20. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Futbalová óda na radosť …

4 min read

Tak by sme mohli v krátkosti pomenovať víkendovú bodovú aj gólovú žatvu našich futbalistov MFC Spartak v 38. týždni.

Všetko to začali naši mladí prípravkári, ktorí v sobotu dopoludnia na domácom trávniku nešetrili chlapcov z Hlohovca a nadelili im vyše 56 gólovú nádielku ( U9/ 17-0, U10 /18-0 a U11 až 21-0).

V rovnakom čase ako prípravkári si svoje sily zmerali aj naši starší dorastenci U/19 na horúcej  pôde Duslo Šaľa, ktorej patrilo 5. miesto. Naši dorastenci sú naladení na víťaznej vlne a taktickým výkonom si za víťazstvo 0:2 (góly za nás strelili v  20´ Laššo a 90´Obst)  pripísali 3b a  posunuli sa  s 13b na tretiu priečku tesne za vedúcim ČFK Nitra. V tomto zápase Kubíkovci síce inkasovali  až 5 ŽK, ale daný cieľ splnili.

Podobne víťazné ťaženie zaznamenali aj dorastenci U17. Halásovci si tak odčinili domáce zaváhanie a víťazstvom 1:2 (góly v 34´Gabužda 1:0 a v 48´Martiška 2:1)  sa posunuli s 13b taktiež na 3. miesto v tabuľke za Nové Zámky a Galantu.

Naši dorastenci majú o týždeň voľno. 

     Výborné výsledky prípraviek a dorastu, ako by boli predzvesťou aj  nášho úspechu A mužstva dospelých. Pred týmto zápasom s Trebaticami nám patrila s jedným bodom posledná priečka. Po abdikácii trénera Martina Slováka si na trénerskú lavičku zasadol skúsený tréner Jozef Žiak (naposledy pôsobil v Šimonovanoch resp. V. Bieliciach). Všetci prítomní priaznivci aj  nepriaznivci MFC čakali ako sa bude tento dôležitý zápas vyvíjať. Na našu radosť sa prítomní diváci  nestačili od úvodných minút čudovať, čo sa to na ihrisku deje. Naša omladina v trochu pozmenenej zostave (hlavne na krajoch obrany)  od úvodných minút vysokým napádaním zobrala vietor z plachiet hosťujúcim hráčov.  Už nepresná Zitová hlavička v 7´ naznačila naše útočné ťaženie. V 13´ zatiahol po pravej strane aktívny H. Kyselica a jeho strieľaný center z blízka  P. Šiko posiela do bránky hostí 1:0.  Svoje strelecké umenie predviedol tento talentovaný hráč  opäť  aj v 21´, keď si pred zakončením narazil loptu  s J. Lacom.   Polčasový výsledok v 39´ na 3:0 uzatvoril s chuťou hrajúci J. Laco. Gólovému zakončeniu predchádzala pekná individuálna akcia H. Kyselicu, jeho zakončenie do prázdnej bránky  obranca hostí na brankovej čiare ešte  s námahou vyrazil, ale následnému doklepnutiu  J. Laca už nezabránil. 

     Tréner Horňáček v snahe niečo so zápasom urobiť poslal na ihrisko na začiatku  II. polčasu až  štvoricu čerstvých hráčov, ale ani tým sa nepodarilo dostať hlavne gólovo do zápasu. Naopak v 54´ opäť P. Šiko svojim tretím gólom upravil už na 4-0. Hosťom slúži ku cti, že ani za tohto stavu sa nesklonili k prehnanej agresivite, naopak neprestali byť aktívni a snažili sa zo zápasom niečo urobiť. Definitívnu bodku nášho bojovného výkonu  dali v 66´resp. 67´ Zita a Laco a upravili na konečných 6-0. 

Ak pred týmto zápasom bolo hlavnou úlohou trénera a realizačného tímu naštartovať stratenú sebadôveru našich hráčov, tak po tomto vysokom víťazstve bude hlavnou úlohou ich  dostať opäť oboma nohami na zem, pretože jedna lastovička leto neurobí a po  každých hodoch prichádza aj bolenie brucha. Každopádne toto víťazstvo všetkých spartakovcov potešilo a dalo odkaz všetkým mužstvám v súťaži, že MFC  nebude v súťaži odovzdaným súperom, o čom sa mohli presvedčiť aj hostia s Trebatíc, ktorí podľa vyjadrenia kompetentných prišli do BN po plný bodový zisk.     

V nedeľu dopoludnia st. žiaci MFC Spartak U15 privítali rovesníkov z Horných a Dolných Salíb, ktorým patril pred týmto zápasom 12. miesto. Našim chlapcom sa v posledných kolách nedarilo a tam sme čakali či povinné body zostanú konečne doma. 

 Zápas sme od úvodných minút mali pod kontrolou a sústredenou hrou diktovali tempo hry. Po dvoch vyložených šanciach Seleša v úvode zápasu sme sa napokon v 5´dočkali vedúceho gólu s kopačky kapitána Kováča. Seleš sa už v 14´nemýlil a zvýšil naše polčasové vedenie na 2:0. Horník v 52´ zvýšil na 3:0 a bodku za naším zaslúženým  víťazstvom dal v 66´ striedajúci Král.   

Mladším žiakom U13 sa nepodarilo dať úspešnú bodku našich mužstiev vo vydarenom víkende. Naše omladené mužstvo už tradične  (bez posíl pôsobiacich v U15…Zaťko, Herian)  ťahajú za kratší koniec  a aj tentokrát sme prehrali s rovesníkmi z H. Salíb vysoko 1-7. O víťazstve súpera rozhodol v tomto zápase talentovaný Slámka, ktorý zaťažil naše konto 4 gólmi. Náš jediný úspech zaznamenal talentovaný Simon Špidlík. O týždeň cestujú naše žiacke kategórie na Lokomotívu  Trnava, ktorým patria popredné priečky tabuľky II. ligy SZ.