26. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V Hlohovci víťazná premiéra “A” mužstva.

2 min read

V úvodnom jarnom kole IV. ligy SZ zavítalo naše “A” mužstvo k poslednému tímu tabuľky do Hlohovca. Súper počas zimnej prestávky radikálne obmenil káder, keď klub opustilo 8 hráčov a až 11 nových hráčov začlenil do svojho kádra.

Priebeh zápasu :

Od začiatku stretnutia sa Spartakovcom darilo kontrolovať priebeh hry. Mali sme územnú prevahu, problémy sme však mali vo finálnej fáze, kedy sa nám nedarilo presadiť pri viacerých štandardných situáciách a centrovaných prihrávkach do pokutového územia súpera. Súper hrozil najmä z ľavého krídelného priestoru, kde pôsobil agilný Lošonský. Prvú vážnejšiu šancu na skórovanie mal A. Masarovič, ktorého hlavičku po rohovom kope zastavil na bránkovej čiare domáci obranca. Domáci sa nečakane presadili v 20. min., kedy si po vysokej nakopnutej lopte na našu polovicu nerozumeli Guniš s Halásom a faulovali prenikajúceho Janíka. Z nariadeného pokutového kopu sa následne presadil Tvrdý (1:0). Dobrú príležitosť na skórovanie mal následne Šipoš, ktorého prízemná strela z poza 16-tky tesne minula bránu domáceho Greža. O vyrovnanie sa postaral v 44. minúte V. Kochan, keď po ukážkovek kolmej prihrávke Turoňa a následnom centri Kyselicu dorazil loptu do siete súpera (1:1).

Druhý polčas sme začali opäť s výrazným herným prejavom. Domácich sme viac zatlačili pred vlastnú bránku. Prvú vážnejšiu šancu mal na kopačke striedajúci J. Laco, ktorý mohol svojim prvým dotykom na ihrisku vsietiť avšak proti bol domáci brankár Grežo. O niekoľko minút neskôr sa vo vyloženej šanci ocitol H. Kyselica avšak rovnako trafil len do domáceho brankára. V 73. minúte si na dobrý center z pravej strany nabehol V. Kochan a umiestnil hlavičku do súperovej bránky (1:2). V nasledujúcich 10-tich minútach sme súpera výrazne zatlačili avšak čisté gólové šance A. Masaroviča a H. Kyselicu zostali nevyužité. V nadstavenom čase musel brankár P. Guniš riešiť pred našou bránou nebezpečné situácie po súperových nakopávaných loptách, ktoré sme však napokon ustáli bez inkasovaného gólu.

Zostava MFC SPARTAK : P. Guniš – J. Šipoš, S. Tabak, R. Halás (K), M. Kráľ – E. Divéky (65. J. Laco), S. Turoň (75. P. Zajac), – H. Kyselica (84. F. Kocan), A. Masarovič, A. Zita – V. Kochan tréner : M. Slovák