25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 29-30.10.

7 min read

U19: FK Sereď – MFC Spartak 7 : 0 (1:0)

Miloš Šagát: V 13. kole sa o prvý nepresný strelecký pokus v úvode zápasu pokúsili domáci. V 3´sme sa k zakončeniu dostali aj my, ale Šebeňová strela z ľavej strany aj za prispenia domáceho brankára Bečku skončila len na bočnej sieti. Náš prvý rohový kop nevyužívame. V 10´sme predviedli po pravej strane peknú kombinačnú akciu, ale tentokrát Jarošovu strelu na prvú tyčku opäť Bečka vyráža na roh.. Neúspešne riešime aj ďalšie naše dva rohy v 15 resp.16´. V 18´sa dostali k nepresnému zakončeniu z 25m aj domáci. V 20´sme mohli ísť do vedenia, ale Bečka vychytal samostatný nájazd Žaťka. V 22´ Hinca vyrazil na roh  nepríjemnú strelu domáceho Beňuša. V 30´ prišiel prvý zlomový moment zápasu, keď hlavný rozhodca po čistom obrannom zákroku Kittlera nepochopiteľne ukázal na pokutový kop a domácich poslal Bakoš do vedenia 1:0. Domácich ten gól nakopol a napriek tomu, že sme nevyužili dva rohové kopy, záver polčasu patril im. Hlavne po našich chybách si vypracovali dve dobré šance. Náš náhradný brankár Oliver Hinca si však so
strelou domáceho hráča poradil. V 43´ mu pri tutovke domácích pomohol taktiež výborným zákrokom Marko, ktorý na bránkovej čiare vyrazil loptu na hornú tyčku. Do druhého polčasu nastupujeme s ďalšou zmenou. Zraneného stopéra Ragana musel vystriedať Diveky. Domáci využívajú našu nesústredenosť a hneď v 46´po našom zaváhaní v obrane zblízka Beňušom zvyšujú na 2:0. Nasleduje séria rohových kopov na oboch stranách, avšak bez gólového efektu. V 55´ v stredovej zóne opakovane zle zahrávame autové vhadzovanie a domáci brejkom do otvorenej obrany zvyšujú opäť rýchlonohým Beňušom na 3-0. Na ihrisko posielame dvojicu mladých hráčov Hlobeň a Richtarech. V 63´ hlavný rozhodca nechal výhodu Bakošovi ktorý po nešetrnom zákroku na Hincu zvyšuje na 4-0. Domáci od tejto chvíle na ihrisku dominovali a bavili sa futbalom. V 68´ Bakoš hetrikom zvyšuje na 5-0. V poslednej štvrťhodine dostávajú šancu na ihrisku aj naši ďalší hráči Jančí a Král. V snahe zápas kozmeticky upraviť otvárame hru a v 83´
domáci zvyšujú na 6-0 striedajúcim Puchlom. V 85´ sme mohli streliť čestný úspech, ale Bečka vychytal v čistej šanci Divekyho. V 88´dal bodku za týmto zápasom ďalší striedajúci hráč domácich Marko a upravil na konečných 7-0.

Zhodnotenie zápasu:
Po vcelku dobrom domácom výkone s lídrom súťaže PB (0:2) sme do Serede cestovali s malou dušičkou, pretože nám zo zdravotných dôvodov chýbalo až 5 hráčov zo základnej zostavy ( Oravec, Bezák, Gabužda, Kováč a brankár Cidorík). Aby toho nebolo málo tak v závere prvého polčasu sa zranil aj Ragan. Výsledkom toho všetkého je poriadny debakel 7-0, ktorý nepotrebuje ďalší komentár. Z našej strany sa dá hodnotiť len I. polčas a hlavne úsek do cca. 40´, kedy sme boli domácim viac ako vyrovnaným súperom. Pološance Šebeňa aj Jaroša, ale hlavne samostatný nájazd Žaťka domáci brankár vyriešil a tak sa začalo trestať na opačnej strane. Darovanú penaltu domácich komentovať nebudeme, ale viacej nás trápi množstvo taktických chýb na ihrisku hlavne v II. polčase. Domáci ich tvrdo gólovo trestali a to ešte môžeme ďakovať Oliverovi Hincovi, ktorý nás pri domácich tutovkách podržal. Nezostáva nám nič iné len sa z tohoto zápasu čím skôr otriasť a hlavne z chýb poučiť.
Našim najbližším súperom budú Častkovce, ktorým patrí spodný stred tabuľky. Výkonnostne ju porovnávam s N. Zámkami. Pevne veríme, že sa zranení hráči dajú do poriadku a potupný výsledok si odčiníme a napravíme pokazenú reputáciu. Po 13.kole nám patrí s 8b ( skóre 16:48) stále 15.priečka.

U17: FK Sereď – MFC Spartak 3:0 (kontumačne)

Z dôvodu veľkej maródky hráčov v U19, ako aj v U17 naši chlapci na tento zápas nenastúpili.

U15: MFC Spartak – FKM Nové Zámky 2 : 0 (1:0)

góly: vlastný, Zaťko

Miloš Šagát: V  13. kola sme na domácom ihrisku privítali piate mužstvo tabuľky FKM N. Zámky. Prvá štvrťhodina sa hrala medzi šestnástkami a žiadne mužstvo neohrozilo bránku súpera. Do prvej gólovej šance sa dostali hostia v 18´, keď si za našu obranu zabehol Federics, ale jeho technické prehodenie Makovníka skončilo, len na hornej tyčke našej bránky. Ani následnú dorážku hostia nedokázali dostať vďaka výbornému Hincovmu obrannému zákroku do našej brány. V 22´sme odpovedali tvrdou, ale nepresnou strelou Drienika. V 28´ došlo ku kurióznej situácii, keď hosťujúci brankár Hajnala nespracoval malú domov Hajabacsa a naše mužstvo sa dostalo do vedenia 1:0. Hostia mohli vyrovnať v 34´, ale hosťujúci Grieč po rohovom kope z blízka prehlavičkoval našu bránku.

Do druhého polčasu sme nastúpili s jasným cieľom a to sústrediť sa na obrannú fázu hry s cieľom udržať tesné vedenie. V 40´ sme mohli poistiť naše vedenie, ale Adamus v dobrej šanci dlho váhal so zakončením. Hostia mali síce herne navrch, ale do vyloženej šance sa nedostávali. Strely zo stredných vzdialenosti náš brankár Makovník s istotou kryl. V 50´zápasu nášmu trénerovi Kováčovi vyšlo striedanie, pretože nový hráč na ihrisku Tobias Zaťko si výborne nabehol v pokutovom území na prihrávku Urbáneka a zblízka strelil náš druhý gól 2:0. Hostia po tomto góle vrhli všetky sily do útoku no našu bránku už vážnejšie neohrozili, pretože disciplinovaná obrana ich do vyloženej šance nepustila. V slušnom zápase
si naši chlapci za bojovný a taktický výkon plný bodový zisk plne zaslúžili. Po tejto cennej výhre nám patrí s 14 bodmi trinásta priečka. Veríme, že našich hráčov tento dobrý výsledok povzbudí a o týždeň v N. Meste tiež zabodujeme.

U13: MFC Spartak – FKM Nové Zámky 5 : 1 (3:0)

góly: Guga 3, Nižňanský, Duranka

Vladimír Weldl: Dnes zaslúžená výhra, pretože sme boli lepším tímom počas celého zápasu. Mali sme vysoké percento držania lopty, čím sme splnili to akým spôsobom sme chceli hrať a súpera sme až na pár výnimiek prakticky nepúšťali na našu polovicu. Som rád, že sme pri absencii väčšiny ofenzívnych hráčov dokázali streliť 5 gólov, aj keď mám výhrady k mnohým riešeniam útočných herných kombinácii, pretože tieto tvoria aktuálne väčšiu časť nášho tréningového procesu. 

Skóre otvoril po spätnej prihrávke peknou umiestnenou strelou z hranice 16tky Nižňanský. O pár minút podobne strelou z hranice 16tky zvyšuje Duranka na 2:0 keď pred tým obchádza 2 obráncov hostí. Duranka asistoval následne na tretí gól, keď kolmou prihrávkou vyzval do bežeckého súboja Gugu a ten využil nedôraznú malú domov hostí a po obídení brankára skóroval do prázdnej brány. Hostia pohrozili po našej chybnej postupnej rozohrávke na ľavej strane ale ich nedôrazné zakončenie kryl brankár Múčka. Skóre sme mohli zvýšiť napríklad aj po perfektnej strielanej prihrávke Janíka z ľavej strany ale Petrlík mieril tesne nad.

Druhý polčas sa obraz hry nezmenil, neustále dobíjame bránku hostí a vytvárame si šance. Guga navyšuje po sérii prihrávok a následnom obídení brankára do prázdnej bránky na 4:0 a o malú chvíľu hetrikom zvyšuje z pokutového kopu už na 5:0. Hostia pohrozili po úniku z ľavej strany ale brankár Weldl včasným vybehnutím vyráža v súboji 1:1 loptu ramenom mimo našej brány. Hostia sa ale nakoniec dočkali a 2 minúty pred koncom znižujú z priameho kopu na konečných 5:1. 

Dnes sme pre početnú neúčasť hráčov inprovizovali a aj experimentovali zo zostavou aj hráčskymi funkciami, čo ale v kategórii U13 nie je na škodu, práve naopak. Budúci víkend cestujeme do Nového Mesta nad Váhom.