26. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V 25. kole III. ligy staršieho dorastu zahanbujúca prehra

4 min read

U19: MFC Spartak – Spartak Myjava 0 : 5 (0:3)

Po vysokej prehre 7:1 v N. Zámkoch sme na domácej prírodnej tráve privítali mužstvo z Kopaníc s cieľom napraviť si pokazenú reputáciu. Zostalo však len pri chcení, pretože súper o svojom jednoznačnom víťazstve rozhodol už v úvode zápasu resp. v prvom polčase, keď gólmi Dureca(6´),  Belanského (10´) a Vavru (36´) vyhrávali už 0:3.

Druhý polčas bol síce herne a hlavne bojovne úplne iný, ale na zvrat v zápase to už nestačilo. Naopak hostia využili opäť naše chyby a  gólmi Mrečeka (62´a 72´) uzavreli konečný stav zápasu na 0-5.
Objektívne musíme priznať, že pri neúčasti štvorice nosných hráčov (Sochora, Šebeň, Kittler a Horník), bol súper vo všetkých nielen individuálnych herných činnostiach, ale aj taktických veciach niekde inde. Druhý polčas bol z  našej strany podstatne lepší, hlavne čo sa týka bojovnosti, pretože veľa hráčov ešte chcelo so zápasom niečo urobiť, ale na rozbehnutého súpera, ktorý vedel čo chce hrať to už nestačilo.
Po sobote nám patrí naďalej s 13b priebežne 15. priečka. V stredu cestujeme do N. Mesta, ktoré naznačilo vzostupnú formu a po domácich víťazstvách sa na nás aj bodovo dotiahlo. Dôležitosť tohto 6b zápasu netreba asi nikomu pripomínať. Pevne verím, že sa konečne v jarnej časti budem tešiť aj z víťazstva.

U17: MFC Spartak – Spartak Myjava 4 : 1 (1:1)

Po vyrovnanom prvom polčase (1:1), keď sme viedli gólom Janegu 1:0 (7´) sa hosťom podarilo v 30´ vyrovnať Sládekom na 1:1. V druhej časti hry nás podržal pri samostatnom nájazde hosťujúceho Čeháka brankár Dominik Ondrušík. Následne sa v 69´ presadil Diveky a poslal nás do vedenia 2:1. V závere sme využili otvorenie obrany súpera a dvomi presnými zásahmi Mikuša (78´) a Václavika (79´) stanovili konečný účet zápasu na 4:1.
Naši mladší dorastenci U17 (určite aj preto, že na rozdiel od svojich starších rovesníkov pristupujú aj k tréningovému procesu zodpovednejšie) sú naladení na víťaznú vlnu a opäť nám robia radosť a naplno zabodovali. Bavia sa konečne futbalom a posúvajú sa nie len v bodovo (zo 4 zápasov získali 10b) ďalej.

U15: MFC Spartak – OFK Trebatice 3 : 1 (1:0)

V 23. kole II. ligy st. žiakov sme na prírodnej tráve privítali susedné tabuľkové mužstvo z Trebatíc. Naši chlapci začali veľmi aktívne a hlavne vysokým postavením a aktívnou hrou získali územnú prevahu. Paradoxne sa do prevej vyloženej šance dostali hostia, ale Sedlák samostatný nájazd Fraňa vychytal. Následná Grgulova strela po rohovom kope tesne letí nad hornú tyčku. Napodobňuje ho v dobrej pozícií dvakrát po sebe aj Drienik, ktorý z blízka netrafil bránku. Taktiež Zaťkovmu zakončeniu v pokutovom území chýbala potrebná dôslednosť. Hostia hrozili hlavne po rýchlych brejkoch, ale skóre sa nemenilo
vďaka nášmu brankárovi, ktorý dvakrát vychytal hosťujúcich útočníkov. V 26´sme previedli rýchlu akciu. Presnú Šínskeho prihrávku už Drienik zakončil presne a strelou k tyčke nás poslal do polčasového vedenia 1:0. Hostia mohli hneď s protiútoku vyrovnať, ale Chnapko v dobrej pozícii prestrelil. V závere polčasu sme mohli naše vedenie poistiť, ale najskôr po dobre zahranom priamom kope Šinskeho už nedokázal Zaťko z blízka poslať loptu do Zurekovej siete. Taktiež zakončenie Daniša po našom rohovom kope minulo hosťujúcu bránku.
Druhý polčas sa podobal prvému. Hostí sme opäť zatlačili pre ich bránu, ale do šance sa dostali po dlhej rozohrávke za obranu hostia a Valovič v dobrej pozícii prestrelil. Aj teraz platilo nedáš dostaneš, pretože po Herianovom priamom kope v 45´, Zaťko zblízka zvyšuje na 2:0. Tento gól nás uspal, čo využili hostia v 48´a znižujú Daňhelom na 2:1. Naši chlapci však pridali ihneď na dôraze a opäť sa dostali do šancí. Najskôr po zakončení Heriana, nedokázal už Urbanek usmerniť loptu z blízka do siete. A následne jeho hlavička míňa tesne súperovu bránku. Čo nevyšlo Urbánekovi následne vychádza v 60´pri priamom kope nášmu kpt. Herianovi a ten nás posiela strelou k tyčke do dvojgólového vedenia 3:1.
Bodku za našim trojbodovým zápisom mohol dať následne Adamus, ale jeho dobrú strelu z cca. 20m Zurek vyráža na roh. Záver zápasu sme si ustrážili a tešili sa z víťazstva. Našim chlapcom po remíze v Nitre a dnešnom trojbodovom zásahu patrí s 31 b naďalej desiate miesto. Najbližším našim súperom bude Šamorín, ktorému patrí 3. priečka. Budeme našim hráčom držať palce, aby cez víkend natiahli úspešnú sériu.

U13: MFC-Spartak – OFK Trebatice 2 : 1 (1:0)

Naši mladší žiaci napodobnili svojich starších rovesníkov a vo vyrovnanom zápase napokon zvíťazili 2:1, keď sa strelecky dvomi gólmi chytil Bujna (20´resp. 51´) . Za hosti znížil v 56´Krchnak. Naši chlapci pokračujú v dobrých výsledkoch a patrí so 42b naďalej šieste miesto.