19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 7-8.5.

5 min read

muži: PFK Piešťany – MFC Spartak 5 : 0 (1:0)

U19: MFC Spartak – FC Topoľčany 1 : 1 (1:1)

gól: Žikla

Miloš Šagát: V 20. kole III. ligy st. dorastu (U19) sme na domácom ihrisku za daždivého počasia privítali rovesníkov zo susedných Topoľčian. Úvod zápasu patril síce nám, ale z dvoch rohových kopov sme nič nevyťažili. Následne hostia prevzali na ihrisku iniciatívu a vypracovali si niekoľko dobrých šancí a streleckých príležitosti. Našťastie pre nás Rumler opäť aj v tomto zápase ukázal svoje kvality a tak výsledok sa nemenil. V 27´ hostia faulovali v pokutovom území nášho hráča a Žikla nás z pokutového kopu posiela do vedenia. Hostí tento gól nezaskočil a opäť na ihrisku dominovali. Do konca polčasu si opäť vypracovali množstvo šancí, ale strelecky sa dokázali presadiť až po rohovom kope v 41´, keď po rohovom kope vyrovnal hlavou na polčasových 1:1, kapitán hostí Pavelka.
Druhý polčas sa niesol v opačnom garde. Hostia v jeho úvode nepotrestali naše chyby v obrane a tak sme sa k slovu dostávali častejšie aj my. Naše striedania oživili hru a gól do súperovej bránky visel na spadnutie. Najbližšie k nemu mal v 66´striedajúci Bezák, ale zblízka v páde hlavičkoval vedľa. Taktiež pekné strely Martišku, Bezáka, Zubenka a hlavne Jaroša v 88´atd. nemierili do čierneho. V 90´ sme v obrane vyrobili hrúbku, ale súper ju už nedokázal potrestať. Za predvedené výkony na oboch stranách je remíza spravodlivým odzrkadlením diania na ihrisku.
Trénerovi Kubíkovi už dlhodobo chýbajú opory kádra Tretinár, Krchník, Gabužda, Oravec, Čuhák atd.. Mužstvo tak musí byť doplnené mladými hráčmi z U17. Aj v tomto zápase naši chlapci nastúpili proti hráčom spravidla o 2-3 roky staršími, čo sa prejavuje hlavne v osobných súbojoch. Napriek tomu naši chlapci hlavne v II. polčase predviedli veľmi dobrý výkon. Naše mužstvo sa s 27 bodmi pohybuje v strede tabuľky (8. miesto) a o týždeň cestujeme do Levíc ktorým patrí 9.miesto.

U17: MFC Spartak – FC Topoľčany 0 : 2 (0:0)

U15: MFC Spartak – Spartak Myjava 10 : 0 (4:0)

góly: Tamylovych 3, Harvish 3, Špidlík 2, Drienik, Urbánek

Miloš Šagát: V dôležitom zápase sme na domácom trávniku za slnečného počasia privítali predposledné
mužstvo tabuľky FK Spartak Myjava. Už úvod zápasu ukázal ako sa bude vyvíjať dnešný zápas. Ukrajinské posily Tamylovych a Havris sa strelecky presadili v 2´resp. 10´ a naši chlapci si začali užívať tento zápas. Po množstve nepremenených šancí a po pekných akciách sa skóre menilo až v 23, keď Tamylovych predviedol peknú individuálnu akciu a zvýšil na 3-0. Na polčasových 4-0 upravil v 32´Drienik.
Druhý polčas bol z našej strany ešte výraznejší. Súpera sme vôbec nešetrili. V 37´ Špidlík
ukážkovou strelou do horného rohu upravil na 5-0. Následne Tamylovych svojim hetrikom upravil na 6-0 a Havris následne na 7-0. V závere zápasu si svoje strelecké konto zlepšili striedajúci Urbánek a Špidlík. V 70´ zápasu upravil Havris tiež svoj hetrikom konečný stav zápasu na 10:0.
Naša trénerská dvojica Kováč a Herián st. pripravila naše mužstvo na tento zápas viac ako dobre. Napriek absencii Heriana ml., Pecháča, Adamusa atd. mužstvo odohralo jedno z najlepších zápasov a doslova deklasovali súpera z kopaníc rozdielom troch tried. Naši chlapci sa tak po víťazstve v Piešťanoch 2-3 a domácich víťazstvách s PB 7-1 a teraz 10:0 bodovo posunuli do pokojnejších vôd.
Našim st. žiakom patrí po tejto vysokej výhre s 27 bodmi 14. miesto. V 27. kole cestujeme na Lokomotívu Trnava, ktorej patrí 9. priečka. Veríme že naši chlapci nadviažu na posledné výkony a presadíme sa bodovo aj na ihrisku súpera.

U15: MFC Spartak – Spartak Myjava 3 : 1 (2:0)

góly: Lukáč, Scheer, Hudec

Valdimír Weldl: Po dlhšom čase sme nastupovali na domáci zápas v úlohe favorita, čo sme potvrdzovali od úvodných minút. Nátlakovou hrou sme držali hostí na vlastnej polovici ihriska počas celého zápasu. Lenže nám robil problém dostať sa cez prehustený priestor pred súperovou 16tkou. Až príliš málo sme využívali kraje ihriska. 1.gól prišiel po otočení ťažiska hry a kolmej prihrávke Šínskeho, kedy skóroval z ľavej strany Lukáč. Druhý gól sme pridali po zrkadlovej akcii, keď sa presadil tentokrát z pravej strany Hudec. Viaceré naše sľubné príležitosti chytil hosťujúci golman. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, dobíjali sme bránu hostí množstvom pološancí. Na 3:0 zvýšoval Scheer. V závere znížili hostia na 3:1 z ojedinelej akcie, keď Znášik v našej bráne pokryl dobrým zákrokom krížnu strelu, ale na následnú dorážku bol už prikrátky. Z výsledkom spokojnosť, ale v hernom prejave sme zaostali za výkonmi z posledných kôl. Budúci víkend nás čaká výzva, kedže cestujeme na ihrisko suverénneho lídra našej druholigovej tabuľky Lokomotíva Trnava, ktorý doma nestratil ešte ani bod. Dnes sa opäť potvrdila dôležitosť širokého kádra, kedže sme aj napriek početnej maródke nastúpili na zápas so 17 hráčmi, pretože náš tím Ozoroviec mal voľno.

U11: ŠK Borovce – MFC Spartak 8 : 2 (5:1)

góly: Kubíny, Duranka

U9: ŠK Borovce – MFC Spartak 4 : 1 (2:0)

gól: Mišák