27. apríla 2024

Mestský FC Spartak

Spoločne pre futbal …

U19, U17 – V generálke na nový súťažný ročník sme ťahali za kratší koniec

2 min read

U19: Tempo Partizánske-MFC Spartak BN 2:0 (0:0)
U17: Tempo Partizánske-MFC Spartak BN 4:0 (2:0)

Na generálku pre nový súťažný ročník 2022/2023 sme vycestovali v nedeľu s dorasteneckými mužstvami do susedného 2.ligového Partizánskeho.

V prvom z dvojice zápasov nastúpili hráči U19. Tréneri mali k dispozícii na oboch stranách oklieštené zostavy, čo sa prejavilo aj v samotnom zápase. Úvod zápasu poznačilo nepríjemné zranenie nášho Martišku. Domácim patrila prvá štvrťhodina, kedy si vypracovali niekoľko výborných šancí na skórovanie. V našej bránke však vynikal Lukáš Cidorík, ktorý vychytal v tomto zápase niekoľko výborných šancí domácích. Po úvodnom tlaku domácích sa hra vyrovnala. Bezgólový výsledok nám vydržal až do 70´, kedy sme faulovali v pokutovom území a domáci išli z pokutového kopu do vedenia 1:0. Následne sa v 80´presadili domáci aj po druhý krát, keď sme nezachytili strieľaný center a dorážku domáceho útočníka. V závere sme sa snažili o strelenie kontaktného gólu, ale v koncovke nám chýbalo nie len futbalové šťastie, ale hlavne kondícia.

V druhom zápase si naši mladší dorastenci U17 počínali herne vcelku dobre, ale doplatili sme na nepriemieňanie šancí, ktoré sme si dokázali vypracovať (Král, Hinca, Pecháč atd.). V prvom polčase sme inkasovali po štandartnej situácii a samostatnom nájazde domáceho útočníka. Po prestriedaní trojice hráčov, ktorí hrali aj za U19 v druhom polčase sa strelecky presadili domáci a zaťažili naše konto ďaľšími dvomi presnými zásahmi a upravili na konečných 4:0.

Tréneri v týchto zápasoch skúšali nielen nových hráčov, ale aj hráčske funkcie a zmenu herného systému. Na našich mužstvách sa prejavila nedostatočná zohratosť, pretože po nejasnej situácii sa posunul letný tréningový proces o dva týždne a absolvovali sme len 2 prípravné zápasy. Najväčším problémom bude hlavne kondičná pripravenosť, nie len kľúčových hráčov, s ktorou sa budeme musieť čím skôr vysporiadať.
Najbližší víkend cestujeme na úvodné kolo III. ligy do Horných Salíb a veríme, že nám tieto zápasy dopadnú lepšie ako generálka.