26. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Ďalšie výrazné úspechy bánovských odchovancov

2 min read

Žákech, Hollý a Viktorín majstrami Slovenska”

Trenčianská futbalová akadémie AS patrí v posledných rokoch k najlepším futbalovým školám na Slovensku. Potvrdili to aj v tomto ročníku, keď  získali prvenstvo vo všetkých mládežníckych kategóriach U19,17 a U15. Podobný úspoch sa AS podaril presne pred  10 rokmi, keď  v roku 2012 tam pôsobili také mená ako Bero, Chovan, Mazáň  a pod. O to viac nás teší, že k tohtoročnému veľkému úspechu sa značnou mierou pričinili aj naši odchovanci Spartaka, hráči Richard Žákech (kapitán U19), Dominik Hollý (U19) a brankár Michal Viktorín (U15). Dorastenci pod vedením trénera Martina Fabuša sa stali aj viacemajstri Československého pohára, keď vo finále prehrali so Sláviou Praha 4:2. Richard Žákech (syn nemenej známeho prvoligového rozhodcu Rastislava Žákecha) aj Dominik Hollý pôsobili v našom klube Spartak v rokoch 2010 až 2013 pod vedením trénerov Ragana ,Kyselicu a Janušku. Následne v roku 2014 odišli do futbalovej akadémie AS Trenčín. Uvidíme či obaja naši odchovanci dostanú príležitosť si zahrať aj európsku  Ligu majstrov U19 v nasledujúcom ročníku. 

Michal Viktorín  sa  stal v tomto súťažnom ročníku pod vedením trénera Petra Čibíka víťazom v kat. U15. Taktiež v roku 2020 bol  halovým majstrom SR v kategórii U13. Aj tento náš súčasný reprezentačný brankár  v kat. U15 prešiel mládežníckou základňou bánovského futbalu, hlavne v kategóriách prípraviek U9-U11. Postupne ho v týchto kategóriách viedli tréneri Podolák,  Bacho a Kráľ.  

Všetkým trom našim odchovancom, ktorí robia dobré meno nielen klubu, ale aj mestu,  prajeme v ďalšej futbalovej kariére hlavne  veľa zdravia a športových úspechov.