25. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Predohrávka žiakov – sumár

2 min read

U15 : Horné Saliby – MFC Spartak 2 : 4 (1:2)

góly: Špidlík 2, Urbánek, Drienik

Hneď od úvodu sme boli aktívnejší a vytvorili sme si hernú prevahu. Už v druhej minúte sa po peknej akcii Harvisha z ľavej strany presadil Špidlík strelou k žrdi 0:1. V 12tej minúte vyrobil na polovici ihriska hrubú chybu domáci obranca a v následnom samostatnom nájazde bol Drienik nekompromisný 0:2. Následne sme ale spálili tri 100% príležitosti a ako hovorí známe „nedáš-dostaneš“ bolo 1:2, najskôr nás síce podržal výborným zákrokom na bránkovej čiare Hinca ale následne sme nezachytili na pravej strane kolmú prihrávku a strieľaný center dorazil do našej bránky Nagy.

Domácim po polčase svitala nádej na lepší výsledok, čo sa im aj podarilo využiť, keď sa v 60 minúte presadil Nagy 2:2. My sme sa ale naďalej pretekali v zahadzovaní šancí a asi najväčšiu spálil Urbánek, keď prestrelil osamotený v 16-tke dorážku z 8 metrov. Chuť si ale Urbánek napravil o pár minút, keď domáci brankár vyriešil katastrofálne malú domov a bolo 3:2 v náš prospech. Situáciu sme si skomplikovali v 67 minúte, kedy zachraňoval brejkovú situáciu domácich iba za cenu červenej karty Oskar Maťas. Domáci vrhli všetky sily do útoku a my sme to využili na viaceré brejkové situácie v náš prospech. Poslednú z nich zobral na seba Špidlík a v poslednej minúte definitívne rozhodol o veľmi dôležitých 3 bodoch pre našu U15.

U13 : Horné Saliby – MFC Spartak 0 : 10 (0:3)

góly: Partik Hudec 2, Nico Nižňanský 2, Jakub Grgula 2, Matej Bujna, Filip Šinský, Filip Rypák, Dávid Janík

Vladimír Weldl: V tomto zápase sme nastupovali v úlohe favorita, čomu sme prispôsobili organizáciu hry a ofenzívnejšie základné rozostavenie 3-4-3. Snažili sme sa o nátlakovú hru a výborným pressingom sme nepustili domácich takmer do ničoho. Postupne sme navyšovali skóre a videli sme veľa pekných gólov. Viac ako výsledok ma ale teší výborná atmosféra v tíme a vytvorenie skvelého spoločného kolektívu starších a mladších žiakov plus rodičov.

V ďalšom kole privítame doma Trebatice.

U15B: TJ Rybany – Spartak / Ozorovce 14 : 1

gól: Adam Koleno

Vladimír Weldl: Pre početnú neúčasť (choroby, zranenia a iné povinnosti) sme nastupovali do tohto zápasu výrazne oslabení a tomu zodpovedá aj konečný rezultát. Dúfajme, že posledné kolo v Uhrovci sa rozlúčime so sezónou dôstojnejšie