24. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Dohrávka 7. kola U15 a U13

3 min read

U15: MFC Spartak – ČFK Nitra 3 : 0 (0:0)

Góly: Daniš, Zaťko, Adamus

Miloš Šagát: V dohrávke 7. kola sme na domácej umelej tráve privítali susediace mužstvo tabuľky ČFK Nitra. V prvom polčase prevládala na ihrisku z našej strany skôr bojovnosť, ako futbalová kvalita a tak do gólového zakončenia sme sa dostali až 25´, keď na priamy kop Heriana do pokutového územia si nabehol Zaťko, ale zblízka poslal loptu nad bránku súpera. Hostia si vypracovali v prvom polčase iba jednu sľubnú akciu v 28´ ale náš brankár Sedlák pri zakončení Šoša predviedol pekný zákrok. Aktívny Zaťko nás mohol poslať do vedenia aj v závere prvého polčasu. Po peknej Drienikovej prihrávke z pravej strany, ale jeho strelu
z blízka vyrazil brankár hostí na roh.
Druhý polčas sme začali aktívnejšie my avšak ku gólovému zakončeniu sme sa dostali až v 46´, keď na Grgulov rohový kop a odrazenú strelu Drienika najlepšie reagoval Daniš a poslal nás do vedenia 1:0. V 53′ svoj dobrý výkon v tomto zápase potvrdil individuálnou akciou Zaťko a svoje sólo zakončil strelou do bránky a upravil na 2:0. Hostí tento gól nezlomil. Začali byť na ihrisku aktívny, ale otvorenie ich hry potrestal v 63´peknou strelou pod hornú tyčku striedajúci Adamus a upravil na konečných 3:0.

Našim chlapcom po cennom trojbodovom zásahu patrí s 10b síce až dvanásta priečka, ale v nedeľu doma privítame Šamorín, ktorý má 13b a patrí mu 5. priečka. Aj tu vidieť vyrovnanosť II. ligy st. žiakov, pretože iba tri body nás delia od mužstiev z hornej polovice tabuľky. Veríme že zverenci trénera Kováča nadviažu na dnešné víťazstvo a už v túto nedeľu získajú cenný skalp aj tohto kvalitného mužstva a posunú sa do hornej polovice tabuľky.

U13: MFC Spartak – ČFK Nitra 2 : 2 (1:2)

Góly: Nižňanský, Opath

Vladimír Weldl: Zápas sme začali sľubne a aktívne, vytvorili sme si hneď v úvode 2 šance a druhú sme aj premenili, keď po diskutabilnom faule na Bujnu v pokutovom území hral Nižňanský ďalej a po peknej protismernej “klučke” umiestnil k žrdi. Hostia boli kombinačne na slušnej úrovni a taktiež sa vedeli dostať do streleckých príležitostí, najmä hráči, ktorí prišli do ČFK z akadémie FC Nitra boli individuálne na výbornej úrovni. Hostia trafili 2 x pekne s poza 16tky a otočili na polčasových 1:2.

Druhý polčas bol už ale plne v našej réžii, hostí sme zatlačili do defenzívneho bloku a prakticky sme ich nepúšťali z ich 16tky. Po akcii Nižňanského a Janíka vyrovnal Opath. Následne sme ale nedokázali pretaviť obrovský tlak a množstvo šancí do víťazného gólu a tak sa body delili. S herným prejavom druhý polčas som veľmi spokojný, čo je pri kategórii U13 asi to najdôležitejšie,  aj keď v zakončení opäť chýbalo možno už aj kúsok futbalového šťastia, ktoré dnes stálo pri hosťoch. Šanciam Bujnu, gólovkam Janíka, či strelám Šinskeho a Gugu chýbali naozaj len milimetre.