26. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

V generálke vysoké víťazstvo naším žiakom (U15)

2 min read

MFC Spartak (U15) –  AS Trenčín  (U13/14) 7:4 (3:2)

     Na základe zhoršenej epidemiologickej situácie v okrese Bánovce n/B došlo cez víkend k odloženiu I. kola II. ligy SŽ. Náhradný termín je určený na 1.9. 2020.  Z uvedeného dôvodu sme využili možnosť a v strede týždňa  privítali na ihrisku MFC Spartak žiakov futbalovej Akadémie Trenčín U/13-14.

     Úvod zápasu sme začali lepšie my, ale Herian v 1´zblízka mieril tesne vedľa. V 6´sme mohli ísť opäť do vedenia, ale Seleš svoj samostatný nájazd nepremenil. Na opačnej strane nevyužili samostatný nájazd ani hostia.  V 8´zahrávali hostia z cca. 20m priamy kop, ale lopta  skončila našťastie len na hornej tyčke našej brány. V 9´sme otvorili náš strelecký účet, keď tentokrát už Seneš svoj samostatný nájazd premenil 1:0.  V 15´ súper založil peknú akciu a vyrovnal na 1:1. Naša radosť z druhého gólu však prišla okamžite, pretože v 16´ sa hostia dopustili chyby v obrane a Hinca  nás gólom z blízka poslal opäť do vedenia. V 19´sa predviedol aj náš najlepší strelec Kováč a hlavičkou   upravil na 3:1. V 21´ sme boli v obrane málo dôrazný, čo súper využíva  a  znižuje na 3:2.

     II. polčas sme začali opäť aktívnejšie my a Seleš nás v 40´ posiela opäť do dvojgólového vedenia.   V tej istej minúte využil Kováč zaváhanie v obrane hostí  a strieľa náš piaty gól. V 43´ sa opäť gólovo presadil opäť Hinca upravil na 6:2.  V 44´  hráme v pokutovom území rukou a odchovanec Spartaka v službách AS Slovák z pokutového kopu znižuje na 6:3. Hostí gól naštartoval a v 49´ po peknej akcii znižujú na 6:4. V 54´Seleš opäť nevyužíva samostatný nájazd na súperovú bránku. Taktiež Kováčová následná šanca je nevyužitá. V 56´ sme po ľavej strane predviedli peknú akciu. Na Kováčovú prihrávku si nabehol náš útočník a uzavrel skóre zápasu na 7:4. 

Záverom zhrnuté:

Hráči U13 z AS Trenčín sa  predviedli na svoj vek pekným výkonom a zahodili niekoľko dobrých šancí. V  druhom polčase  sa už na ihrisku  prejavil vekový rozdiel.  Treba však povedať, že naši chlapci podali podobne,  ako proti Púchovu dobrý výkon a obohatili ho opäť o sedem pekných gólov. Aj v tomto zápase predviedla hlavne trojica Kováč, Seleš, Hlobeň. Tentokrát sa k nim pridal aj Hinca, ktorý bol strelecky pri chuti.