20. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 15-16.10.

6 min read

U19: FK Slovan Hlohovec – MFC Spartak 4 : 1 (2:0)

gól : Kittler

Miloš Šagát: Po dosť nešťastnej prehre a nie najhoršom výkone doma s Levicami 0:1 sme v  11. kole vycestovali so snahou o získanie potrebných bodov do Hlohovca. Od začiatku sme prevzali na ihrisku iniciatívu a v 5´ dostali k zakončeniu. Horníková prízemná strela z ca.25m letí tesne vedľa. Domáci sa dostali k prvému zakončeniu v 8´ a domáci Kysucký poslal domácich krížnou strelou do vedenia 1:0. Aj ďalšie minúty sa odohrávali na polovici domácich, ale bez nášho zakončenia. Domáci udreli po druhý krát v 21´, keď Kluka vyzvŕtal našu obranu a zblízka upravil na 2:0. V 36´sme mohli znížiť, ale Kováč svoju gólovú šancu nevyužil a domáci brankár Spál jeho strelu z blízka vyrazil na roh. Záver polčasu patril domácim, ale s ich dvoma strelami do stredu bránky si Cidorík poradil.
Do druhého polčasu sme opäť vstúpili aktívnejšie my, ale Šebeň v dobrej šanci opäť neprekonal domáceho Pála. V 63´sme nedokázali na dvakrát odkopnúť loptu v  pokutovom území a domáci Kysucký strelou z 20m do pravého horného rohu upravil na 3:0. Následne sme v snahe so zápasom nie čo urobiť využili možnosť trojitého striedania a rozhýbali hru pred pokutovým územím domácich. V 76´ po individuálnej akcii Gabuždu sme kopali pokutový kop, ktorý Kittler s prehľadom premenil a upravil na 3:1. Otvorená hra nášho mužstva však bola voda na mlyn pre rýchlych domácich útočníkov, ktorí v 86´ upravili Peťovsky na konečných 4-1. V závere po peknej akcii Kittlera sme mohli Kotlárom kozmeticky upraviť výsledok, ale ten z hranice pokutového územia osamotený domáceho brankára neprekonal.
V tomto zápase, ktoré sa hralo za pekného slnečného počasia sme dostali tvrdú lekciu z efektivity. Za prvých 45´, bol súper len 4 krát pred našou bránkou no z toho nám strelil 2 góly a dvakrát mieril medzi tyče. Oba góly padli po našich chybách v strednej a obrannej zóne. Vypracovali sme si v zápase 3 gólové šance, niekoľko rohov a štandartiek no nedokázali sme ich tentokrát využiť.
Viac ako zbabraný zápas nás začína trápiť maródka. Veríme, že proti prvému mužstvu tabuľky P.Bystrici, ktorá nás čaká o týždeň sa k dvom chorým hráčom (Jožkovi Oravcovi a Martinovi Raganovi- ktorí v tomto zápase citeľne chýbali) nepridá aj Rado Bezák (skončil s arytmiou na pozorovaní v BA) a Dano Marko s natiahnutým svalom. Našim najbližším súperom bude teda líder tabuľky ktorý má najlepšiu futbalovú kvalitu v tejto súťaží a stratu bodov si u nás nepripúšťa. Vo futbale sa však dejú aj zázraky a každý zápas začína od 0:0. Po 11.kole nám patrí s 8b ( skóre 16:39) stále 15.priečka.

U17: FK Slovan Hlohovec – MFC Spartak 1 : 1 (0:1)

gól: Divéky

Miloš Šagát: Zápas mladších dorastencov mal dva rôzne polčasy. Prvý vyznel jednoznačne pre nás. Vypracovali sme si tri dobré príležitosti na skórovanie. V jednom prípade v 15´stálo pri strele Pecháča pri domácích šťastie, pretože jeho strela z 20m skončila na tyčke. Taktiež ďaľšie dve Pecháčové strely neskončili v sieti. Z gólu sme sa tešili až v 22´, kedy Diveky po centry Pecháča zblízka prekonal Bardiovského. V závere polčasu sme mohli poistiť naše vedenie, ale Richtárech zblízka prekopol.
Druhý polčas mal úplne iný obraz. Domáci prišli na ihrisko ako vymenení a vypracovali si niekoľko dobrých šancí na skórovanie. Našťastie pre nás sa im to podarilo len jeden krát a to v 61´, kedy Kysel strelil pre domácích vyrovnávajúci gól. V tomto zápase chýbala trenerovi Královi až pätica hráčov (Jaroš, Kováč, Žaťko, Marko a Horník), ktorí posilnili kat. U19. Chlapcom z U17 treba poďakovať za výkon v I. polčase aj bodový zisk. Našim mladším dorastencom patrí po 11. kole s 8 b a skóre 15:36 priebežne 15. miesto.

U15: MFC Spartak – FK Tempo Partizánske 3 : 3 (2:1)

Góly: Drienik, Urbánek, Grgula

Rastislav Adamus: Vo veľmi dobrom zápase sme videli vyrovnaný prvý polčas, keď sme skórovali po centri z pravej strany a dorážke Drienika. Následne sme si nedali pozor a inkasovali po chybe v obrane. Po veľmi dobre kopnutom priamom kope a dorážke Urbánka sa dostávame do polčasového vedenia 2:1.

Druhý polčas začali hostia aktívnejšie a svoj nástup do druhého polčasu premenili na vyrovnávajúci gól, opäť po našej individuálnej chybe v obrannej fáze hry. Po inkasovanom góle sme sa prebudili a hru sme vyrovnali, čo vyústilo do ďalšieho priameho kopu, z ktorého skóroval Grgula. Hostia sa vrhli do ofenzívy s cieľom vyrovnať, čo sa im podarilo po kolmej prihávke stredom ihriska. Následne sa už skóre nemenilo.

Musím podotknúť, že v zápasene neboli “odmenené” dva hrubé zákroky hosťujúceho hráča na domácich hráčov kartami, inak veľmi dobre rozhodujúcim hlavným rozhodcom.

U13: MFC Spartak – FK Tempo Partizánske 4 : 2 (1:1)

Góly: Guga 2, Baláž, Netopil

Vladimír Weldl: Prvý polčas bol vzácne vyrovnaný, hostia nás výborne dostupovali a mali sme veľmi málo času na prácu s loptou. Prvú našu tutovku spálil Netopil, keď uzatváral na pravej strane peknú akciu a z blízka prekopol. Po ďalšej peknej akcii z ľavej strany následovali 2 rohové kopy, kde si na druhý nádherne nabehol Baláž a z blízka otvoril skóre 1:0. Hostia vyrovnali strelou s poza 16tky 1:1. Ďalšie akcie hostí sme riešili v bezpečnej vzdialenosti od našej brány. 

Druhý polčas sme mali už viacej z hry a vo viacerých fázach sme si vytvorili optickú prevahu. Z priameho kopu sa nádherne trafil Guga na 2:1 a po kombinácii z ľavej strany zakončil osamotený pred brankárom hostí Netopil na 3:1. Ďalší priamy kop zobral na seba opäť Guga a druhý krát “zavesil” na 4:1. V závere sme vyrobili v obrane 2 hrubice a druhú z nich hostia potrestali na 4:2.

Dnes som s výsledkom spokojný, ale s herným prejavom prvý polčas pomenej. Niektorí hráči dnes vôbec nestíhali tempo zápasu a pôsobili zakrýknuto. Miestami sme dávali loptu neskoro od nohy, chceli sme riešiť herné situácie individuálne, čo bol presný opak toho, na čo sme mali zameraný týždenný mikrocyklus a tým sme sa zbytočne dostávali do súbojov. Ale za zlepšený herný prejav druhý polčas sme si dnes výhru určite zaslúžili. 

Budúci týždeň nás čaká výzva v Komárne.