27. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

Sumár víkendu 3-4.9.

4 min read

U19: MFC Spartak – ŠK 1923 Gabčíkovo 1 : 7 (0:4)

Gól: Šebeň

Miloš Šagát: V 5. kole III. ligy st.dorastu sme doma privítali mužstvo z čela tabulky. Hostia od úvodných minút diktovali tempo hry a vytvárali si územnú prevahu a množstvo streleckých príležitosti, ktoré musela riešiť naša defenzíva resp. Cidorík. Tlak súpera sme dokázali eliminovať len do 19´, kedy sme nezachytili v strede ihriska hĺbkovú prihrávku a Polák nám po samostatnom úniku strelil svoj prvý gól 0-1. Tento gól nás prebudil a nasledujúcich desať minút patrilo nám. Vypracovali sme si dva rohové kopy, ale gólovo sme sa nepresadili. Naopak v 32´ nám Polák po individuálnej akcii strelil svoj druhý gól a následne v 36´ svojim hetrikom upravil na 0:3. V závere polčasu sme opäť prišli o zraneného Oravca a inkasovali po priamom kope Horvátha aj štvrtý gól.
Do druhého polčasu sme nastúpili s dvomi zmenami. Z U17 si svoj debut zapísali hráči Kováč a Horník. Aktivitu nových hráčov bolo na ihrisku cítiť. Hlavička Šebeňa v 46´ išla ešte mimo bránku, ale v 50´sa už náš útočník nemýlil a po peknej akcii sme znížili na 1-4. Aj následná Šebeňova strela tesne minula bránku hostí. V 58´musel vytiahnúť výborný zákrok Cidorík. Následne nevyužívame pri našom tlaku rohový kop. V 63´ naše otvorenie hry trestá opäť Polák a tlmí našu iniciativu. Následne na ihrisko posielame ďalších debutantov z U17 a to Hlobeňa aj Marka. V 73´inkasujeme od Domonyho aj šiesty gól. V 77´sme predviedli jednu z mála pekných akcii po pravej strane, ale Raganov presný center poslal Sochora z blízka iba do brankára hostí. Bodku za týmto nevydareným zápasom dáva v 83´ Nagy a upravuje na konečných 1:7.
Musíme konštatovať, že tento súper nám nastavil futbalové zrkadlo. Bol po všetkých stránkach futbalovejší a trestal každú jednu našu chybu. V tomto zápase sme využili aj hráčov z U17, pretože hostia s touto kategóriou nepricestovali (nie je všetko ideálne ani v iných kluboch). V zápase nám chýbali okrem Feketeho hlavne zranení hráči Martiška, Žaťko aj Šobaň .
4 prehry a jedna remíza (1b a skóre 3:20) svedčia o tom, že skôr bojujeme sami so sebou ako so súperom. Po piatich zápasoch nám patrí 15. miesto, ale čo je problém, že sa nám súperi, nielen zo stredu, ale aj konca tabulky (ako napr. Topoľčany, Častkovce, Krakovany) bodovo vzdiaľujú. Od 1.9. dochádza v mužstve k  zmenám. Starý tréner končí s osobných dôvodov a nahrádza ho šeftréner mládeže Miloš Šagát. Taktiež končia prázdniny a nastupujú školské povinnosti. Z uvedeného dôvodu sa bude musieť upraviť aj tréningový proces. Pevne veríme že niektorí hráči si vstúpia do svedomia a začnú poctivo a hlavne pravidelne trénovať. Zápas je vždy zrkadlom tréninkového procesu a nedá sa oklamať. Nezostáva nám nič iné len tvrdo na sebe pracovať a veriť, že herná kríza čoskoro pominie. Hráčom v ťažkých zápasoch slúži ku cti, že ani za nepriaznivého výsledku neskladajú zbrane a snažia sa na ihrisku bojovať a odovzdať, čo je v nich.
V sobotu cestujme do Galanty, ktorej patrí s 9b a skóre 8:12 9. miesto. Veríme že zranení hráči sa dajú čím skôr do poriadku a budú mocť mužstvu pomôcť.

U17: MFC Spartak – ŠK 1923 Gabčíkovo 3 : 0 kontumačne

U15: MFC Spartak – Lokomotíva Trnava 3 : 1 (1:0)

Góly: Drienik 2, Herian

U13: MFC Spartak – Lokomotíva Trnava 1 : 2 (0:1)

Gól: Šinsky

Vladimír Weldl: Za mňa dnes vyrovnaný remízový zápas s minimom gólových šancí na oboch stranách, kde mali hostia o kúsok futbalového štastia naviac. 

Prvý polčas mali miestami na vrch v strede poľa hostia, ale ich kombinácie končili pred našou 16tkou. Vedenia sa hostia ujali po krížnej nakopnutej lopte, ktorá na moje prekvapenie skončila v našej bráne. Za nás vyrovnával v úvode polčasu Šinsky, keď sa prehnal stredom obrany a nekompromisne zavesil.  Tu sme boli altívnejší a zatlačili sme hostí do defenzívy. 

Hlavne psychicky nás ale zlomil druhý inkasovaný gól z kategórie “lacných”. Náš záverečný tlak vyrovnanie nepriniesol, aj keď chalani by si za bojovnosť určite bod zaslúžili. 

Skončili prázdniny a verím, že sa už budeme stretávať v tréningovom procese v plnom počte.

Budúci týždeň cestujeme do Galanty.