24. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 5-6.11.

7 min read

U19: MFC Spartak – OK Částkovce 3 : 1 (3:0)

góly: Žaťko, Horník, Jaroš

Miloš Šagát: V 14. kole sme po vysokej prehre v Seredi privítali doma hráčov z Častkoviec, ktorým patril stred tabuľky. Po opatrnom úvode z oboch strán sme prebrali na ihrisku iniciatívu. V 9´ nevyužíváme náš prvý rohový kop. V 12´vyskúšal pozornosť hosťujúceho golmana Haška tvrdou strelou z 20m Šebeň. Následné dva rohové kopy opäť nevyužívame. Ani ďalšie strelecké pokusy Šebeňa a následne Horníka neskončili v sieti. V 22´sme predviedli peknú kombinačnú akciu. Technickú strelu Sochora hosťujúci brankár ešte stihol vyraziť, ale na strelu Žaťka už nestačil reagovať a ideme do vedenia 1:0. V 28´sme mohli zvýšiť naše vedenie, ale Jarošová tvrdá strela len tesne minula súperovu bránku. V 29´však Horník strelou z hranice pokutového územia už mieri presne a vyhrávame 2:0. Hostia sa nestihli otriasť z druhého gólu a Jaroš im v 31´zasadzuje strelou k tyčke tretí uder 3:0. V závere polčasu mohli hostia znížiť, ale vyloženú šancu im zmaril výborným obranným zákrokom Marko.
Druhý polčas začali lepšie hostia a naše dve chyby v pokutovom území potrestal hosťujúci Torák, ktorý strelou z blízka znížil na 3:1. V 50´sme po faule na Žaťka v pokutovom území mohli o zápase definitívne rozhodnúť, ale Kittler ponúknutú penaltu nepremenil. Hostia na ihrisku prevzali iniciatívu, ale našťastie pre nás nedokázali svoje snaženie a vypracované pološance pretaviť do gólového zakončenia. V 79´sme otvorenie hry hostí mohli potrestať, ale Jančiho v pokutovom území vychytal Haška. V závere zápasu sme taktickým a disciplinovaným bránením už hostí nepustili do gólového zakončenia a zaknihovali si tak po dobrom výkone cenné víťazstvo.
Záverom zhrnuté: V Seredi (prehra 7:0) sme dostali tvrdú futbalovú facku. Preto tá istá zostava dostala šancu si napraviť pokazenú reputáciu. Sme všetci radi, že bojovným a taktickým výkonom sa nám to aj
podarilo. Hostia vedený skúseným trénerom Petrom Ďurišom (súčasný tréner AS TN U11) sa nachádzajú v obdobnej situácii ako my. Na zápas prišli sice so 6 hráčmi ročník 2004, ale bez náhradníka. Svojim herným prejavom hlavne v II. polčase však nesklamali. V tomto zápase sme ukázali väčšiu snahu po víťazstve. Strelecky sa nám na rozdiel od iných zápasov zadarilo a tak si môžeme zapísať cenné 3 body. Napriek neúčasti viacerých skúsených hráčov v zápase (Bezák, Oravec, Gabužda, Fekete, Kotlár, Kováč a Diveky) sme podali asi najlepší taktický výkon na domácom ihrisku a zaslúžene vyhrali. Škoda nepremeneného pokutového kopu, ako aj šance Jančího v 79´, mohli sme tak ešte viacej deklarovať naše víťazstvo. Našim posedným súperom v jesennej časti budú Topoľčany, ktoré na Myjave prehrali 2:1.
V 13.kole však deklasovali doma N. Zámky 10:1. Zverenci nášho bývalého trénera Ondreja Kubíka majú po doplnení kádra hráčmi z rozpustenej futbalovej akadémie FC Nitra dobrú fazónu a patrí im s 22 b stred tabuľky. Pevne veríme, že chorí hráči (Gabužda, Kotlár, Fekete,) sa dajú do poriadku a dáme v poslednom zápase peknú bodku za jesennou časťou resp. nadviažeme na náš dobrý výkon s Častkovcami. Po 14.kole nám patrí s 11b ( skóre 19:49) stále 15.priečka.

U17: MFC Spartak- OK Častkovce 2 : 1 (0:1)

góly: Divéky 2

Miloš Šagát: Po kontumačnej prehre 3:0 v Seredi, sme na tento zápas nastúpili s jedným náhradníkom. Káder posilnila dvojica Kováč, Diveky, ktorí svoje umenie predviedli hlavne v II. polčase. Napriek tomu, že prvý poľčas mali herne navrch hostia do vedenia sme mohli ísť v 9´ my, ale hlavička Marka po priamom kope Hincu skončila len na hornej žrdi a ani následná dorážka Pecháča nemierila do čierneho. V 12´na opačnej strane kapitán Helbych nevyužíva svoj samostatný nájazd na Ondrušíka a jeho strela tesne míňa našu bránku. V 21´ kapitána hostí napodobnil v dobrej šanci aj Zemko. V 28´si za obranu hostí nabehol Diveky, ale Kuník jeho strelu vyrazil na roh. S následnými streleckými pokusmi Hincu si brankár hostí poradil. V 32´sme v obrane neustrážili aktívneho Helbycha a ten posiela hostí do vedenia 0:1. V závere poľčasu Ondrušík predviedol výborný zákrok pri strele Zemka. Taktiež hlavička Haška po rohovom kope z blízka nekončí v našej sieti.
Do druhého poľčasu zverenci trénera M.Krála nástúpili so zmenou herného systému. Trojica stredových hráčov Kováč, Král a Pecháč rozhýbala našu hru a začali sme si vytvárať nie len územnú převahu, ale aj šance. V 52´sa k zakončeniu dostal Diveky a vyrovnáva na 1:1. Hostia sa nestihli otriasť z vyrovnávajúceho gólu a s chuťou hrajúci Divéky si v 54´ zapisuje po zabehnutí za obranu svoj druhý strelecký zápis a otáča zápas. Hostia boli blízko k vyrovnaniu v 56´, ale strela Zemka skončila iba na našej tyčke. V 67´sme po rohom kope mohli poistiť naše vedenie, ale Král zblízka presne nezakončil. V závere zápasu sme hostí už do vážnejšej šance nepustili a zapísali si cenné víťazstvo. Našim chlapcom patrí po 14. kole s 11b 15. priečka.

U15: AFC Nové Mesto nV – MFC Spartak 1 : 1 (1:0)

góly: Herian

Rastislav Adamus: V prvom polčase sme predviedli asi najslabší výkon jesennej časti sezóny, keď sme nedokázali kombinovať na ťažkom teréne. Po chybe v strede obrany dostávame gól na 1: 0. Napriek zlej hre sme si dokázali vypracovať, dve sľubné akcie, ale nedokázali sme ich presne zakončiť. Domáci nedokázali zvýšiť skóre, hlavne zásluhou viacerých zákrokov brankára Makovníka.

Do druhého polčasu sme nastúpili s odhodlaním zmeniť hru a aj výsledok, čo sa nám prvých 10 minút nedarilo. Zmena prišla až po dvojnásobnom striedaní. Zlepšili sme hru a vypracovali sme si šance. Z priameho kopu sme Grgulom nastrelili brvno. Po rohovom kope sa dostal k strele z hranice pokutového územia Herian a vyrovnáva na 1:1. Následne sme zahodili 2 – 3 veľmi dobré šace. Po úniku Šínskeho a zákroku obrancu v domácom pokutovom území zostala píšťalka rozhodcu nemá. Následne sme mohli pykať za nevyužité šance, ale výborným zákrokom sa predviedol striedajúci brankár Bolfa.

U13: AFC Nové Mesto nV – MFC Spartak 2 : 2 (2:0)

Góly: Bujna, Nižňanský 11m.

Vladimír Weldl: Prvý polčas bol z našej strany nevýrazný. Pri rozohrávke sme veľmi často strácali lopty už na vlastnej polovici. Pomáhal tomu veľmi zlý terén na ktorom sme mali problém kombinovať. Pri zlom riešení malej domov cez stred ihriska získali domáci loptu a vybehnutého Lukáča v našej bráne prehodil domáci Fašianok. Na našej strane sme mali 2 nepresné strelecké pokusy Gugu a po úniku a centrovanej lopte Janíka zostal osamotený pred brankárom Hrebíček ale strieľa vedla brány. Domáci zvýšili z dorážky po štandartke, kde sme nedokázali upratať loptu na 2 x z vlastnej 16tky. Do šatní sme šli s 2 gólovým mankom, ale zo šatní z odhodlaním zvrátiť nepriaznivý stav. Snažili sme sa niečo zmeniť, najmä zjednodušiť prechod do útoku a na tomto teréne skôr využívať rýchlostný potencial niektorých hráčov. Hneď v úvode nám to vyšlo, keď Bujna znižuje po samostanom úniku od polovice ihriska na 2:1. Po ďalšiej peknej kombinácii zastavili domáci nedovolene v 16tke Cidoríka a Nižňansky vyrovnáva z penalty na 2:2. Siahali sme na dokonalý obrat, najmä perfektná individuálna akcia Janíka 1 na 3 si gól zaslúźila, pretože sa dostal až pred brankára ale tesne minul. 2 minúty pred koncom sme opäť siahali na 3 body, ale po strieľanej prihrávke z pravej strany míňa z blízka Bujna poloprázdnu bránu. 

Chalani by si za druhopolčasový výkon výhru určite zaslúžili, ale doplatili sme na nevýrazny prvý polčas a na nepremieňanie 100% góloviek v závere druhého polčasu. V poslednom kole jesene privítame doma v nedeľu Sereď.