25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 17-18.9.

4 min read

U19: MFC Spartak BN – N. Zámky 1 : 1 (0:0)

Po dobrom výkone a vysokom víťazstve v Šali 0:5 (v štvrtkovej predohrávke) sme doma privítali hostí s N. Zámkov. Naši chlapci chceli nadviazať na výkon z posledného zápasu a od prvých minút sa s chuťou pustili do súpera. V 3´ Ragan strieľa z cca. 20m tesne vedľa Blaškovej bránky. V 4´si Blaško poradil s hlavičkou Marka. V 6´sa o zakončenie z 25m pokúša neúspešne aj Oravec. V 8´sme predviedli peknú krídelnú akciu z pravej strany, ale náš kpt. Sochora nedočiahol na dobrú prihrávku Šebeňa. V 12´zahrávame dva rohové kopy, ale Gabuždová hlavička ide nad. V 14´ sa do prvej šance dostali aj hostia, ale našťastie nedokázal Tatar vďaka našim vracajúcim sa obrancom svoj nájazd gólovo zakončiť. V 19´nevyužívame náš tretí rohový kop. V 22´ sme opäť po pravej strane zatiahli loptu, ale Marko ani po druhý krát nedokázal využiť Šebeňovú prihrávku na prvú tyč. V 32´sme predviedli opäť peknú akciu tentokrát po ľavej strane, ale ani Ragan ani Jaroš nedokázali loptu dostať do súperovej siete. V 34´nevyužívajú hostia svoj priamy, ani následný rohový kop. Zakončenie Oravca v 38´letí opäť vedľa. V 39´ opäť Šebeň dáva prihrávku na prvú tyčku no žiaden náš hráč ju nedokáže využiť. V 40´zahrávame náš ďalší rohový kop, ale aktívny Sochora ani tentokrát nedokáže v dobrej pozícii presne zakončiť. Bodku za 1.polčasom dávajú
hostia nevyužitým rohovým kopom.
V 46´ opäť po peknej krídelnej akcii nikto nenabieha na prvú tyčku a tak Gabuždová presná prihrávka je nevyužitá. Nedáš dostaneš platí aj tentokrát, pretože hostia po následnom rohovom kope zblízka skórujú Sosom 0:1. Tento gól nás našťastie nezaskočil a opäť preberáme na ihrisku iniciatívu. Sochorová strela v 49´ letí vedľa. Následne nevyužívame sériu našich rohových kopov. V 60´ sa stopér Bezák zasúva na hrot našej ofenzívy a v 65´ využíva svoj technický a fyzický fond na strelenie vyrovnávajúceho gólu 1:1. V snahe otočiť zápas sme súpera zatlačili pred jeho bránu. Opäť nevyužívame sériu rohových kopov. V 70´ sme stredom ihriska predviedli peknú kombinačnú akciu, ale náš najlepší strelec Šebeň v čistej šanci nastreľuje hosťujúceho brankára. Otvorenie našej obrany mohli hostia potrestať v 83, ale Cidorík pri šanci Tatara predviedol dva excelentné zákroky a tak sa skóre nemenilo. Záver zápasu patril opäť nám. Je na škodu veci, že Šebeň v 85´resp. 88´ nedokázal vo vyložených šanciach dostať loptu za chrbát Blaška a tak náš dobrý výkon potvrdiť aj víťazstvom a ziskom potrebných bodov.
Naši chlapci z U19 podali proti mužstvu zo stredu tabuľky doteraz svoj najlepší výkon a v tomto zápase boli lepším mužstvom. Podobne ako proti N. Mestu sme však stratili veľmi cenné body. Našim najbližším súperom bude v sobotu 24.9. (nie nedeľa 25.9. ako bolo plánované) Myjava. Tej po vysokom víťazstve nad Piešťanmi 6:1 patrí so 16b a skóre 24:9 už 5. miesto tabuľky . Veríme, že si nás najbližší súper s  Piešťanmi vystrieľal všetky náboje. Po 8.kolách nám patrí s 5b ( skóre 10:28) 15.priečka.

U17: MFC Spartak BN – N. Zámky 1 : 6 (0:0)

Naši mladší dorostenci nastúpili do zápasu veľmi aktívne so snahou naplno (so susedom v tabuľke) zabodovať. V prvom polčase sme boli lepší a vypracovali si niekoľko dobrých príležitosti k streleniu gólu. Hlavne dva nájazdy Pecháča (pozn. jedna tyčka a jedna strela tesne vedľa) si pýtali zásah do čierneho. Ten však nepadol ani po našich sľubných štandartných situáciach a tak polčas skončil nerozhodne 0:0.
Druhý polčas začali lepšie hostia ktorí nám v rozpätí 5´ strelili 3 góly a rozhodli o svojom jednoznačnom víťazstve. V 41´,44´ a 46´sa strelecky presadil Krásny resp. Salai.. V 49´ sme sice Pecháčom znížili na 1:3, ale následne v 51´Suchaň zvýšil na 1:4. V 67´sa strelecky presadil aj Czuczor na zvýšil na 1:5. Za týmto pre nás nevydareným zápasom dal v 80´ bodku Daniš a upravil na konečných 1:6.
V tomto zápase trénerovi Milanovi Královi chýbalo okrem opôr hrajúcich v U19 (Kovač, Marko, Diveky, Jaroš, Gabužda) aj zranení Hlobeň a Mikuš. Najviac sa to prejavilo na našej hre v druhom polčase. Hostia rozhodli o zápase v rozpätí 5´, kedy nám strelili tri góly. Našim mladším dorastencom patrí po 7. kole so 7 b a skóre 10:25 priebežne 15. miesto.

U15 : MFC Spartak BN – Čermánsky FK Nitra – hostia nepricestovali

U13 : MFC Spartak BN – Čermánsky FK Nitra – hostia nepricestovali