26. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V 19. kole III. ligy staršieho dorastu spravodlivá remíza

3 min read

U19: MFC Spartak BN – TJ Horné Saliby 2 : 2 (1:1)

V 19. kole jarnej časti súťažné ročníka 2022/2023 sme za slnečného počasia privítali na umelej tráve dorastencov z Horných Salíb, ktorým patrila v tabuľke 6. priečka. Prvá štvrťhodina patrila opticky nám, ale bránku súpera sme vážnejšie neohrozili. V 15´ musel pri zakončení Baloga vytiahnuť výborný zákrok náš brankár Cidorík. Následne sme mohli ísť do vedenia my, ale Šimon Klačko nevyužil výbornú spätnú prihrávku Romana Šebeňa a zblízka prekopol. Po našom ďalšom zaváhaní v obrane v 20´ nás hostia už potrestali a Pisheni poslal strelou k tyčke hostí do vedenia 0:1. Našich hráčov tento gól futbalovo nakopol prebrali sme opäť iniciatívu a po dobre zahranom rohovom kope sme v 29´vyrovnali Markom Sochorom. V závere polčasu sme zahrávali niekoľko štandartiek, ale polčasové skóre sa už nezmenilo.
Druhý polčas pre zmenu začali aktívnejšie hostia, ale boli sme to naopak my, ktorí sme v 62´ išli po peknej strele Adriana Kováča v pokutovom území do vedenia 2:1. Hostia pre striedali postupne až päticu hráčov a pridali na dôraze. V  75´ sa im podarilo vyrovnať po samostatnom nájazde práve striedajúcim Bódisom na 2:2. V závere zápasu sa snažili obe mužstva strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale obaja brankári vytiahli výborné zákroky a tak dobre zahraný priamy kop nášho Šebeňa z hranice pokutového územia resp. dve dobré strely aktívneho Bódisa, už výsledok nezmenili. Hosťom sme tak nevrátili domácu prehru 2:0 z jesennej časti.


Zhodnotenie zápasu: Opäť bolo na ihrisku vidieť veľa dobrých vecí na ktorých sa dá stavať, ale nevyhli sme sa ani individuálnym chybám, ktoré súper tentokrát dvakrát potrestal. Súper mal v zostave 6 hráčov
ročníka 2004 (my len jedného Marka Sochora)). Aj uvedený fakt sa prejavil hlavne v osobných súbojoch, kde bol súper o niečo dôraznejší hlavne v našej útočnej fáze hry a nútil nás robiť chyby pri rozohrávke. Taktiež brankár Kovács hostí podržal hlavne pri našich štandartkách t.j. pri RK a PK.
Po sobote nám patrí s 12b síce až 15. priečka, ale máme pred sebou praktický celú jarnú časť, kde sa môžeme bodovo chytiť. Veríme, že to bude už o týždeň v nedeľu, keď cestujeme do Senice, ktorá prehrala na Myjave 2:1 a patrí jej s 20b 13. priečka.

U17: MFC Spartak BN – TJ Horné Saliby 1 : 4 (0:2)

V druhom zápase si naši mladší dorostenci U17 zmerali svoje sily taktiež s mužstvom H.Salíb. Zápas sa hral spravidla medzi šestnáskami. Hostia ktorí pricestovali na zápas bez jediného náhradníka sa ujali vedenia strelou Vargu v 7´. V závere poľčasu pridal po peknej kombinačnej akcii druhý presný zásah hostí Steiger 0-2. Naši chlapci znížili v 46´na 2:1 Divékym, ale následne hostia v 63´resp. 68´ dvomi presnými zásahmi Pongrácza upravil na konečných 1-4. V tejto vekovej kategórii z dôvodu posunu niekoľkých hráčov do U19 (Horník, Kováč, Zaťko, Jaroš) dal tréner Radovan Zaťko šancu niekoľkým novým hráčom hlavne z U15 (Hruška, Bulárk).
Aj v tomto zápase nám súper ukázal v čom máme nedostatky a na čom musíme v tréningovom procese popracovať.