19. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 22-23.10.

6 min read

U19: MFC Spartak – MŠK P. Bystrica 0 : 2 (0:1)

Miloš Šagát: Po zbabranom zápase a vysokej prehre v Hlohovci (4:1) sme v  12. kole doma privítali lídra tabuľky MŠK P. Bystricu. V našej zostave chýbala trénerom v tomto zápase skúsená útočná dvojica Šebeň -Bezák a tak opäť dostali šancu hráči z U17 a lavičky. Hostia svoj prvý rohový kop v úvode nevyužívajú. Následne ani my dva priame kopy z krajných vertikál. Prvú šancu hostí musel riešiť Cidrík v 13´, ale so strelou Chupáča si poradil. V 17´sme po priamom kope mohli ísť do vedenia, ale lopta z kopačky Ragana preletela nikým netečovaná cez celú päťku. V 23´ vyskúšal pozornosť brankára hostí náš Kittler, ktorý poslal nepríjemnú strelu z 35m. Z následného rohu sa nám po zahranom signále naskytla príležitosť otvoriť skóre, ale na strieľaný Kittlerov rohový kop Sochora na zadnej tyčke nedočiahol. V 27´ prišiel prvý zlomový moment zápasu, keď sa nám v strede ihriska zranil skúsený Oravec. V 35´musel v našom pokutovom území vytiahnúť výborný obranný zákrok kapitán Sochora a strelu Erneka z blízka tečoval na roh. Druhý zlomový moment zápasu prišiel v nadstavenom čase prvého polčasu, keď sme v strede obrany nezachytili loptu
a kapitán a najlepší strelec hostí Ernek svoj samostatný nájazd ukončil strelou za chrbát Cidoríka 0:1.
Do druhého polčasu v snahe vyrovnať sme začali aktívnejšie my. V rozpätí cca.20´sme si vypracovali územnú prevahu a niekoľko štandartiek. Dvakrát sa o  zakončenie pokúsil Horník avšak bez gólového efektu. Následne sa k slovu dostali aj hostia, ale podobne ako my bez presného zakončenia. V 71´sme sa mohli tešiť z vyrovnania, ale brankár hostí Báčik vychytal dobrú šancu nášho Feketeho. V 80´ si Báčik poradil aj s  dobre kopnutým priamym kopom Kittlera a opäť platilo staré známe „nedáš dostaneš“, pretože s následného protiútoku sme nezachytili prihrávku z ľavej strany do našej päťky a Chupáč z blízka upravil na konečných 0:2. Záver zápasu už patril hosťom, ktorí sa upokojili a len vďaka výborným trom zákrokom Cidoríka sme neprehrali vyšším rozdielom.
V zápase za celkom príjemného počasia a so súperom, ktorý je prvý a mal o 21b viac ako my, sme napriek pozmenenej zostave nepodali najhorší výkon. Pri neúčasti skôr spomenutých hráčov jako aj zranení Oravca sme museli opäť v zostave improvizovať, čo bolo cítiť hlavne v útočnej fáze hry, kde nám pri zakončení títo hráči evidentne chýbali. Napriek tomu sme si vypracovali opäť niekoľko dobrých zakončení, ale aj štandartiek Škoda, že signál z rohu v 24´, ako aj  šancu Karola Feketeho v 71´ sme nezakončili gólom. Futbalový zázrak sa tentokrát nekonal aj keď pri troche šťastia mohol. Náš vcelku dobrý výkon ocenil aj skúsený tréner hostí, ktorý bol napokon nadmieru spokojný s plným bodovým ziskom.
Viac ako prehra v tomto zápase nás trápi maródka. Oravcové zranenie (podobne ako v Krakovanoch) si vyžiada určite dlhší čas a v dohrávke jesennej časti nám už nepomôže. Rado Bezák absolvuje v pondelok lekársky zákrok s arytmiou a pevne veríme, že sa čím skôr zapojí do tréningu a ešte v posledných kolách sa strelecky chytí. Obom prajeme skoré uzdravenie. Našim najbližším súperom bude Sereď, ktorej patrí stred tabuľky. Po 12.kole nám patrí s 8b ( skóre 16:41) stále 15.priečka.

U17: MFC Spartak – MŠK P. Bystrica 1 : 3 (1:1)

gól: Pecháč

Miloš Šagát: Z dôvodu posilnenia kádra U19 štvoricou hráčov (Jaroš, Žaťko, Horník a Kováč), ako aj neúčasti štvorice hráčov zo základného kádra (Škorník, Diveky, Mazurkovič a Mikuš) nastúpili naší mladší dorostenci na tento zápas iba o 10 hráčoch. V nerovnom boji dokázali udržať krok so súperom z čela tabulky iba prvý polčas, kedy sme gólom Pecháča v 33´dokázali odpovedať na úvodný gól Britvíka zo 4´.

Druhý poľčas sa logicky hral prevažne na našej polovici a bolo len otázkou času, kedy sa hostia dostanú do vedenia. Hostia využili možnosť štyroch striedaní a naši mladí chlapci dokázali odolávať, len do 55´, kedy sme inkasovali gól z kopačky Ríčka, ktorý upravil na 1:2. Bodku za týmto nerovným zápasom dal v poslednej minúte hosťujúci Bašteka, ktorý upravil na konečných 1:3.
Ako už bolo skôr spomenuté, tak v tomto zápase chýbalo trenerovi Královi až osem hráčov zo základnej zostavy. Chlapcom z U17 treba poďakovať za obetavosť aj výkon v celom zápase. Veríme, že ostatné tri kola odohráme zo cťou a v zimnej prestávke dané problémy týkajúce sa počtu hráčov v klube doriešime.
Našim mladším dorastencom patrí po 12. kole s 8 b a skóre 16:39 naďalej 15. miesto.

U15: KFC Komárno – MFC Spartak 2 : 0 (1:0)

Rastislav Adamus: V zápase proti prvému mužstvu tabuľky sme začali aktívne a prvých približne 5 minút sme držali loptu. Po prvej akcii domácih sa pískal veľmi prísny priamy kop a domáci sa dostávajú do vedenia. Domáci sa presadzovali kombinačnou hrou, zakladaním útoku od brankára a otáčním ťažiska hry. Celý prvý polčas mali domáci územnú prevahu, ale čisté gólové šance si nevypracovali.

Do druhého polčasu sme nastúpili s odhodlaním urobiť niečo s výsledkom, čo nám ale domáci svojou aktivitou nedovolili. Po rohovom kope zvyšujú na 2:0, keď sme nedostatočne bránili hlavičkujúceho hráča. Až v polovici druhého polčasu sme dokázali, čisto a konštruktívne, odobrať loptu na súperovej polovici a Šínsky po samostanej akcii nastrelil brvno. Následne si situáciu domáci skomplikovali malou domov. ktorá končí na žrdi domácej bránky.

Objektívne treba uznať, že domáci boli lepším mužstvom a výhru si zaslúžili.

Za zmienku stojí veľmi prívetivý prístup domácich usporiadateľov a trénerov, ďakujeme.

U13: KFC Komárno – MFC Spartak 2 : 1 (0:1)

gól: Guga

Vladimír Weldl: Naša dlhšia séria bez prehry skončila v Komárne. Výborný prvý polčas z oboch strán priniesol 3 strely domácich z veľkého uhla, ktoré tesne minuli našu bránku. Na našej strane sme pohrozili strelami Bujnu, Kňazeho a po výbornej kombinácii Janíka s Opáthom aj strelou Netopila. Všetko kryl ale pozorný domáci golman. Po faule domácich si tesne pred polčasom postavil loptu Guga a z priameho kopu nás poslal do polčasového vedenia 0:1. 

Druhý polčas nastúpili hostia aktívnejšie a v úvode mali miernu hernú prevahu. Domáci otočili zápas 2 strelami s poza 16tky. Výhrady mám druhý polčas k vedeniu zápasu hlavným rozhodcom, pretože sa mýlil v prospech domácich príliš často a to nás stálo veľa fyzických aj psychických síl. Vrcholom bolo neodpískanie likvidačného zákroku na Cidoríka tesne pred domácou 16tkou.

V našom záverečnom nápore podržal domácich brankár pri strele Gugu, Durankova strela bola do stredu brány a Netopil na 16tke až príliš dlho váhal zo zakončením. 

Dnes výborný zápas, pochválim skvelých funkcionárov a trénerov v Komárne, od privítania aj cez samotný zápas. 

My sa ďalej sústredíme na tréningový proces a budúci víkend privítame doma Nové Zámky.

Aj napriek dnešnej prehre som rád, že v tomto ročníku výkomni a výsledkami dokážeme držať krok s top tímami 2.ligy a vrchnými priečkami tabuľky.