24. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V 21. kole III. ligy staršieho dorastu sme doplatili na zahodené šance

5 min read


MFC Spartak – FK Krakovany U19 0:2 (0:1)

V 21. kole sme na domácej umelej tráve privítali mužstvo Krakovian, ktorým sme chceli vrátiť jesennú prehrali (4:1). Prvú vyloženú šancu sme ponúkli súperovi pri strate lopty v strede ihriska už v úvode zápasu, ale Cidorík, bol pri Čechvalovom zakončení pozorný. Následne sme prevzali iniciatívu a začal sa koncert nepremenených šancí. V 7´ Šebeňová hlavička letí na bránku brankára Drobného. V 12´sme predviedli peknú kombinačnú akciu po pravej strane, ale Gabužda posiela dobrej pozícii Kováčovú výbornú prihrávku nad bránku hostí. V 18´ Gabuždu strelecky napodobňuje aj Horník. Jeho tvrdé zakončenie letí nad hornú tyčku. V 22´ mohol ísť do šance aktívny Kováč, ale v dobrej pozícii nedočiahol na prihrávku. V 28´ sme opäť po pravej strane predviedli peknú útočnú kombináciu, ale pri zakončení Klačka z hranice pokutového územia bol brankár Drobný na svojom mieste. Brankár hostí si poradil aj s nedôraznou hlavičkou Jaroša. V 35´po výborne zahranom priamom kope sme sa mohli radovať z gólu, ale Zaťková prudká hlavička z pár krokov opäť míňa bránku hostí. No a keď Kováčová tutovka v 38´ resp. Zaťkove zakončenie z blízka nepriniesli vytúžený gól, prišiel zo strany súpera trest. V 41´ sme nezachytili
individuálnu akciu najmladšieho hosťujúceho hráča Stredného(2007) a ten strelou pod hornú tyčku skóroval.
Druhý polčas napriek našej snahe s výsledkom niečo urobiť bol podstatne vyrovnanejší. Napriek tomu sme si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí k vyrovnaniu. Hlavne zakončenie Klačka v 58´si pýtalo gólovú bodku. V 70´ sme pri hlavičke talentovaného Drobného mali šťastie pre zmenu my. Náš záverečný tlak priniesol niekoľko štandartiek (priamych aj rohových kopov), ale gól sme nedali. V 85´ visel gól pri strele Hlobeňa a tyčke Kováča na vlásku, ale nebolo nám dopriane v tomto zápase skórovať. Trest otvorenej hry prišiel v nadstavenom čase, keď hostia z poslednej akcie strelou k tyčke Schmittom upravili na konečných 0:2.

Zhodnotenie zápasu: Na zápas sme nastúpili v rovnakej zostave, ako proti H. Salibám aj Senici. Súper ktorý hral dosť tvrdo (inkasoval 3 ŽK) mal len dve 2004, takže tentokrát sme hrali proti rovnocennému súperovi. Prvý polčas viac dobrých vecí ako zlých. Hlavne opäť veľa pekných útočných akcii hlavne po pravej strane (Ragan-Gabužda-Kováč), ale aj koncert nepremenených šancí, ktorý nás stál body.
Druhý polčas bol vyrovnanejší a hostia využívali našu otvorenú hru na rýchle brejky. V závere sme vsadili všetko na jednu kartu. Vypracovali sme si veľa štandartiek (PK a RK), ale gól sme nedali. Futbal tak, ako aj v tomto prípade bol nespravodlivý, pretože určite nevyhralo lepšie mužstvo. Taký je ale futbal, hrá sa prvom rade na góly.
Po sobote nám patrí naďalej s 12b priebežne 15. priečka. O týždeň v sobotu nás čaká ťažký zápas, pretože cestujeme do Gabčíkova, ktoré ma 47b a patrí mu druhá priečka tesne za P. Bystricou.

MFC Spartak BN U17 – Krakovany 1-2 (0:1)

V druhom zápase naši mladší dorastenci U17 odohrali taktiež vyrovnanú partiu s chlapcami s Krakovian (patrí im 4. priečka). Futbal sa hral medzi 16-kami s náznakmi šancí na oboch stranách. Hostia sa ujali vedenia po peknej akcii stredom ihriska už v 6´ Obuchom. Taktiež im vyšiel lepšie aj úvod druhého polčasu a v 44´ zvýšili Sadloňom na 0:2. V 60´sme síce Pecháčom znížili na 1:2, ale vyrovnať sa nám už nepodarilo. Hostia nám tak vrátili prehru z jesennej časti 1:2.

V tomto zápase trénerovi Zaťkovi opäť chýbala pätica najkvalitnejších hráčov (Horník, Kováč, Zaťko, Jaroš a Hlobeň), ktorý hrali za U19. Mužstvo, tak doplnili aj 2 ostaršení chlapci z U15 (Hruška a Bulák). Chlapcom napriek prehre ďakujeme za zlepšený výkon aj predvedenú bojovnosť.

U15: MFC Spartak – PFK Piešťany 2 : 3 (1:2)

V 19. kole II. ligy st. žiakov sme na umelej tráve za príjemného počasia privítali piate mužstvo tabuľky PFK Piešťany. Tabuľkové postavenie oboch mužstiev však na ihrisku nebolo vidieť. Úvod zápasu patril nám a do vedenia sme mohli ísť hneď v 3´zápasu, ale Zaťková strela tesne minula hosťujúcu bránku. Na opačnej strane sme mali pri strele Hudcoviča šťastie my, pretože lopta len tesne minula našu bránku. Následne sa o nepresné zakončenie pokúsili dvakrát Šinsky aj Zaťko. V 17´sme mali pri rohovom kope šťastie a hostia nedokázali loptu v skrumáži dokopnúť do bránky. V 20´ sme po chybnej rozohrávke súpera išli Šinskym do vedenia 1:0. Hostí tento gól nezlomil, ale naopak pridali na dôraze a v 26´ po priamom kope voľným Briškom z blízka vyrovnali na 1:1. V závere polčasu sme pri rohovom kope hostí nepokryli Hudcoviča a ten hlavičkou poslal hostí do polčasového vedenia 1-2.

Druhý polčas sa hrala vyrovnaná partia so snahou o zakončenie na oboch stranách. V 43´ naše nedorozumenie v pokutovom území potrestal Rúžička a zvýšil na 1:3. Tréner Kováč prestriedal trojicu hráčov so snahou o strelenie gólu, čo sa nám aj podarilo v 48´, keď po faule na Šinskeho premenil pokutový kop Herian a znížil na 2:3. V závere sme síce zatlačili hostí pred ich pokutové územie, ale šance Urbáneka aj Šinského už zostali nevyužité.

V dôležitom zápase sme síce stratili dôležité body, ale v zápase bolo okrem chýb aj dosť pozitívnych vecí na ktorých sa dá stavať. Netreba zabudnúť ani na fakt, že v mužstve súpera nastúpilo v základnej zostave 11 hráčov ročníka 2008, pričom v našom iba šiesti. Štyria hráči (Sany, Adamus, Bolfa a Grgula sú ročník 2009 resp. Šinsky 2010). Aj to sú skutočnosti, ktoré v základnej športovej príprave (žiackych súťažiach) zohrávajú dôležitú úlohu.
Našim chlapcom patrí s 21b naďalej 12. miesto. Vo štvrtok cestujeme v predkole do Trnavy, kde si na Lokomotíve zmeriame sily so siedmim mužstvom tabuľky.

U13: MFC Spartak – PFK Piešťany 1 : 4 (0:0)

Naši mladší žiaci nastúpili proti druhému mužstvu tabuľky bez rešpektu. V prvom polčase sme napriek šanciam na oboch stranách gól nevideli. Druhý polčas začali lepšie hostia a dvomi presnými zásahmi Adamoviča sa ujali vedenia 0:2. V 39´najlepší hráč hostí Adamovič pridal aj tretí gól a hostia na ihrisku dominovali. V 49´ pridal štvrtý gól Chalupka. Za nás upravil na konečných 1:4 Petrlík. Našim chlapcom patrí s 33b šieste miesto.