25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 24-25.9.

6 min read

U19: Spartak Myjava-MFC Spartak 2 : 0 (1:0)

Miloš Šagát: Po domácej remíze s N. Zámkami sme vycestovali na Myjavu, kde sme v 8. kole nastúpili proti mužstvu z hornej polovice tabuľky. Úvodná štvrťhodinka patrila domácim, ktorí si vytvorili hernú prevahu. Snažili sa prekonať našu defenzívu postupným útokom cez krajné vertikály, čo sa im aj čiastočne darilo. V 2´ nevyužívajú kopaničiari svoj prvý rohový kop. K nebezpečnému  zakončeniu sa dostali až v 12´, kedy pri druhom rohovom kope musel vytiahnuť výborný zákrok Cidorík. V 15´nevyužívame náš prvý rohový kop. V 17´sme boli blízko ku gólu, ale Sochora v päťke nedočiahol na dobre zahraný Bezákov priamy kop. V 20´ v dobrej pozícii nezakončili presne ani domáci a lopta z kopačky Belanského letí vysoko nad. V 21´ prišiel prvý zlomový moment zápasu, keď sme v obrane vyrobili pri rozohrávke dve hrubé chyby, ktoré domáci potrestali mladým Belanským 1:0. V 24´sme pohrozili na opačnej strane aj my, ale Šebeň a následne ani Kováč nedokázali presne zakončiť. Na opačnej strane si Cidorík poradil s tvrdou strelou Dureca z cca.20m.
V 33´prediedol Gabužda peknú individuálnu akciu až k hranici 16-ky súpera, ale nedokázal už presne zakončiť. V 38´ letí domáci priamy kop z cca.20m vysoko nad. V závere polčasu sme mohli ísť do šance, ale Bezákovú prihrávku na Šebeňa za obranu domáci obranca v páde zachytil.
Do druhého polčasu opäť nastúpili lepšie domáci a pri rohovom kope ktorý preletel cez celú päťku nám pomohla tyčka. V 52´ Bezákovú tvrdú strelu do stredu bránky domáci Hodúl chytá. V 55´sme predviedli stredom ihriska peknú rýchlu akciu, ale našu šancu zastavila píšťalka hlavného rozhodcu pre ofsajd. V 63´ sme opäť po krídle predviedli peknú akciu, ale center Kováča do pokutového územia nikto z našich hráčov nevyužil. V 66´ zápasu prichádza druhý zlomový moment, pretože domáci zahrávajú Plaskoňom priamy kop z cca.30m a nikým netečovaná lopta na prekvapenie všetkých končí v našej sieti 2:0. Napriek tomuto nepriaznivému stavu sa snažíme zo zápasom niečo urobiť. Vynútili sme si územnú prevahu a kopali päť štandartných situácii, ale ani z jednej sme už kontaktný gól nedokázali streliť. V závere zápasu sme využili ešte možnosť troch striedaní, ale na konečnom výsledku 2:0 sa už nič nezmenilo.
Vyrovnaný zápas v konečnom dôsledku vyšiel lepšie domácim, pretože dokázali potrestať našu
zbytočnú dvoj chybu v 21´. Druhý gól v našej sieti môžeme zaradiť do kategórie kurióznych, pretože dostať gól z cca.30-40m bez kontaktu iného hráča sa len tak ľahko nevidí. Druhým problémom v tomto zápase, ktorý rozhodol o výsledku bola naša koncovka. Za 90´sme iba 1x trafili do priestoru domácej bránky. Nedokázali sme dotiahnuť do konca množstvo sľubných akcii po krajných vertikálach ani využiť množstvo rohových a priamych kopov.
Našim najbližším súperom budú v sobotu Piešťany. Tie vyhrali s poslednou Šalou tesne 3:2 a patrí im stred tabuľky. Po 9.kolách nám patrí s 5b ( skóre 10:30) stále 15.priečka.

U17: Spartak Myjava- MFC Spartak 3 : 2 (0:0)

góly: Žatko, Hinca

Miloš Šagát: Domáci hráči mali v priebehu celého zápasu mierne na vrch, čo však dokázali pretaviť do gólového zakončenia až v druhom poľčase. Prvým gólom sme im pomohli, pretože sme si pri malej domov Škorníkom strelili v 61´tzv. vlastenca. Domáci sa v koncovke následne ukľudnili a po peknej akcii zvýšili Marečkom v 65´na 2:0. Tréner Milan Král využil v tomto zápase aj prítomnosť a posilu z U19 Andrea Žaťka a ten sa mu odvďačil po posune na hrot útoku presným zásahom a v 67´ znížil na 2:1. Naši v snahe vyrovnať otvorili hru a domáci zvýšili Batkom v 71´na 3:1. Bodku za týmto zápasom dal v závere náš Hinca, ktorý exelentnými nožničkami nedal šancu domácemu brankárovi a upravil na konečných 3:2. Záver v celku pokojného zápasu pokazil incident nášho Hlobeňa s domácim hráčom Moravcom, po ktorom obaja museli odísť predčasne pod sprchy.
Našim mladším dorastencom patrí po 7. kole so 7 b a skóre 13:31 priebežne 15. miesto.

U15: Trebatice – MFC Spartak 2 : 1 (1:0)

gól : Zaťko

Zápas sme nezačali optimálne, keď hneď v úvodnej minúte zápasu sme inkasovali po offsideovej situácii. Napriek tomu sme boli prvý polčas lepším mužstvom a mali sme hernú prevahu, ale nedokázali sme premeniť vytvorené šance, kde minimálne dve boli “tutovky”.

Do druhého polčasu sme nastupovali s odhodlaním otočiť výsledok zápasu, ale odhodlanie zostalo v šatni a my sme nedokázali nadviazať na herne dobrý prvý polčas. Hra bola vyrovnaná, bez výrazných možností na oboch stranách. Po hrubej chybe v obrane sme dostali druhý gól, ktorý nás paradoxne nakopol a opäť sme zlepšili hru. Následne po peknom centri Grgulu sme znížili Zaťkom. Bohužial na vyrovnanie nám už nezostal čas.

Musím podotknúť, že hra domácich bola veľakrát prehane tvrdá s množstvom nefér zákrokov, ktoré rozhodca bohužial netrestal.

U13: Trebatice – MFC Spartak 0 : 1 (0:1)

gól: Janík

Vladimír Weldl: V Trebaticiach sme nastúpili s viacerými absenciami z dôvodu chorôb. V úvode zápasu sme boli odvážni smerom do predu a vytvorili sme si optickú prevahu. Viaceré naše pološance sme ale zakončili nepresne. V sieti skončila až strela Janíka v 12tej minúte z vnútra 16tky. Postupne sa hra začala vyrovnávať,  ale hral sa medzišestnástkový futbal, bez výraznejších šancí na oboch stranách. 

Druhý polčas nastúpili domáci motivovaní zmeniť nepriaznivý stav väčším dôrazom v osobných súbojoch a ich zákroky začali byť na hrane, miestami až “za hranou”. My sme nedokázali adekvátne reagovať a postupne sme sa dostávali pod tlak. Domáci to skúšali väčšinou nakopávanými loptami do našej 16tky.  Situácie ale  riešila naša obrana a chrbát in kryl v bráne pozorný Múčka. 

Z druhoplčasovým výkonom hlavne smerom do predu ale nie som vôbec spokojný, pretože sme nedokázali podržať loptu na súperovej polovici, miestami sme prîliš dlho váhali s prihrávkou, čím sme súperovi umožňovali súboje a často sme tým strácali lopty. Tvrdšia hra domácich nás vyviedla z koncentrácie natoľko, že sme nedokázali hrať to čo máme natrénované.  Komentovať spôsob vedenia zápasu 12 ročných detí pánom rozhodcom radšej nebudem. 

Štvrtá výhra v poradí z vonku potešila, potešila aj nula v kolonke inkasovaných gólov, ale z útočnej fázy hry druhý polčas som sklamaný.

V stredu dohrávame doma zápas z ČFK Nitra a v nedeľu privítame Šamorín.