19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Dohrávky 2. kola jesennej časti súťažného ročníka 2021/2022 U17 a U19

3 min read


MFC Spartak- Častkovce 5:0 (3:0) III. liga St. dorast U19

Po nevydarenom zápase v Prievidzi, kde sme prehrali rozdielom triedy sme si chceli napraviť pokazenú reputáciu na domácom trávniku s mužstvom Částkoviec. Nie len konečný výsledok 5:0, ale aj predvedená hra ukázali, že zverenci Ondreja Kubíka to s bojom o čelo tabuľky myslia vážne. Na zápas sme síce nastúpili bez niekoľkých opôr ako Krchník,
Fraňo, Gránsky, ale na ihrisku sme to zvládli. O výsledku sme rozhodli už v prvom polčase, aj keď v 9´sa musel pri tutovke hostí výborným zákrokom predviesť brankár Guliš. V 22´ hrotový útočník Obst vybojoval pred pokutovým územím loptu a Blina nás poslal do vedenia 1:0. V 29´ po našej štandartke z pravej vertikály sa najlepšie v pokutovom území hostí zorientoval kpt. Tretinár a strelou k tyčke zvyšuje na 2:0. V 40´náš najlepší strelec Obst upravil po peknej individuálnej akcii na polčasových 3:0.

V druhom polčase sme súpera už nepustili k streleniu kontaktného gólu. Naopak striedajúci Hrčka v závere zápasu ukázal svoj strelecký potenciál a zvýšil svojimi dvomi gólmi na konečných 4:0 resp. 5:0.


Po dohrávke druhého kola nám patrí s 12b tretia priečka iba s bodovou stratou za vedúcou Sereďou resp. Prievidzou.

Už v sobotu 11.9. 2021 o 10.00 hod. nám veľa napovie domáci zápas s P. Bystricou, ktorá je v našom tesnom závese. Veríme že chlapcom nezvlhne pušný prach a doma podáme opäť bojovný výkon a zaknihujeme ďalšie víťazstvo.


MFC Spartak- Častkovce 5:0 (1:0) III. liga Ml. dorast U17

Už predchádzajúce zápasy a hlavne prvý polčas v ostatnom zápase v Prievidzi ukázal ofenzívnu silu našich ml. dorastencov. A pokiaľ by boli v prvom polčase využili poltucet vyložených šancí mohli sa tešiť z lepšieho výsledku, ako prehry 3:1.

Svoju streleckú potenciu si zverenci trénera Radovana Zaťka a Milana Krála šetrili na dohrávku 2.kola s Častkovcami. Konečný výsledok 5:0 síce hovorí jasne v náš prospech, ale priebeh zápasu bol hlavne v I. polčase vyrovnaný. Náš prvý gól strelil v 26´ po peknej akcii Seleš. V druhom polčase zvýšil na 2:0 Martiška z pokutového kopu. V 70´sa strelecky prejavil aj s chuťou hrajúci Bezák a upravil na 3:0. V závere zápasu sa taktiež strelecky predstavil striedajúci Hájek, ktorý upravil na konečných 4:0 resp. 5:0. Našim chlapcom tak vyšla dohrávka nad očakávanie. Po dvoch víťazstvách nám s 6b patrí 8. priečka a v sobotu sa tak môžeme tešiť na súpera z P. Bystrice ktorý su v našom tesnom závese a patrí im 9. priečka.

Zhodnotil: M.Š.