18. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 1-2.10.

5 min read

U19: MFC Spartak – PFK Piešťany 5 : 4 (3:1)

Miloš Šagát: Po prehre na Myjave 2:0 sme na podmočenom trávniku privítali v 9.kole Piešťany ktorým patrilo v tabulke 8.miesto. Zápas mal od úvodu vysoké tempo a útočné akcie sa striedali na oboch stranách. Už v 3´musel svoju reakciu pri strele Šebeka predviesť náš brankár Cidorík. V 5´ a 7´ hosťujúca obrana dvakrát odvrátila Kittlerové priame kopy. V 12´ hosťujúci Hlavatý využil vysoké postavenie nášho brankára a lobom poslal hostí do vedenia 0:1. V 20´ sme mohli vyrovnať, ale ponúknutý nepriamy voľný kop z hranice 16-ky nedokážeme ani na dvakrát Sochorom resp. Jarošom využiť. Reparát skladáme v 21´, keď aktívny Kittler predviedol svoje sólo a jeho presné ukážkové zakončenie z cca. 25m znamenalo vyrovnanie 1:1. Gól nás naštartoval a v 30´po rohovom kope nás poslal Gabužda hlavou do vedenia 2:1. Naša útočná aktivita bola odmenená v 40´, keď sme po rohu súpera prešli do ukážkového brejkového zakončenia a Kováč poistil naše polčasové vedenie na 3-1.
V úvode druhého polčasu sme mohli definitívne rozhodnúť o zápase, ale Bezák svoje samostatné sólo na brankára Sandora zakončil len technickou strelou tesne vedľa bránky. Tento moment, akoby naštartoval hostí a v 47´ jeden z najlepších strelcov III. ligy Tomaga znížil z blízka na 3:2. Tomuto hráčovi stačilo ďalších 10´na to, aby z jasného zápasu urobil riadnu drámu. Najskôr v 54´ mu Cidorík výborným zákrokom ešte zabránil k streleniu vyrovnávajúcemu gólu. Ten prišiel v 56´, keď Tomaga z blízka strelou k tyčke vyrovnáva na 3:3. Našťastie naša odpoveď prišla v priebehu dvoch minút a Žaťko nás posiela opäť do vedenia 4:3. V 60´ musel hosťujúci obranca aj za cenu ŽK zastaviť tvrdým zákrokom pred hranicou 16-ky nášho Jaroša. Náš tlak sa stupňuje a v priebehu pár minút zahrávame niekoľko štandartných situácii. V 68´ Bezák v osobnom súboji v pokutovom území hostí s Noskovičom využil svoje fyzické prednosti a po zisku lopty už nebol problém pre Šebeňa resp. Kováča poslať nás opäť do dvoj-golového vedenia 5:3. V 78´sme mohli súpera definitívne zlomiť, ale Bezák svoj dobrý výkon nezakončil presným zásahom. Hostia v závere vrhli všetky sily do útoku a v 84´sa im podarilo streliť kontaktný gól na 5:4. Naše mužstvo však už ďalšiu drámu nepripustilo. Rozumne takticky rozkúskovalo striedaniami záver zápasu a tak sme si po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu Sliepku pripísali prvé domáce víťazstvo a potrebné tri body.
Našim najbližším súperom budú v sobotu Levice, ktoré doma zdolali rozdielom triedy Myjavu 3:0. Hrajú o špicu a v  tabuľke im patrí s 22 bodmi 3. miesto, iba s trojbodovou stratou na prvú P. Bystricu, (ktorá doma vybuchla a prehrala so štvrtou Galantou 0:1). Ako vidieť Levice majú vysokú kvalitu. Strelili síce len 20 gólov, ale inkasovali len 9. Nám po 9.kolách patrí s 8b ( skóre 15:34) stále 15.priečka, ale už iba s dvojbodovou stratou na Krakovany a Senicu.

U17: MFC Spartak – PFK Piešťany 1 : 3 (0:0)

Miloš Šagát: Zápas s mužstvom z čela tabuľky malo vcelku vyrovnaný priebeh. V 20´ sme mohli ísť po našom rohovom kope do vedenia, ale Horník zblízka mieril len do brankára Tekulu. Nedáš dostaneš platilo v tomto prípade doslovne, pretože hneď z protiútoku sme nezachytili nábeh za našu obranu a Briška poslal hostí do vedenia 0:1. Následne sme nevyužili dve dobré šance na vyrovnanie a tak prišiel v závere polčasu trest zo strany hostí, ktorý nám v 39´ opäť po zabehnutí za obranu strelil Glósom druhý gól.

Nevyšiel nám ani úvod druhého polčasu, keď tečovaná strela Chalása končí za chrbtom našho brankára Ondrušíka a hostia idú do trojgolového vedenia. V 51´ sme po peknej akcii z lavej strany znížili hlavičkou Krála na 1:3. Škoda že sme sa už nedokázali strelecky presadiť a tak hosťom sťažiť plný bodový zisk.
Našim mladším dorastencom patrí po 9. kole so 7 b a skóre 14:34 priebežne 15. miesto.

U15: MFC Spartak – FC STK Šamorín 0:2 (0:0)

Miloš Šagát: Po cennom víťazstve 3:0 s CFK Nitra v stredajšej dohrávke sme na domácej umelej tráve privítali mužstvo z čela tabuľky FC Šamorín. Nie len tabuľkové postavenie, ale hlavne futbalovú kvalitu hostia ukázali už v prvom polčase. Len vďaka výborným zákrokom našich obrancov a hlavne brankára Sedláka bol polčasový výsledok 0:0. Naši chlapci ktorým bojovnosť nemôžeme uprieť sa dostali k zakončeniu až v závere polčasu, kedy Drienik resp. Herián vyskúšali strelami z poza 16-ky kvality hosťujúceho brankára. Útočníci zo Šamorína zahodili niekoľko gólových príležitosti aj v úvode druhého polčasu. Následne ich aktivita ochabla a hra sa vyrovnala. Zlomový moment zápasu prišiel v 50´zápasu, kedy si najlepší strelec hostí Szamaranszky zabehol za našu obranu a poslal hostí do vedenia. Ten istý hráč v 65´opäť predviedol ukážkový nábeh za obranu a upravil na konečných 0:2. Musíme objektívne priznať, že zverenci trénera Tomáša Kallaya si za predvedený výkon plný bodový zisk zaslúžili.
Našim chlapcom aj po tejto prehre patrí s 10b (skóre 20:27) trinásta priečka. V 10. kole vycestujú naši žiaci do H.Salíb, ktorým patrí s 13b šieste miesto. Veríme, že sa im podarí stratené domáce body opäť získať.

U13: MFC Spartak – FC STK Šamorín 10 : 0 (4:0)

Góly: Bujna 3, Šinsky 2, Laššo 2, Janík, Kubíny, Duranka.

Dnes sme splnili úlohu favorita aj výsledkovo aj herne. Hostia sa snažili o postupnú rozohrávku ale my sme im vysokým pressingom odoberali lopty a vytváralili sme si tým množstvo šancí. Prvý polčas ma mrzeli viacere zbrklé riešenia finálnej fázy, pretože sme pri streľbe mali dostatok času, prípadne sme mali spoluhráča, ktorý bol výhodnejšie postavený k zakončeniu. 2 x sme napríklad zo 7-8 metrov takmer “zlomili brvno” , namiesto umiestnenej streľby k žrdi. 

Druhý polčas to už ale bolo lepšie, hrali sme výborne kombinačne, dokázali sme dlhšie podržať loptu a niektorým akciam či gólom som tlieskal, pretože v nich boli schémy z tréningového procesu, plus sme k nim dokázali pridať vlastné kreatívne futbalové myslenie, čo je pri kategórii U13 veľmi dôležité.

Budúci týždeň cestujeme do Horných Salíb, kde by sme radi nadviazali na zlepšujúci sa herný prejav z posledných zápasov.