16. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V 20. kole III. ligy staršieho dorastu sme siahali na bod

4 min read


U19: TJ Družstevník Senica/Kunov – MFC Spartak 1 : 0 (0:0)

V 20. kole sme vycestovali na dvojzápas do Senice. Za celkom príjemného počasia na umelej tráve sme prvú štvrťhodinu mali optickú prevahu, ale náznaky šancí Šebeňa, Gabuždu a priamy kop Kittlera bránku domácich neohrozili. Prvá nepresná strela domácich na našu bránku prišla až v 18´. Domáci vyrovnali hru a v 20´ mohli ísť do vedenia, ale Cidorík pri tutovke domáceho útočníka Sobolíka vytiahol výborný zákrok a vyrazil loptu na roh. Ani následnú črtajúcu sa šancu domáci útočník nevyužil a tak sme sa k zakončeniu dostali aj my. Najskôr sa pri zakončení Gabuždu musel predviesť aj domáci brankár Vicen a následne vytiahol výborný zákrok opäť Cidorík, ktorý vyrazil krížnu strelu domáceho Škodáčeka. Zmeniť skóre prvého polčasu mohol náš Šebeň, ale domáci brankár opäť pri jeho krížnej strele z hranice pokutového územia výborne zareagoval a loptu vyrazil na roh. Domáci následne nepotrestali nedorozumenie a chybnú
rozohrávku nášho brankára a tak polčas končí 0:0.
O výsledku stretnutia rozhodla 47´, keď po domácom rohovom kope sme nechali hlavičkovať úplne voľného Chlupíka, ktorý strelil ako sa neskôr ukázalo trojbodový gól. Strelecký pokus Šebeňa v 55´letí tesne nad hornú tyčku. Cidorík musel v 60´opäť pri strele Škodáčeka predviesť svoje reflexy. Hra sa postupne presunula pred bránku domácich, ale naša snaha o vyrovnanie už nepriniesla požadovaný gól. Najbližšie k nemu sme mali v 75´po priamom kope Ragana, ale jeho dobre zahraný center už nedokázal Sochora z blízka hlavičkovať do domácej bránky. Náš záverečný tlak už nepriniesol gólové zakončenie a tak si domáci zapísali dôležité tri body.

Zhodnotenie zápasu:
Opäť bolo na ihrisku vidieť veľa dobrých vecí na ktorých sa dá stavať, ale nevyhli sme sa ani chybám v defenzíve. Objektívne musíme priznať, že pokiaľ by nemal Cidorík svoj deň(podal jeden zo svojich najlepších výkonov a chytil 3-4 gólovky), tak by to dopadlo oveľa horšie, ako len 1:0. Na opačnej strane si gólove zakončenie pýtali streli Gabuždu aj Šebeňa. Je na škodu veci, že v  druhom polčase sme si napriek územnej prevahe nevypracovali vyloženú gólovú šancu. Najväčšie problémy nám robila hlavne v druhom polčase prehustená a dobre organizovaná obrana súpera, ktorá nás do vyloženej šance nepustila. Záverom třeba pre objektívnosť dodať, že mužstvo Senice u19 malo před rokom štatút futbalovej Akadémie a hrali 1. dorasteneckú ligu. Taktiež v tomto ročníku doplnili káder o 5 hráčov z Ukrajiny.
Pevne veríme, že zranenia Kittlera resp. Jaroša nebudú natoľko vážne, že proti najbližšiemu súperovi bude musieť tréner improvizovať v zostave. Po víkende nám patrí naďalej s 12b priebežne 15. priečka. Veríme, že o týždeň v sobotu doma s Krakovanmi (11. miesto 24b) zabodujeme už naplno.

U17 :TJ Družstevník Senica – MFC Spartak 6 : 0 (3:0)

V druhom zápase si naši mladší dorastenci U17 zmerali svoje sily s vedúcim mužstvom tabuľky. Zápas sa hral v réžii domácich a bolo len otázkou času kedy svoju prevahu dokážu aj strelecký zúročiť. Prvý gól sa im podarilo streliť napokon až 20´, kedy po zákroku nášho obrancu domáci kopali pokutový kop. Do polčasu nám domáci po strelách z poza pokutového územia strelili ďalšie dva góly. Druhý polčas kopíroval prvý a domáci sa bavili futbalom. Po štvrtom domácim góle dostali na oboch stranách šancu aj chlapci z lavičky. Domáci svoju futbalovú kvalitu v závere potvrdili ešte dvomi gólmi a upravili na konečných 6:0. V mužstve domácich, ktorí ešte pred rokom mali štatút futbalovej akadémie (hrali 1. dorasteneckú ligu) hrá taktiež 5 chlapcov z Ukrajiny. V tomto zápase boli do našej U19 zaradení až 5 hráči z U17 (Horník, Kováč, Zaťko, Jaroš a Hlobeň). Mužstvo U17 tak doplnili aj 2 ostaršení chlapci z U15 (Hruška a Bulák). Chlapcom napriek vysokej prehre ďakujem za predvedenú bojovnosť.

M.Š.