácie napríklad od krajných obráncov, čim sme často loptu dlhým nákopom odovzdali domácim a samy seba sme takto dostávali pod tlak. 

Nedokázali sme druhý polčas využiť na strelenie gólu ani jednu z množstva brejkových situácii.