19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Zhrnutie víkendu 30-31.10. MFC Spartak

3 min read

U9: MFC Spartak – OFK Bučany 4:1 (3:0)

strelci gólov: Lukáš Šiko 2, Matej Záhumenský, Martin Mišák

Marek Pristach: Posledný zápas jesennej časti proti mužstvu Bučian sme chceli potvrdiť víťazstvo z Myjavy.

Od začiatku zápasu sme boli smerom dopredu aktívni, kde sme mali zaslúženú hernú prevahu. Napádali sme súpera, vytvorili si šance, boli sme aktívni aj čo sa týka streľby. Už prvý polčas, si myslím osobne, mal skončiť vyšším rozdielom ako 3:0.

Veľmi ma teší, že si začíname veriť v rozohrávke od brankára cez obranu a smerom dopredu cez zálohu až k útočníkom. Nakoniec jedna akcia skončila gólom, keď sme si nakrátko z rohu vymenili loptu a zakončili strelou.

Chlapci a Zarka dnes makali na 100% a víťazstvo si zaslúžili. Dnes to malo parametre, aké si predstavujeme, odobratie lopty, nahrávka, postupný útok a zakončenie.

Deťom sa chcem poďakovať za celú jesennú časť, že chodili na tréningový proces v takom množstve. Je vidieť, že malými krokmi napredujeme a prenášame veci z tréningu do zápasov. Ešte raz za nás trénerov vám patrí veľké Ďakujem.

U10: MFC Spartak – OFK Bučany 2:2 (1:1)

strelci gólov: Adam Pihík 2

U11: MFC Spartak – OFK Bučany 4:1 (4:0)

strelci gólov: Jakub Duranka 2, Simon Cidorík 2

U13 a U15

U17: MFC Spartak – ŠK 1923 Gabčíkovo 8:2 (4:0)

strelci gólov: Daniel Marko 3, Martin Hájek 2, Matúš Martiška, Adrián Kováč, Adam Škorník

Miloš Šagát: Mladší dorastenci U17 si v poslednom kole na umelej tráve z chuti zastrieľali. Uľahčila im to aj neúplná zostava súpera (hrali len o 10) z dolnej zeme, ktorí nedokázali našim chlapcom od úvodu zápasu odolávať. Už v 3´sa prvý krát strelecky presadil po peknej akcii náš trojgólový strelec Daniel Marko. V 7´ho napodobnil Adrián Kováč. Svoj druhý a tretí zásah pridal Daniel Marko v 23´resp. 30´ a upravil tak stav zápasu na polčasových 4:0.

Druhý polčas sa niesol opäť v našej réžii a súperovu bránku sme zaťažili ďalšími 4 gólmi, keď sa postupne presadzovali v 53´ Matúš Martiška, dvakrát v 64´a 67´ striedajúci Martin Hájek a náš strelecký koncert na 8:0 upravil v 72´Adam Škorník. Hostia v závere už len dvakrát upravili výsledok v 73´a 77´ Erikom Hervayom.

Našim chlapcom tak po jesennej časti patrí s 12b a skóre 28:32 konečná 10 priečka.

U19: MFC Spartak – ŠK 1923 Gabčíkovo 3:1 (1:0)

strelci gólov: Matúš Obst, Denis Tretinár, Radovan Bezák

Miloš Šagát: V 13. kole III. ligy st. dorastu (U19) sme v poslednom jesennom kole za slnečného počasia privítali piate mužstvo tabuľky Gabčíkovo. Súper nastúpil iba o desiatich, ale v prvom polčase statočne odolával našej územnej prevahe. Náš prvý strelecký zásah prišiel už v 14´, keď sa po peknej krídelnej akcii presadil Matúš Obst. Hoci sme si vypracovali niekoľko dobrých streleckých príležitostí, výsledok zápasu sa v I. polčase už nezmenil.

Do druhého polčasu sme vstúpili opäť aktívnejšie, ale našu územnú prevahu sme dokázali využiť až 67´ zápasu, keď po rohovom kope si na center Radovana Bezáka najvyššie vyskočil kapitán mužstva Denis Tretinár a prudkou hlavičkou pod brvno nekompromisne zvýšil na 2:0. Našu streleckú bodku za zápasom dal v 70´strelou k tyčke Radovan Bezák a upravil na 3:0. Hostia ktorí hrozili v tomto zápase hlavne po rýchlych brejkoch znížili v závere zápasu Szalayom na konečných 3:1.
Zverencom Ondreja Kubíka tak patrí po poslednom jesennom kole s 20 bodmi 5. priečka, ale až so 14b stratou na vedúci P. Bystricu.

Muži: MFC Spartak – TJ Družstevník Radimov 2:1 (2:0)

strelci gólov: Hugo Kyselica, Patrik Valíček