16. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

U13 – Aj druhá dohrávka v náš prospech

2 min read

MFC Spartak U13 – TJ Slovan Nitra-Chrenová 5:0 (4:0)
Góly za Spartak: Scheer 3, Lukáč, Dian


V dnešnom zápase sme splnili úlohu mierneho favorita. Hlavne prvý polčas sme si hneď v úvode vytvorili aktívnym pressingom tlak, kde sa postupne presadil po pekných kombináciach z pravej strany 2 x Scheer. Následne sme získali loptu v strede ihriska, kedy bol hosťujúci tím v útočnom postavení a následnú kolmicu, ktorú dostal Bujna, výborne posunul na Lukáča, ktorý sa zoči voči brankára nemýlil. Aj naďalej sme boli aktívni a ďalší samostatný nájazd premenil Dian. Tu by som chcel pochváliť brankára hostí, ktorý svojim perfektným čítaním hry zabránil ďalším našim gólom. Dokonca miestami začaroval aj na bránkovej čiare pri šanciach Bujnu a Janíka. Hostia hrozili viac menej sporadicky, čo v zadu väčšinou riešila dvojička stredných obrancov Kňaze a Baláž či neskôr Kňaze a Filo.

V druhom polčase sme už neboli tak aktívni, pravdepodobne uspokojenie z priebežného stavu a už sme na ihrisku nepredvádzali to čo by som si predstavoval. Bolo tam veľa nepresností. Mali sme síce miernu prevahu ale predstavoval by sme si lepší prechod do útoku a viacej kreativity pred súperovou 16tkou. Ďalšie šance Lukáča, Diana či Bujnu zlikvidoval výborne chytajúci brankár hostí. Na konečných 5:0 uzavrel tretím gólom v zápase Scheer. V zápase sme prestriedali 19 hráčov z 24 členného hráčskeho kádra U13.

Budúci týždeň začína naša séria zápasov zo špicom tabuľky domácim zápasom s Topoľčanmi. Veríme, že dokážeme favorita potrápiť a naša séria 4 výhier v rade bude pokračovať.