26. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Dohrávka žiakov s Galantou, z ktorej sme mohli vyťažiť viac.

2 min read

MFC Spartak U15 – Slovan Galanta U15 2:2 (1:0)

góly za Spartak: O.Maťas, M.Drienik


Zápas proti tabuľkovému favoritovi z Galanty začal miernou prevahou hostí, ktorí hrozili najmä po štandartkách, kde využívali svoju výškovú prevahu. My sme sa nevedeli dlhšie presadiť v strede poľa, ale v 28.minúte boli hostia nútení faulovať v 16tke Heriana, ktorý sa výborne individuálne presadil proti dvojici hráčov a následný pokutový kop premenil s prehľadom Maťas.

V druhom polčase sa podarilo hosťom vyrovnať po našej pokazenej rozohrávke, kedy v samostatnom nájazde premenil hosťujúci Botlo. Vo vyrovnanom druhom polčase boli šance na oboch stranách, ale po jednej z nich sa po skrumáži v 16tke hostí najlepšie zorientoval Drienik a šli sme opäť do vedenia. Keď sme už verili, že všetky 3 body zostanú doma, prišiel v nadstavenom čase roh hostí, kde sme na zadnej žrdi nepokryli Takáča a ten pohodlne upravil na konečných 2:2. 

MFC Spartak U13 – Slovan Galanta U13 6:3 (1:2)

góly za Spartak: 2xNižňanský, 2xScheer, 1xBujna, 1xHrebíček


V zápase mladších žiakov boli aktívnejší od úvodu hostia, ktorí sa presadzovali najmä jednuduchosťou a rýchlymi krídelnými kombináciami. My sme pôsobili až príliš ustráchane, strácali sme jednoduché lopty a hostia išli zaslúžene do vedenia 0:1. Na 1:1 sa podarilo vyrovnať po peknej akcii cez Nižňanského, Janíka a Lukáča kedy zakončoval rutinérsky Bujna. Hostia hrozili aj zo štandartiek, kde sme boli viac krát nútení faulovať tesne pred 16tkou. Paradoxne sa ale hostia ujali vedenia 1:2 po veľmi ľahkej nakopnutej lopte, kde Kopčan v našej bráne podcenil situáciu.

Do druhého polčasu sme nastúpili s odhodlaním zmeniť obraz hry, lenže hneď v prvej minúte sme pri riešení hernej situácie malá domov opäť chybovali a bolo 1:3. Tento gól nás ale paradoxne správne naštartoval a po zvýšnej aktivite znížil na 2:3 peknou strelou z hranice 16tky do šibenice Nižňanský. Chalanom stúplo sebavedomie a na ihrisku bolo už len domáce mužstvo. Po pekných kombináciach sme si vytvárali šancu za šancou a postupne sa presadil znovu Nižňanský, potom Scheer, Hrebíček doklepol do prázdnej brány po krídelnej akcii Bujnu a nakoniec skóroval krížnou strelou opäť Scheer. My tréneri sa veľmi tešíme tomuto víťazstvu, pretože sme dokázali otočiť z 1:3 na 6:3 a tu bolo vidieť, že nám prvý polčas veľmi chýbala zápasová prax, ale najmä množstvo tréningov, kedže pre početné školské karantény trénujeme stále v obmedzenom počte.


Budúci víkend nás čaká ešte druhá domáca dohrávka z jesene proti Nitre-Chrenovej.